kamp
15-01-11, 09:39
Man trenger:
1 L helmelk
3 ss biola yogurt eller yogurt starter pulver
1 gryte
1 visp
1 glass
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/1.jpg
2 glass på 1 L
1 "kjøleboks"
Et varmt teppe
Evt et elektronisk termometer
Hell melken oppi gryten og varm dem opp til den neste koker. (Bruker man termometer stoppes det når den når 80C)
Avkjølk melken til ca 42 grader, det vil si "tørr gjær" temperatur. Ikke varmere, da kan man drepe bakteriene som lager yogurten.
Et tips for å få det til å gå fortere er å sette den i vasken med kaldt vann rundt.
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/4.jpg
Ta 2-3 dl av melken i et glass og rør inn 3 ss biola yogurt eller start kultur pulver
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/5.jpg
Hell melken tilbake i gryten og rør rundt
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/6.jpg
Hell melken over på glasset og lukk lokket
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/8.jpg
Hell varmt vann på det andre glasset
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/9.jpg
Legg teppet i bunnen av "kjølebaggen" og sett begge glassene oppi
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/10.jpg
Lukk lokket
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/11.jpg
La den stå i 6-10 timer.
Sett glasset med yogurt i kjøleskapet.
Etter 6 timer har yogurten satt seg og du kan spise nydelig hjemmelaget ekstremt probiotisk yogurt!
Yogurtstarter kan kjøpes på iherb (http://www.iherb.com/Yogourmet-Freeze-Dried-Yogurt-Starter-with-Probiotics-Six-5g-Packets/11770?at=0)
Termometer har jeg kjøpt på ebay (http://shop.ebay.com/i.html?_kw=digital%20thermometer%20kitchen&_fcid=154&_jgr=1&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&gbr=1)
Man kan selvfølgelig bruke hvilke som helst termometer!
1 L helmelk
3 ss biola yogurt eller yogurt starter pulver
1 gryte
1 visp
1 glass
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/1.jpg
2 glass på 1 L
1 "kjøleboks"
Et varmt teppe
Evt et elektronisk termometer
Hell melken oppi gryten og varm dem opp til den neste koker. (Bruker man termometer stoppes det når den når 80C)
Avkjølk melken til ca 42 grader, det vil si "tørr gjær" temperatur. Ikke varmere, da kan man drepe bakteriene som lager yogurten.
Et tips for å få det til å gå fortere er å sette den i vasken med kaldt vann rundt.
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/4.jpg
Ta 2-3 dl av melken i et glass og rør inn 3 ss biola yogurt eller start kultur pulver
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/5.jpg
Hell melken tilbake i gryten og rør rundt
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/6.jpg
Hell melken over på glasset og lukk lokket
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/8.jpg
Hell varmt vann på det andre glasset
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/9.jpg
Legg teppet i bunnen av "kjølebaggen" og sett begge glassene oppi
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/10.jpg
Lukk lokket
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/yoghurt/11.jpg
La den stå i 6-10 timer.
Sett glasset med yogurt i kjøleskapet.
Etter 6 timer har yogurten satt seg og du kan spise nydelig hjemmelaget ekstremt probiotisk yogurt!
Yogurtstarter kan kjøpes på iherb (http://www.iherb.com/Yogourmet-Freeze-Dried-Yogurt-Starter-with-Probiotics-Six-5g-Packets/11770?at=0)
Termometer har jeg kjøpt på ebay (http://shop.ebay.com/i.html?_kw=digital%20thermometer%20kitchen&_fcid=154&_jgr=1&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&gbr=1)
Man kan selvfølgelig bruke hvilke som helst termometer!