View Full Version : Lavkarbobrød som smaker godt


BigO
16-01-11, 12:51
Fant en artikkel på klikk.no med denne tittelen "Lavkarbobrød som smaker godt" http://www.klikk.no/mat/article642480.ece

Artikkelen gjengir oppskriften feil så se heller det orginale blogginnlegget hvor hun også gjennomgår oppskriften steg for steg.
http://kamillak.com/2011/01/lavkarbobr%C3%B8d/

Jeg har ikke prøvd brødet ennå, men det ser veldig godt ut.

Furine
16-01-11, 13:17
Eg prøver no. Men gjekk sjølvsagt etter oppskrifta på db. Syntest det var litt rart at det ikkje var solsikkefrø i, så eg heiv i det likevel.

BigO
16-01-11, 13:50
Jeg tester også nå, hadde alle ingrediensene foruten CF, men bruker seter rømme isteden. Jeg sytes røren ble noe tynn (halv boks rømme). Står i hvertfall i ovnen nå så får vi se, var i veldig rask og enkel og lage.

Furine
16-01-11, 13:54
Eg brukte mosa cottage cheese i staden for cf. Tok nettopp brødet ut av omnen. Ser bra ut i alle fall, håper det er steikt nok innvendig. Lenge sidan eg har laga noko brød no, så det skal bli spennande å smake. Veldig enkelt og greit å blande saman ja. Eg heiv oppi litt fiberhusk også.

Tiki
16-01-11, 14:13
Får følge med på resultatet deres her, siden jeg også såg artikkelen, og er litt nyskjerig på dette.

Furine
16-01-11, 14:38
Smakte bra, synest eg.

Tiki
16-01-11, 14:41
Hvordan er dette i forhold til Karins brød for de som har smakt det?

Furine
16-01-11, 14:43
No laga eg ikkje mitt heilt 100% etter oppskrifta, for eg stussa på at det ikkje var solsikkekjerner i (ja eg brukte den i db, ikkje frå originalbloggen). Eg kan ikkje svare deg om det smakte som eller betre eller vere enn Karins beste (som eg også likar godt) - det er for lenge sidan eg laga det sist.

Furine
16-01-11, 14:47
Det er jo berre å prøve sjølv! Det er såre enkelt å hive ihop, og det tek berre ein liten time i omnen. ;)

BigO
16-01-11, 15:05
Jeg fulgte orginaloppskriften men med seter rømme, nå er jeg ikke så veldig opptatt av brød sånn egentlig men dette både så bra ut og smakte bra. Jeg tror jeg vil putte litt salt i brødet nesten gang, følte at det manglet.

Anbefales.

Furine
16-01-11, 15:20
Ja, eg putta salt i, gamal vane..

Tiki
16-01-11, 16:24
Det er jo berre å prøve sjølv! Det er såre enkelt å hive ihop, og det tek berre ein liten time i omnen. ;)

Ja da det er det jo, og har lagret oppskriften på favoritter. Nå har jeg 1,5 Karins brød i fryseren og noe annet bakverk, og jeg skal prøve å begrense brøderstatninger en periode i håp om at det skal skje mere med vekta. Så jeg får ha det til gode. Men er hele tiden på jakt etter gode brød, for det er noe jeg kommer til å spise mere av når vekta skal bare holde seg stabil.

Dilly
16-01-11, 16:55
Jeg har nettopp smakt på en brødskalk. Laget det etter oppskriften på http://www.klikk.no/mat/article642480.ece , uten å gjøre noen endringer. Jeg reagerte på at det manglet solsikkefrø og salt, og at røra ble veldig tynn, men nå har jeg jo funnet forklaringen her inne :-)

Jeg glemte brødet i ovnen i 20 minutter, men det gjorde ikke noe. Det smakte ok.

MissTail
16-01-11, 18:09
Nettopp smakt på resultatet - lagt etter db-oppskriften, men tilsatte solsikkefrø og en klype salt...

Brukte en boks rømme som var det jeg hadde!

Litt svampete kanskje, men godt på smak. :-)

Kanutten
16-01-11, 18:31
Er ikke dette et vanlig lavkarbobrød?

nellie
16-01-11, 18:44
Er ikke dette et vanlig lavkarbobrød?

Ser ganske basic ut:) men for de der ute, som ikke kjenner dette forumet, er det kanskje nytt og spennende?:)

Furine
16-01-11, 18:56
Jau, det er nokså normalt.