View Full Version : Sjokoladekake på 5 minutter i en kopp


Cyan
18-01-11, 17:10
Jeg fikk så vannvittig lyst på sjokoladekake etter middagen i dag, så jeg prøvde meg frem til denne kaken som er basert på en høykarbovariant jeg har tydd til tidligere:

1 egg
4 ss kremfløte
2 ss rapsolje (eller annen nøytral olje)
3 ss sukrin
1.5-2 ss kakao
3 ss malte mandler/mandelmel

Bruk enten en stor kopp/krus eller en skål. Visp lett sammen egg, fløte og olje med en gaffel. Rør inn sukrin, kakao og mandler. Kjør i 2-2.5 minutter på full effekt i mikroen (Jeg brukte en skål og kjørte 2 min og 15 sek på 750 W). Voila!
God med vispet krem til :)

Gerd
18-01-11, 17:11
:sikle:

Cyan
18-01-11, 17:18
Den var god, men nå er jeg litt kvalm :p

Lissi80
18-01-11, 17:18
Åååå, det hørtes godt ut :) Noteres ned og skal definitivt prøves engang i helgen..Prøver å holde søtsakene til da ;)

Furine
18-01-11, 18:29
Ååhh.. Skummelt! :sikle:

linnka
18-01-11, 19:03
NAMMMMM :))

Men lurrer på hvor mange karber deter i denne?

Mosepjusk
18-01-11, 19:15
Har'n!! :D
Laga den akkurat, men med hasselnøtter. Ble en nøtte-sjokolade-kake med litt fromasj/gele-aktig konsistens.
Namnam!
Takk for oppskrift :blomster:

Elanessë
18-01-11, 19:20
Mmmm høres utrolig godt ut!
Kan man bruke natreen eller splenda i stedetfor sukrin?

Mosepjusk
18-01-11, 19:22
Mmmm høres utrolig godt ut!
Kan man bruke natreen eller splenda i stedetfor sukrin?
Jeg brukte Splenda, funka fint for meg :smile:

Cyan
18-01-11, 19:38
NAMMMMM :))

Men lurrer på hvor mange karber deter i denne?

Det har jeg ikke regnet ut, men trur ikke jeg tipper så gærent hvis jeg sier 6-7 karber (ca 1.5 fra fløten, ca 2 fra mandlene (blir omlag 30 gram mandler), 0.5 fra egget og så kommer kakaoen i tillegg)

nellie
19-01-11, 12:25
Not bad at all altså!:)

Elanessë
19-01-11, 19:16
Denne skal prøves i kveld :D

BlirFjong
19-01-11, 21:08
Måtte teste denne i dag, fysen som fy.. Kjempegod! Mer kakete konsistens enn en annen micro-sjokoladekake jeg har testet.

Elanessë
19-01-11, 23:04
Syns også det ble vellykket. Spesielt med krem og bær til, så ble det heeerlig.

http://i248.photobucket.com/albums/gg163/lindasusann/Mobil/IMAG0016-1.jpg

BlirFjong
20-01-11, 07:52
Fullstendig off-topic, men kule skåler! Hvor har du kjøpt de? (De henger sammen, ikke sant?)

Elanessë
20-01-11, 09:41
Fullstendig off-topic, men kule skåler! Hvor har du kjøpt de? (De henger sammen, ikke sant?)De henger sammen ja. Har kjøpt de på Ica Maxi ;)

BlirFjong
20-01-11, 17:25
Fjonge! De må jeg skaffe meg ;)

BlirFjong
20-01-11, 17:31
Aha! Da skal jeg gå og kikke der tenker jeg :)

Echo
21-01-11, 10:11
Det så spennende ut, må nok prøves:D

tanjab
21-01-11, 18:01
Mmmm, ikke dum denne!

Bjørgipai
23-01-11, 15:40
Prøver denne i muffinsformer i steikovnen, står å steker nå. Er fantastisk dårlig med baking, så håper det blir bra. Tenkte å ta de med i bursdag kl 1700. Den så fantastisk god ut på bildet. :)
:)

Elanessë
23-01-11, 16:39
Aha! Da skal jeg gå og kikke der tenker jeg :)Jeg så de også forresten på Coop Obs i går :ja:

Lissi80
23-01-11, 18:34
jDette var min søndagsdessert :) Og den var veeeldig god.. NAM NAM :) Jeg hadde bare pisket kremfløte til. Dette ble en ganske stor porsjon, jeg klarte nesten å spise hele, men bare nesten ;) Blei igjen ca 1/5...

2011-slank?
28-01-11, 22:43
Ååå, denne var kjempe god:)
Der vart helga mi berga;)

Tinkiwinki
30-01-11, 16:05
Åjjjjjj

Cyan
31-01-11, 12:45
Har noen prøvd å lage denne med flytende natreen? Jeg forsøkte nemlig i helgen med en miks av sukrin og flytende natreen og kaka ble som en svamp. Skikkelig ekkel :p Jeg bare lurer på om det var pga natreen eller om jeg bare hadde uflaks, for jeg har ikke mislyktes med den tidligere.

Tinkiwinki
31-01-11, 13:19
Hei ! :)

jeg prøvde også denne oppskrifta igår - men kun med sukrin !
Ble heller ikke fornøyd med konsistensen - nesten svampete ja, hehe.
var kanskje uheldig jeg også, eller kanskje den bare er sånn :P

Cyan
31-01-11, 13:35
Nei, den skal ikke være svampete. Når jeg tenker etter kan det være at jeg hadde den i mikroen for lenge, for jeg lagde litt mindre porsjon denne gangn. Det gjorde jeg med høykarbovarianten en gang og da fikk den liknende konsistens.

Tinkiwinki
31-01-11, 14:02
aaah, ja hadde den i ganske lenge jeg :P sikkert derfor den ble svampete. bedre lykke neste gang ja ;D

LineJM
31-01-11, 14:04
Jeg har ikke micro, og savner det ikke. Hadde før. Men denne oppskrifta får meg til å lure litt på anskaffelse....

2011-slank?
03-02-11, 19:33
Ja denne er somsagt farleg godt..Eg bruker å ha den i 2 min bare og det er vanleg skuffekake konsistens på den da, (spiser den faktisk 4 ganger i uka:eek:må ha det bare må)

Taran
03-02-11, 20:25
Tusen takk for oppskrift....helt nydelig kake.:spisesnak Jeg blandet med halvparten Splenda og Sukrin og smurte litt rørte bringebær på toppen av kaka når den var ferdig....mektig og god.:D

HappyMe
09-02-11, 23:28
Fullstendig off-topic, men kule skåler! Hvor har du kjøpt de? (De henger sammen, ikke sant?)

Hahaha, jeg skulle akkurat til å spørre om det samme! De var veldig fine! :D

Ble fristet av både oppskrift og positiv respons i denne tråden. Farlig, farlig ;) Takk for ideen:D

Ildern
09-02-11, 23:32
Dette blir desserten i morgen :D

e84
11-02-11, 23:15
jeg prøvde denne i kveld og den ble bare sååå god! :)
jeg lagde den i ovnen i muffinform og spiste den med vaniljeis og bær, nydelig!
men nå er jeg så mett at jeg tror jeg eksploderer! pheeeew :_oppgitt:

Marygold
12-02-11, 22:26
jeg prøvde denne i kveld og den ble bare sååå god! :)
jeg lagde den i ovnen i muffinform og spiste den med vaniljeis og bær, nydelig!
men nå er jeg så mett at jeg tror jeg eksploderer! pheeeew :_oppgitt:


Hvor mange grader, og hvor lenge stekte du de på? Vil prøve jeg og, kjempegod kake!
Måtte prøve i går, og nå sitter jeg her med en kopp igjen :) Godt med helg :)

Furine
13-02-11, 00:47
Trur eg må prøve i omnen, eller prøve ei stund kortare i mikroen, eg enda opp med svamp. Smakte godt, men konsistensen var ikkje akkurat noko å springe langt etter. Er faktisk ikkje sikker på kor sterk mikroen er, står ikkje noko på han. Kan hende det held med eit minutt. Eg stoppa den etter 1,5minutt.

e84
13-02-11, 14:36
Hvor mange grader, og hvor lenge stekte du de på? Vil prøve jeg og, kjempegod kake!
Måtte prøve i går, og nå sitter jeg her med en kopp igjen :) Godt med helg :)

Jeg stekte den på ca 200 grader tror jeg. Husker ikke helt, men tror det var det :) Vet ikke helt hvor lenge, men kanskje en 10 minutters tid eller noe? Da ble den ikke svampaktig i det hele tatt, men som en nydelig sjokoladekakemuffin med nøtter i. HImmelsk! Tror det blir en ny runde i kveld! ;)

Ildern
13-02-11, 19:13
Jeg brukte smør i stedet for olje, kuttet ned til 2 ss mandelmel og tilsatte noen dråper vanilje.
Oh, I'm in heaven!

Marygold
14-02-11, 21:35
Jeg stekte den på ca 200 grader tror jeg. Husker ikke helt, men tror det var det :) Vet ikke helt hvor lenge, men kanskje en 10 minutters tid eller noe? Da ble den ikke svampaktig i det hele tatt, men som en nydelig sjokoladekakemuffin med nøtter i. HImmelsk! Tror det blir en ny runde i kveld! ;)

Men hvordan lagde du "deigen" da???? Lagde du bare med flere egg, og tilsvarende mye av de andre ingredensene da, eller forandret du noe på den ????
Brukte du foresten vanelige papir-muffinsformer???

Jeg lurer på om det er mulig å kutte litt ned på eggene i forhold til det andre da jeg synes den jeg lagde på lørdag smakte veldig mye egg.... Og dersom man lager flere i muffinsform, og dermed flere, kan det vel kanskje være mulig? Er ikke så stødig på kjøkkenet....
Men jeg prøver så godt jeg kan :p

Cyan
15-02-11, 09:40
Jeg lurer på om det er mulig å kutte litt ned på eggene i forhold til det andre da jeg synes den jeg lagde på lørdag smakte veldig mye egg.... Det er jo bare et egg, så det blir vel litt vanskelig å kutte ned på det. Jeg personlig syns ikke at kaka smaker egg i det hele tatt :)

Angående svampkake: Det er definitivt steketiden det kommer an på der, i forhold til hvor stor beholderen er. Hvis man er usikker på steketiden i mikroen kan man stå å følge med. Den er ferdig akkurat når den slutter å "heve", da får man den "kakete" konsistensen.

ada-emilie
15-02-11, 11:21
Om du vil ha mindre egg tredobler du posjonen men bruker bare to egg istedetfor tre. Om det blir for tørt uten det ene egget tilsetter du noe fløte eller annen væske.

ada-emilie
15-02-11, 11:26
Jeg har tenkt til å prøve en gang kanskje, med lavkarbofrø istedenfor mandler og soyamelk istedenfor fløte, men det blir kanskje ikke så godt.

Cyan
15-02-11, 11:28
Lavkarbofrø vet jeg ikke hva er, men orginaloppskriften (høykarbovarianten) er jo med melk og ikke fløte, så soyamelk burde vel gå bra i hvert fall :)

Marygold
15-02-11, 17:45
Om du vil ha mindre egg tredobler du posjonen men bruker bare to egg istedetfor tre. Om det blir for tørt uten det ene egget tilsetter du noe fløte eller annen væske.

Takk :) Må prøves til helga (om jeg klarer å vente så lenge)

ada-emilie
16-02-11, 15:42
Hei folkens! Nå har jeg lagd den med egen vri. Det smakte godt med enda færre karber også! Se her:

1 ss olje
1 egg (smakte ikke eggesmaken til tross for stort egg)
2 ss (måleskjeer) kakaopulver
3 ss (måleskjeer) sukrin
1 ss soyamelk (utentilsetninger)
2 ss knuste linfrø (gir metthet/fylde)
14 dråper vaniljeessens

Jeg fikk nok av halve posjonen.
Uten linfrø gir denne posjonen 237 kcal.

Jeg satte den i kjøleskapet og spiste den rå.
Sunnere enn atkins bar.

e84
18-02-11, 22:32
Men hvordan lagde du "deigen" da???? Lagde du bare med flere egg, og tilsvarende mye av de andre ingredensene da, eller forandret du noe på den ????
Brukte du foresten vanelige papir-muffinsformer???

Jeg lurer på om det er mulig å kutte litt ned på eggene i forhold til det andre da jeg synes den jeg lagde på lørdag smakte veldig mye egg.... Og dersom man lager flere i muffinsform, og dermed flere, kan det vel kanskje være mulig? Er ikke så stødig på kjøkkenet....
Men jeg prøver så godt jeg kan :p

Jeg lagde den bare slik som oppskriften sier. Blir en slags røre liksom, ikke deig. Helte røren over i en tykk papirmuffinsform og satte den inn i ovnen. Nydelig, rett og slett fantastisk! :D

Den andre gangen jeg lagde den ( jada, ble to ganger da vettu...uff...var jo bare FOR GOD! ), kastet jeg oppi litt kokosmel også ;)

Geniet
22-02-11, 22:31
Har prøvd den- nyyyydelig..!:p

Måtte lage en til rett etterpå, den var så god(spiste ikke den helt alene daa).;):rolleyes:

Marygold
25-02-11, 22:21
Nå har jeg prøvd å lage større oppskrift, som jeg fikk 8 muffinser av, som ble rett og slett nyyydelige :) Så hadde jeg litt kokkos i også, som er veldig godt !!!
Må si at de ble bedre i ovnen enn i mikroen.
Skulle bare spise en, men er fare for at det blit en til i dag ja ......

Tusen takk for denne oppskrifta !!!

Echo
28-02-11, 12:58
Da har jeg fått prøvd også! Jeg brukte smør i stedet for olje, bare en skje med sukrin og en skje med kakao. Kjempegodt:D. Veldig fornøyd med oppskriften så tusen takk! Den må jo fungere som bunn til f.eks ostekake også:)

anirac1985
04-03-11, 21:15
Den var veldig god...prøvde i går med natreen, hadde ikke sukrin og jeg måtte ha noe søtt. den ble kjempegod. var å kjøpte sukrin idag og lagde den på nytt, men jeg anbefaller natreen. brukte malte/hakkete mandler igår og mandelmel idag...det var best med malte mandler/hakkete...

otika
04-03-11, 21:35
Lagd denne flere ganger,men droppa kakao (ikke så glad i det) hadde oppi vaniljepulver og fryste bringebær + soyamelk i stedet for fløte :p:D kveldsmat og frokost dette hehe

Øystein
18-05-11, 20:26
Farlig enkelt dette her :D

MariaB
18-05-11, 20:40
Høres helt fantastisk ut!

nellie
29-06-11, 13:11
Inspirert av denne herligheten lagde jeg en hvor jeg droppa kakaoen, byttet ut endel sukrin med toffee stevia og mandelmel med kokosmel + litt ekstra fløte. Rømme med toffeestevia på toppen. Smaskens.

Cyan
29-06-11, 13:19
Jeg klarer rett og slett ikke sukrinsmaken lengre. Jeg må kanskje gå til anskaffelse av Stevia jeg også siden jeg mer eller mindre også har kuttet ut kunstig søtning.

nellie
29-06-11, 13:21
Jeg hater sukrinsmaken, men her brukte jeg bare 1 ss av den og 6-7 dråper med stevia og da var det ikke noe sukrinsmak i det hele tatt. Ikke noe ekkel steviasmak heller.

Cyan
29-06-11, 13:32
Hvilken smak anbefaler du? Nå kommer jeg ikke på noe annet jeg kommer til å bruke søtt i enn pisket krem da, og kanskje hjemmelaget is hvis jeg surrer meg til å kjøpe en ismaskin, men stevia har kanskje lang holdbarhet?

nellie
29-06-11, 13:36
Har bare smakt den med toffee jeg.. God i Gresk yoghurt og sikkert i krem også, men da blir det jo med den smaken da.

Anbefaler vel egentlig ingen smak. Godt i førsten, men så blir man/jeg ganske lei. Kanskje bedre å satse på en uten smak? Er ikke så glad i Stevia egentlig, for synes det fort blir veldig bittert. Også blir jeg jo svimmel da. Men innimellom må bare søtsuget stagges:p

silje21
29-06-11, 13:38
Lage den nå, med glutenmel, funka fint, hadde litt lite søtning i, men skal bli mandler neste gang ja :D
Nydelig hvertfall:) og enkelt ikke minst!

Cyan
29-06-11, 13:40
Nøytral smak er sikkert det beste da, siden jeg ikke skal bruke det så mye.

NinjaNina
30-06-11, 11:58
Hei! Ble veldig fristet til å prøve denne i kveld... Jeg bare lurte på hva slags kakao dere bruker? Vanlig bakekakao fra butikken?

Lurte også på hvor mye natreen dere bruker, dere som byttet ut sukrinen... Jeg bruker nemlig kun flytende natreen, og har sikkert fem flasker i skapet (livredd for å gå tom! :P). Så slipper jeg å bruke penger på sukrinen :) Lavkarbo er dyrt nok fra før :P

På forhånd takk for svar!

Cyan
30-06-11, 12:07
Bruker vanlig bakekakao :ja:
Når det gjelder natreen, prøv deg frem. Det står vel på flaska hvor mange dråper som tilsvarer 1 ts eller ss sukker og forholdet sukker-sukrin er omtrent 1 til 1, og så er det jo bare å smake litt på røra om du syns den er søt nok før du nuker den :)

NinjaNina
30-06-11, 14:54
Ja det står på flasken ja :) tusen takk for nyttig informasjon om forholdet sukrin-sukker, det blir det nok bruk for i flere oppskrifter! :) GLEDER MEG!

NinjaNina
01-07-11, 11:06
Laget denne igår, og den var god, men kanskje litt mye mandelsmak for min del. Noen teorier fra dere mer erfarne bakere om det kan gå an å bytte mandelmelet med proteinpulver? Liker bedre smaken på pulveret :) Med mindre jeg får noen meget avskrekkende svar angående dette så tenkte jeg å prøve imorgen, så kan jeg gi en tilbakemelding på det :)

Zuma
01-08-11, 22:22
Å herrejemini denne var god! Jeg er solgt! :love:
Toppet kaka med en liten dæsj pisket krem og to-tre jordbær. Delicious!

marjusen
07-08-11, 21:00
Denne redda meg i kveld, med noen få modifikasjoner.

1egg
3 ss smelta smør
2 ss mandelmel + 1 ss kokosmel
Noen dråper stevia sjokolade + noen dråper natreen
1 ss bakekakao
4 ss kremfløte

Ble ordentlig god. Lagd på 5 minutter

Bente_me
15-09-11, 20:59
Ahhh herlige!! Eg dryssa små dråper av 70 prosents sjokolade over mens den var varm...nam:)

FrkMarge
24-09-11, 00:51
Da be det endelig sjokoladekake på meg også :)
Har hatt høykarbobursdag i dag og den kaka har jeg bare såvidt prøvesmakt på for å sjekke at den var som den skulle.
Nå unnet jeg meg en kopp-kake og litt rester av vaniljesaus (ikke så voldsomt sunt med den vaniljesausen da, men det var bare litt:o

Skramle
26-07-15, 19:19
måtte prøve ut denne idag! Brukte smør istedenfor olje. Knallgod! Regnet også ut kcal og g kh :)

522 kcal, 3,6 g kh for de som lurte på det :hearts: