Makronella
17-01-11, 19:39
Nok en fiskedag med oppskrift testing fra godfisk (http://www.godfisk.no/).
Dagens oppskrift er sei med persillesaus (http://www.godfisk.no/Lokale-Oppskrifter/Norge/Sei-med-persillesaus) - men som vanlig har jeg gjort noen små endringer for tilpasse den til et lavkarbo måltid.
Jeg brukte en fersk seifilet. 500 gram veide min -og vi er to til middag. Fjernet de groveste beia overst i ryggen -gjøres lett med en pinsett - og delte i passe serveringsstykker.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH013D6aI/AAAAAAAAEGg/W_lKR3rbWz0/s400/DSCF0632.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH013D6aI/AAAAAAAAEGg/W_lKR3rbWz0/s1600/DSCF0632.JPG)
Før jeg legger fisken i gryten hakker jeg en bunt persille.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH4GwIflI/AAAAAAAAEGk/sIq-M2a897M/s400/DSCF0634.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH4GwIflI/AAAAAAAAEGk/sIq-M2a897M/s1600/DSCF0634.JPG)
Smelter smør i stekepanne (m lokk) legger fisken i og har på litt salt og spanerer også litt fiskekrydder. Drysser persillen over fisken og heller så en boks med fløte over det hele. Lar det hele små putre i 10 min.
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH7hSejmI/AAAAAAAAEGo/_8z_ZfZsusE/s400/DSCF0635.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH7hSejmI/AAAAAAAAEGo/_8z_ZfZsusE/s1600/DSCF0635.JPG)
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH_fd17xI/AAAAAAAAEGs/YbmabFGbU8o/s400/DSCF0636.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH_fd17xI/AAAAAAAAEGs/YbmabFGbU8o/s1600/DSCF0636.JPG)
Sei er en fisk som er relativt løs i fisken så jhadde nok vært lurt å salte den først og la saltet trekke inn i 30 min -dette gjør fisken litt fastere. Så lenge en er forsiktig når en tar fiske opp av gryten går det greit. Serveres med brokkoli.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSICqtUpWI/AAAAAAAAEGw/puTRj7D2zVI/s400/DSCF0637.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSICqtUpWI/AAAAAAAAEGw/puTRj7D2zVI/s1600/DSCF0637.JPG)
Dette var en rett som virkelig falt i smak -utrolige gode smaker sammen - denne får nok et lite favorittstempel.
Er glad jeg har en rest til lunsj i morgen :)
Dagens oppskrift er sei med persillesaus (http://www.godfisk.no/Lokale-Oppskrifter/Norge/Sei-med-persillesaus) - men som vanlig har jeg gjort noen små endringer for tilpasse den til et lavkarbo måltid.
Jeg brukte en fersk seifilet. 500 gram veide min -og vi er to til middag. Fjernet de groveste beia overst i ryggen -gjøres lett med en pinsett - og delte i passe serveringsstykker.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH013D6aI/AAAAAAAAEGg/W_lKR3rbWz0/s400/DSCF0632.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH013D6aI/AAAAAAAAEGg/W_lKR3rbWz0/s1600/DSCF0632.JPG)
Før jeg legger fisken i gryten hakker jeg en bunt persille.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH4GwIflI/AAAAAAAAEGk/sIq-M2a897M/s400/DSCF0634.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH4GwIflI/AAAAAAAAEGk/sIq-M2a897M/s1600/DSCF0634.JPG)
Smelter smør i stekepanne (m lokk) legger fisken i og har på litt salt og spanerer også litt fiskekrydder. Drysser persillen over fisken og heller så en boks med fløte over det hele. Lar det hele små putre i 10 min.
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH7hSejmI/AAAAAAAAEGo/_8z_ZfZsusE/s400/DSCF0635.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH7hSejmI/AAAAAAAAEGo/_8z_ZfZsusE/s1600/DSCF0635.JPG)
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH_fd17xI/AAAAAAAAEGs/YbmabFGbU8o/s400/DSCF0636.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSH_fd17xI/AAAAAAAAEGs/YbmabFGbU8o/s1600/DSCF0636.JPG)
Sei er en fisk som er relativt løs i fisken så jhadde nok vært lurt å salte den først og la saltet trekke inn i 30 min -dette gjør fisken litt fastere. Så lenge en er forsiktig når en tar fiske opp av gryten går det greit. Serveres med brokkoli.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSICqtUpWI/AAAAAAAAEGw/puTRj7D2zVI/s400/DSCF0637.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TTSICqtUpWI/AAAAAAAAEGw/puTRj7D2zVI/s1600/DSCF0637.JPG)
Dette var en rett som virkelig falt i smak -utrolige gode smaker sammen - denne får nok et lite favorittstempel.
Er glad jeg har en rest til lunsj i morgen :)