View Full Version : Mandelsjokoladepålegg


Gerd
16-01-11, 19:28
Mandelsjokoladepålegg
(ca 15 karber i hele røra, ble ca 1,5dl)

200g mandler
40g mørk sjokolade ( jeg brukte fra Sukkerfritt)
Rapsolje
Kjør mandlene og sjokoladen i en blender til de er finhakka
Tilsett så olje litt etter litt. (ca2-3ss eller mer viss du vil ha den tynnere)
Blandes til en jevn, smørbar masse, tar ca 7-8 min på lav hastighet.

Oppbevares kaldt.
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2667&albumid=327&dl=1295202149&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=2667)

Mellon
16-01-11, 19:43
Dette må testes. Må ja ha i oljen samtidig som jeg blender?

Gerd
16-01-11, 19:45
Dette må testes. Må ja ha i oljen samtidig som jeg blender?

ja, tilsett litt etter litt når mandler/sjokolade er finmalt :)

marjusen
16-01-11, 23:57
Hva spiser du dette på gerd?

Prøvd å bake noen lavkarbobrød, men det er noe med ettersmaken jeg ikke helt klarer på alle jeg har bakt. Veldig kjedelig, for kunne virkelig tenkt meg å ta en brødskive med pålegg på til kvelds om jeg er småsulten;)

Er også litt vanskelig å få dem heelt gjennomstekt. Ofte blir dem litt våte i midten:(

Gerd
17-01-11, 06:17
Brukes som sjokoladepålegg.
Jeg spiser ikke brød, men det var digg på pannekaker :D

Idarull
17-01-11, 11:16
oi, kan tenke meg det er godt på pannekaker ja! eller kanskje på søte oopsier. mmmm. knekkebrød er det jo også godt på. Karins brød er vel det brødet som det er mest skrytt av her inne.

nonta
17-01-11, 20:33
Mm, dette skal jeg prøve! Har akkurat lagd lavkarbo-peanøttsmør til ungene, tenkte å lage et sjokoladepålett til de også. Tidligere har jeg lagd et som jeg synes ligner veldig på nugatti, da tar jeg tahini (sesampasta)(en mild type)sukrin og kakaopulver. Bittelitt salt og sukrin etter ønske.

lifejack
17-01-11, 20:37
Mm, dette skal jeg prøve! Har akkurat lagd lavkarbo-peanøttsmør til ungene, tenkte å lage et sjokoladepålett til de også. Tidligere har jeg lagd et som jeg synes ligner veldig på nugatti, da tar jeg tahini (sesampasta)(en mild type)sukrin og kakaopulver. Bittelitt salt og sukrin etter ønske.

Hvilket merke tahini bruker du? Lagde noe liknende for noen år siden, men så kjøpte jeg en ny tahini som smakte helt forferdelig, så da orket jeg ikke bruke penger på tahini lenger. Er så vanskelig å vite hva man får:o

nonta
17-01-11, 20:47
Hvilket merke tahini bruker du? Lagde noe liknende for noen år siden, men så kjøpte jeg en ny tahini som smakte helt forferdelig, så da orket jeg ikke bruke penger på tahini lenger. Er så vanskelig å vite hva man får:o

Har gjort akkurat det samme!!! Var så utrolig IRRITERT over at ikke det smakte like godt som sist!Ble skikkelig bittert. tok litt tid før jeg fatta at det var jo tahinien sin feil:rolleyes:
Den jeg har nå er fra "chtoura garden" - Ground sesame paste fra Libanon. 800g.

lifejack
17-01-11, 22:36
Har gjort akkurat det samme!!! Var så utrolig IRRITERT over at ikke det smakte like godt som sist!Ble skikkelig bittert. tok litt tid før jeg fatta at det var jo tahinien sin feil:rolleyes:
Den jeg har nå er fra "chtoura garden" - Ground sesame paste fra Libanon. 800g.

Oi, 800g:D Kjøpte du den i en innvandrerbutikk?

nonta
20-01-11, 00:00
:pja 800g er i meste laget...De har den på 400g også, anbefaler den heller, synes den harskner litt nåe den står ei stund. -Men i dag fant jeg en ny en, også på innvandrer butikk som var enda mye bedre!! ( måtte kjøpe de begge for å smake de side om side)Denne kommer på glass og heter "Tahin - sesame paste" er på 350 g og er fra cic koglu og er fra Tyrkia. mmm...

lifejack
20-01-11, 00:47
:pja 800g er i meste laget...De har den på 400g også, anbefaler den heller, synes den harskner litt nåe den står ei stund. -Men i dag fant jeg en ny en, også på innvandrer butikk som var enda mye bedre!! ( måtte kjøpe de begge for å smake de side om side)Denne kommer på glass og heter "Tahin - sesame paste" er på 350 g og er fra cic koglu og er fra Tyrkia. mmm...

Takk! Da skal jeg på tahinijakt igjen:) Håper bare jeg fortsatt tåler det:p

Idarull
20-01-11, 12:55
Tenk å bruke peanøtter isteden! Lurer på om ikke det blir like godt jeg. Får prøve til helga :)

marjusen
20-01-11, 13:18
Tenk å bruke peanøtter isteden! Lurer på om ikke det blir like godt jeg. Får prøve til helga :)

blir snickerspålegg da;) hehe

Idarull
20-01-11, 14:38
ja :p snakker om snickers... fikk lyst på!!!

ada-emilie
20-01-11, 14:43
Hvilket merke tahini bruker du? Lagde noe liknende for noen år siden, men så kjøpte jeg en ny tahini som smakte helt forferdelig, så da orket jeg ikke bruke penger på tahini lenger. Er så vanskelig å vite hva man får:o Den fra Monk er best. DEn er ikke sterk og bitter,heller ikke tørr i konsistensen. Søt og mild og smaker ferskt.

Idarull
20-01-11, 16:49
Man får også tahini på iherb. Økologisk er den også :)

lifejack
20-01-11, 22:07
Den fra Monk er best. DEn er ikke sterk og bitter,heller ikke tørr i konsistensen. Søt og mild og smaker ferskt.

Tusen takk for tips:)

lifejack
20-01-11, 22:07
Man får også tahini på iherb. Økologisk er den også :)

Har du prøvd noen av dem? Er bare så redd for å gjøre et bomkjøp igjen:o

Gerd
20-01-11, 22:09
Men hva har allt dette med denne oppskrifta å gjøre??? :confused:
Det er et eget underforum som heter "Spørsmål om oppskrifter og matvarer"
Kanskje dere skal fortsette der, så dette kan forbli en oppskrifttråd?

lifejack
20-01-11, 22:23
Men hva har allt dette med denne oppskrifta å gjøre??? :confused:
Det er et eget underforum som heter "Spørsmål om oppskrifter og matvarer"
Kanskje dere skal fortsette der, så dette kan forbli en oppskrifttråd?

Beklager, var ikke meningen å kuppe tråden. Tåler ikke mandler for tiden, men oppskriften hørtes så god ut, så da noen foreslo et alternativ, ble jeg litt interessert, men dessverre også litt revet med:o Lover å ikke skrive noen flere blabla-innlegg i denne tråden;)