Jeg vil ikke lage konfekt/kaker for tidlig. Spesielt konfekt dyppet i sjokolade vet jeg kan bli "grå". Men å lage en uke før jul går bra? Hvordan er holdbarheten på ting uten sukker og hvetemel?
Jeg har laget ferdig det som jeg skal ha til jul. Holder seg fine til over nyttår. Gjorde det samme i fjor :ja:
La konfekt stå kaldt, gjerne i kjøleskap eller fryser (ikke konfekt med gele i fryser)
Jeg tror ikke gråheten på sjokolade nødvendigvis betyr at den er dårlig - ofte er det kun temperaturen som har vært feil og gitt den fargen.
Jeg sitter nå og printer ut alle de gode kakene/konfekten jeg skal lage til jul - og funderte litt på det samme som deg.
Har lyst til å bake peppernøtter i kveld, de inneholder fløte.
Tro om jeg da må oppbevare de i kjøleskapet?
Har 3 fine julebokser jeg vil fylle, men er redd for at noe kan bli dårlig. Lite plass i kjøleskapet...
På den annen side er det kjekt å komme i gang med bakinga (bare jeg ikke spiser opp baksten innen jul :D
Jeg tror ikke gråheten på sjokolade nødvendigvis betyr at den er dårlig - ofte er det kun temperaturen som har vært feil og gitt den fargen.
Tror du er inne på noe der. Skal ikke sjokolade fryse? Jeg skal dyppe mye i kokesjokolade. Ikke delikat hvis de blir grå og matte.
Kjellerboden min fryser om vinteren!
Hvis kjellerboden er så kald, skulle det ikke gjøre noe. Har selv lagt konfekten i kjøleskapet, men der er det ikke så god plass. Har et benkeskap som er kaldt, men frykter at det likevel blir for varmt (kunne jo målt temperaturen der).