Lisbeth
22-12-10, 16:39
Oppskrift med bilder her (http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/12/myke-pepperkakekjeks.html)
Ca 30 stk:
Ingredienser:
110 g romtemperert smør
70 g sukrin
10 g splenda
1 egg
250 g finmalte nøtter*
1 ss fiberhusk
1 ts vaniljepulver
pepperkakekrydder**
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
Fremgangsmåte:
Ha smør, sukrin og splenda i en miksebolle og visp det mykt og porøst. Tilsett egg og rør godt sammen.
Ha finmalte nøtter, fiberhusk, vaniljepulver, 1 1/2 ts pepperkakekrydder, bakepulver og salt i bakebollen og bland det sammen til en jevn deig. Sett deigen i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Ha 3 ss sukrin eller splenda (eller en blanding) sammen med resten av pepperkakekrydderet og bland godt.
Lag boller av ca 1 ts deig og rull dem i sukker/krydderblandingen. Trykk bollene litt flate og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
Stekes ved 180 grader i 10-14 minutter.
*)Jeg brukte 150 g skoldede mandler og 100 g valnøtter.
**)Pepperkakekrydder:
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/4 ts pepper
Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften (http://www.passionforbaking.com/blog/2010/12/13/fat-fluffy-gingerbread-cookies-pepperkaker-kjeks/#more-13176) fra Passion 4 baking.
Ca 30 stk:
Ingredienser:
110 g romtemperert smør
70 g sukrin
10 g splenda
1 egg
250 g finmalte nøtter*
1 ss fiberhusk
1 ts vaniljepulver
pepperkakekrydder**
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
Fremgangsmåte:
Ha smør, sukrin og splenda i en miksebolle og visp det mykt og porøst. Tilsett egg og rør godt sammen.
Ha finmalte nøtter, fiberhusk, vaniljepulver, 1 1/2 ts pepperkakekrydder, bakepulver og salt i bakebollen og bland det sammen til en jevn deig. Sett deigen i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Ha 3 ss sukrin eller splenda (eller en blanding) sammen med resten av pepperkakekrydderet og bland godt.
Lag boller av ca 1 ts deig og rull dem i sukker/krydderblandingen. Trykk bollene litt flate og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
Stekes ved 180 grader i 10-14 minutter.
*)Jeg brukte 150 g skoldede mandler og 100 g valnøtter.
**)Pepperkakekrydder:
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/4 ts pepper
Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften (http://www.passionforbaking.com/blog/2010/12/13/fat-fluffy-gingerbread-cookies-pepperkaker-kjeks/#more-13176) fra Passion 4 baking.