Makronella
16-01-11, 10:40
Det er ikke ofte, men i går var det en skikkelig pepperbiff på menyen. En biff krever en god saus og jeg hadde llyst på en litt smaksrik kraftig saus til - og valget falt på gorgonzola saus. Dette er en saus med mye smak som passer til biff eller annen kraftig kjøtt. Enkel å lage og kjempegod.
1 beger creme fraiche
150 -200 gram blåmuggost. ( Blå fra Selbu, gorgonzola, roquefort eller annen fransk blåmugg ) Jo kraftigere ost -dess mer smak.
Evt salt og pepper. (jeg pleier bruke kraftig ost -og syns det gir smak nok )
Creme fraiche varmes på svak varme til den er helt oppløst/smeltet.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnmH5n5sI/AAAAAAAAEGQ/nnPf5TK4FYk/s400/DSCF0614.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnmH5n5sI/AAAAAAAAEGQ/nnPf5TK4FYk/s1600/DSCF0614.JPG)
Ost delt i mindre stykker røres inn og smeltes på svak varme, er temperaturen for høy blir sausen fort tynn og veldig flytende.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnpEBhBoI/AAAAAAAAEGU/jL2QnMUt_ys/s400/DSCF0615.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnpEBhBoI/AAAAAAAAEGU/jL2QnMUt_ys/s1600/DSCF0615.JPG)
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnszGe6vI/AAAAAAAAEGY/qR3DslDKVG8/s400/DSCF0620.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnszGe6vI/AAAAAAAAEGY/qR3DslDKVG8/s1600/DSCF0620.JPG)
Jeg lager den ofte litt tidlig og lar den hvile en stund før den serveres.
Rester kan varmes rolig opp igjen.
Kjempesaus med mye smak.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnwYKLuNI/AAAAAAAAEGc/pxpJOduw3v8/s400/DSCF0621.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnwYKLuNI/AAAAAAAAEGc/pxpJOduw3v8/s1600/DSCF0621.JPG) Her servert med pepperbiff, stekt sopp og stekt tomat.
1 beger creme fraiche
150 -200 gram blåmuggost. ( Blå fra Selbu, gorgonzola, roquefort eller annen fransk blåmugg ) Jo kraftigere ost -dess mer smak.
Evt salt og pepper. (jeg pleier bruke kraftig ost -og syns det gir smak nok )
Creme fraiche varmes på svak varme til den er helt oppløst/smeltet.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnmH5n5sI/AAAAAAAAEGQ/nnPf5TK4FYk/s400/DSCF0614.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnmH5n5sI/AAAAAAAAEGQ/nnPf5TK4FYk/s1600/DSCF0614.JPG)
Ost delt i mindre stykker røres inn og smeltes på svak varme, er temperaturen for høy blir sausen fort tynn og veldig flytende.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnpEBhBoI/AAAAAAAAEGU/jL2QnMUt_ys/s400/DSCF0615.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnpEBhBoI/AAAAAAAAEGU/jL2QnMUt_ys/s1600/DSCF0615.JPG)
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnszGe6vI/AAAAAAAAEGY/qR3DslDKVG8/s400/DSCF0620.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnszGe6vI/AAAAAAAAEGY/qR3DslDKVG8/s1600/DSCF0620.JPG)
Jeg lager den ofte litt tidlig og lar den hvile en stund før den serveres.
Rester kan varmes rolig opp igjen.
Kjempesaus med mye smak.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnwYKLuNI/AAAAAAAAEGc/pxpJOduw3v8/s400/DSCF0621.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTHnwYKLuNI/AAAAAAAAEGc/pxpJOduw3v8/s1600/DSCF0621.JPG) Her servert med pepperbiff, stekt sopp og stekt tomat.