Nerthus
14-12-10, 20:43
Har stjålet denne oppskriften fra en venninne og holder på å prøve ut her nå...
Chilisalt:
3 hele chili, ta ut frøene og kjør dem i en foodprossesor el
Ha i grovsalt, ca 3 ganger så mye som chili.
...Kjør det til alt er godt blandet.
La det tørke på tørkepapir i ca 2 dager. ( hadde ikke tid til det i dag, så jeg helte alt i en form og satte det i ovnen med varmluften uten varme på i ca 1 time)
Rosmarinsalt:
samme framgangsmåte som med chilisaltet, men dette saltet må tørke noe lengre.
Fant ut at det var lurt å røre litt underveis i tørkeprosessen.
Ha saltet på tette glass.
Jeg fant ikke rosmarin - men brukte basilikum istedet og det ser veldig bra ut :) Glass fant jeg på søstrene grene til 8 kr stykket. Har hevet både chilisalt og basilikumsalt i ovnen på 30 grader (minimum) og varmluft - det knitrer og står i hører jeg. Ser ut som basilikumen tørker raskere...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1119.snc4/148118_467936286992_565521992_6020314_4915305_n.jp g
Har venner og familie som elsker hjemmelagd mat - og dette var ikke vanskelig (så langt ihvertfall...) Bildet er lånt fra venninna mi si fb side - så si fra om dere ikke har mulighet til å se det!!
Et gratis tips - ikke klø deg i nesen etter å ha skåret opp chili'n... :hjelp:
Chilisalt:
3 hele chili, ta ut frøene og kjør dem i en foodprossesor el
Ha i grovsalt, ca 3 ganger så mye som chili.
...Kjør det til alt er godt blandet.
La det tørke på tørkepapir i ca 2 dager. ( hadde ikke tid til det i dag, så jeg helte alt i en form og satte det i ovnen med varmluften uten varme på i ca 1 time)
Rosmarinsalt:
samme framgangsmåte som med chilisaltet, men dette saltet må tørke noe lengre.
Fant ut at det var lurt å røre litt underveis i tørkeprosessen.
Ha saltet på tette glass.
Jeg fant ikke rosmarin - men brukte basilikum istedet og det ser veldig bra ut :) Glass fant jeg på søstrene grene til 8 kr stykket. Har hevet både chilisalt og basilikumsalt i ovnen på 30 grader (minimum) og varmluft - det knitrer og står i hører jeg. Ser ut som basilikumen tørker raskere...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1119.snc4/148118_467936286992_565521992_6020314_4915305_n.jp g
Har venner og familie som elsker hjemmelagd mat - og dette var ikke vanskelig (så langt ihvertfall...) Bildet er lånt fra venninna mi si fb side - så si fra om dere ikke har mulighet til å se det!!
Et gratis tips - ikke klø deg i nesen etter å ha skåret opp chili'n... :hjelp: