View Full Version : Knallgode hamburgerbrød
Kom over disse her om dagen. Disse er utrolig gode.
Kilde:
http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/07/burgere.html
2 burgerbrød:
1 dl sesamfrø - finmales i blender (VIktig å velge de UTEN skall, disse har minst KH)
1 dl revet ost
2 små egg
1 ts bakepulver
1 liten ss fiberhusk
litt salt
litt sukrin / splenda
litt ekstra sesamfrø
____________________
Bland alle ingrediensene i en blender. Juster eventuelt røra med litt fløte hvis den blir for tykk. Legg røra i to passe store (burgerbrødstørrelse) klatter på bakepapir. Pynt med sesamfrø og stek på 175 grader i ca 20 minutter.
Disse må prøves, stoler på deg - elsker lasagnen du har lagt ut her :)
Jeg har prøvd, og de ble veldig gode. Men finmalte ikke sesamfrøene på forhånd, bare blanda alt med stavmikser. Det gikk fint. Disse egner seg bra som fine frokostbrød også (hadde ett til overs som jeg spiste til frokosten dagen etter).
Disse anbefales!!! Ble knallgode og perfekt til lavkarbo-burgern ;) Passe harde så de gjør jobben med at man kan spise burgeren med hendene og ikke med kniv og gaffel. Sikkert også perfekt til frokostbrød :)
Lett og lage også!
Dette blir middagen i morgen :heia:
Oooh, det hørtes herlig ut!
Vart inspirert og laga desse til middag i dag, med god kjøtdeig frå slaktaren på hjørnet. Nam! :sikle:
Ååååå, nam :) Dette var helt fantastisk :) Har hatt hamburger til middag idag etter denne oppskriften fra HCLF bloggen. De blei supergode og jeg blei nesten irritert når jeg var mett etter en ;)
Ups, stekte på 200 grader i 20 minutter jeg. Ble ganske mørke under. Men de smaker nok godt for det :)
Hadde akkurat disse til middag. Mmm, det ble bra! Den eneste feilen var de hjemmelagede hamburgerne mine som ble aaalt for høye. Det ble visst store kjøttkaker i stedet. Men godt smakte det, selv om det ble litt for høyt til å gape over.
Hadde akkurat disse til middag. Mmm, det ble bra! Den eneste feilen var de hjemmelagede hamburgerne mine som ble aaalt for høye. Det ble visst store kjøttkaker i stedet. Men godt smakte det, selv om det ble litt for høyt til å gape over.
Det skjedde meg også! I tillegg ble det litt lite burger i kantene...Neste gang blir det flatbanka burger istedet ;)
Det skjedde meg også! I tillegg ble det litt lite burger i kantene...Neste gang blir det flatbanka burger istedet ;)
Jepp, paddeflat!
Jeg trykket mine litt flate før steking jeg :) Klattt de på bkepapir og trykket de utover til str på burgeren jeg stekte.. d ble vel litt over 1 cm høye på stekebrettet før steking. de hevet seg litt, men ikke veldig mye..Synes de ble perfekte og jeg har planer om en hamburgermiddag snart igjen :)
Disse var gode, blir flere av disse
2011-slank?
31-01-11, 08:34
Oi. Dette må prøvest:)
Er det noen som vet hvor mange karb det er i brøda?
Oi. Dette må prøvest:)
Er det noen som vet hvor mange karb det er i brøda?
2 burgerbrød:
1 dl sesamfrø = 8,4 med skall og 3,4 uten skall
1 dl revet ost = 0
2 små egg = 0,3
1 ts bakepulver = 1,0
1 liten ss fiberhusk = 0
litt salt = 0
litt sukrin / splenda = 0
litt ekstra sesamfrø
Med skall: 9,7 delt på to blir 4,85 per hamburgerbrød (pluss bittelitt sesamfrø oppå).
Uten skall: 4,7 delt på to blir 2,35 per hamburgerbrød (pluss bittelitt sesamfrø oppå).
2 burgerbrød:
1 dl sesamfrø = 8,4
1 dl revet ost = 0
2 små egg = 0,3
1 ts bakepulver = 1,0
1 liten ss fiberhusk = 0
litt salt = 0
litt sukrin / splenda = 0
litt ekstra sesamfrø
9,7 delt på to blir 4,85 per hamburgerbrød (pluss bittelitt sesamfrø oppå).
Det er IKKE 8,4 kh i sesamfrø. Men du MÅ velge dem UTEN skall. Dem MED skall har 8,4, mens de UTEN skall har 3,38. Dette er pr desiliter altså.
Pr 100 gram er det følgene:
UTEN skall: 4,5
MED skall: 11,2
Det blir altså 4,7 i hele deigen, eller 2,35 pr stk om du lager dem like store:)
Marius
EDIT: Fint om du endrer innlegget ditt med riktig, bare så det ikke er noen som leser ditt innlegg og får feil info;)
Du skriver jo ikke i oppskriften din at du bruker de uten... Så da er det vel ikke FEIL det Aeryth har regnet ut.. Er vel like sannsynlig at folk velger sesamfrø med skall når de ser "sesamfrø" som at de velger de uten...
Så du bør kanskje presisere at du bruker de uten da, hvis det er veldig viktig for deg at tallene er helt riktige:)
Det er IKKE 8,4 kh i sesamfrø. Men du MÅ velge dem UTEN skall. Dem MED skall har 8,4, mens de UTEN skall har 3,38. Dette er pr desiliter altså.
Pr 100 gram er det følgene:
UTEN skall: 4,5
MED skall: 11,2
Det blir altså 4,7 i hele deigen, eller 2,35 pr stk om du lager dem like store:)
Marius
EDIT: Fint om du endrer innlegget ditt med riktig, bare så det ikke er noen som leser ditt innlegg og får feil info;)
Slike ting må presiseres i oppskrifta vettø! :)
Jepps, beklager det. Skal spesifisere det i oppskriften nuh.
Jeg kopierte bare oppskriften fra ett annet nettsted.
Så du bør kanskje presisere at du bruker de uten da, hvis det er veldig viktig for deg at tallene er helt riktige:)
Det er jo ikke vitkig for meg at tallene er riktige, det er viktig for meg at folk som har en kvote på kh får vite de riktige.
Men tar selvkritikk for at jeg ikke presiserte at det er uten skall i oppskrifta:)
PS! Har sett deg debattere ofte i det siste, og du har en tendens til å bruke veldig krasse og unødvendige ord som skaper negativitet.
Mulig du ikke tenker over det selv, men bare tipser deg om å lese over det du skriver engang til:)
Det er IKKE 8,4 kh i sesamfrø. Men du MÅ velge dem UTEN skall. Dem MED skall har 8,4, mens de UTEN skall har 3,38. Dette er pr desiliter altså.
Pr 100 gram er det følgene:
UTEN skall: 4,5
MED skall: 11,2
Det blir altså 4,7 i hele deigen, eller 2,35 pr stk om du lager dem like store:)
Marius
EDIT: Fint om du endrer innlegget ditt med riktig, bare så det ikke er noen som leser ditt innlegg og får feil info;)
Oi, var det så stor forskjell? Den eneste varianten jeg fant i butikken her (Mega) var sesamfrø MED skall. Er det vanlig å finne pakker med sesamfrø uten skall?
PS! Har sett deg debattere ofte i det siste, og du har en tendens til å bruke veldig krasse og unødvendige ord som skaper negativitet.
Mulig du ikke tenker over det selv, men bare tipser deg om å lese over det du skriver engang til:)
Takk for tipset du;)
Heldigvis så er jeg ikke på detta forumet for å få venner og for å løpe i blomsterenga, så jeg kommer nok til å fortsette å si ting som de er og ikke pakke alt inn i tretten pakker sukker. Hvis du ikke tåler det så finnes det en ignorefunksjon her:)
2 burgerbrød:
1 dl sesamfrø - finmales i blender (VIktig å velge de UTEN skall, disse har minst KH)
Hvor får jeg tak i de som er uten skall ? kiwi og mega har bare med og da blir baksten så mørk på farge (skremmer unga på flatmark) og jeg vil helst ikke ha så mye KH :rolleyes:
Takk for tipset du;)
Heldigvis så er jeg ikke på detta forumet for å få venner og for å løpe i blomsterenga, så jeg kommer nok til å fortsette å si ting som de er og ikke pakke alt inn i tretten pakker sukker. Hvis du ikke tåler det så finnes det en ignorefunksjon her:)
Spøker du, eller?
Spøker du, eller?
Hvorfor skulle jeg spøke? Dette er bare et forum vettu Marius, det er ikke det virkelige livet. Og hvis folk ikke tåler hvordan jeg snakker og hvis det er så forferdelig som du sier, så er det enkelt og greit bare til å blokkere meg så de ikke ser hva jeg sier.
Oi, var det så stor forskjell? Den eneste varianten jeg fant i butikken her (Mega) var sesamfrø MED skall. Er det vanlig å finne pakker med sesamfrø uten skall?
Her jeg bor selger dem sesam frø uten skall overalt. værtfall rema, ica og kiwi. Det er møllerens jeg bruker. sånn pose.
står sesamfrø uten skall på pakken:)
Dette er bare et forum vettu Marius, det er ikke det virkelige livet.
ååååwi :) tydeligvis noen som ikke har hørt om folkeskikk
ååååwi :) tydeligvis noen som ikke har hørt om folkeskikk
Ja, jeg er en skikkelig dårlig oppdratt en:)
Det er forresten lurt å rapportere de innleggene man finner støtende:)
Her jeg bor selger dem sesam frø uten skall overalt. værtfall rema, ica og kiwi. Det er møllerens jeg bruker. sånn pose.
står sesamfrø uten skall på pakken:)
Tusen takk :) da får jeg ta meg en lengre kjøretur
2011-slank?
31-01-11, 13:25
2 burgerbrød:
1 dl sesamfrø = 8,4 med skall og 3,4 uten skall
1 dl revet ost = 0
2 små egg = 0,3
1 ts bakepulver = 1,0
1 liten ss fiberhusk = 0
litt salt = 0
litt sukrin / splenda = 0
litt ekstra sesamfrø
Med skall: 9,7 delt på to blir 4,85 per hamburgerbrød (pluss bittelitt sesamfrø oppå).
Uten skall: 4,7 delt på to blir 2,35 per hamburgerbrød (pluss bittelitt sesamfrø oppå).
Tusen takk:)
2011-slank?
31-01-11, 13:26
Hadde heldigvis typen uten skall i skapet:)
Morsomt Å si at et forum ikke er virkelig liv. Det er da virkelige mennesker her med virkelige fØleser... selv om man ikke ser dem.... =) men jeg syns ikke nelli er noe krassere enn marjusen sÅ.. =)
Deigen funker fint som pizzabunn også! Litt vanskelig å smøre den ut (på bakepapir), men det hjelper med kaldt vann på slikkepotten. Stekte den litt (ca. 10. min.) før jeg hadde på fyllet og stekte videre til osten var smelta.
Deigen funker fint som pizzabunn også! Litt vanskelig å smøre den ut (på bakepapir), men det hjelper med kaldt vann på slikkepotten. Stekte den litt (ca. 10. min.) før jeg hadde på fyllet og stekte videre til osten var smelta.
ble den sprø?
Mine hamburgarbrød blei nesten som pizzabunn heilt av seg sjølv, da dei flaut utover.
Neste gang må eg kanskje ta berre eitt egg, så det blir meire "deig" enn "røre".
Mine hamburgarbrød blei nesten som pizzabunn heilt av seg sjølv, da dei flaut utover.
Neste gang må eg kanskje ta berre eitt egg, så det blir meire "deig" enn "røre".
ett lite tips er å la den stå 15-20 min å svelle. Da trekker fiberhusken veske og deigen blir lettere å jobbe med. Blir den for våt ta mer fiberhusk oppi
Det var lurt. Skriv meg det bak øret :)
Må svelle ja - lurte jeg også når det var ferdigmikset... hmmm det var bløtt! Snudde meg litt rundt og ordnet med andre ting og da når jeg snudde meg tilbake var konsistensen purrrfect :)
Disse prøver jeg meg på nå.....
Disse ble utmerket, brukte dem til kyllingkarbonader i går!
Enig - jeg synes også disse ble gode!
Jeg syntes de ble rimelig ålreite forrigedagen, men justerte den litt til dagens burgere:
3/4 dl sesamfrø
1/4 dl solsikkekjerner
100 g smøreost (latskapen tok meg, så jeg gadd rett og slett ikke rive ost idag :p)
1 ss kruskakli (jeg er tom for fiberhusk, og "løselige fiber" fungerer bare ikke på samme måten)
Resten som vanlig.
Lot den svelle, og blåste i at den ble i tynneste laget. Helte røra i panna,og inn i ovnen med den, mens jeg krysset fingre ;)
Den ble bra denne varianten også. Litt mildere i smaken enn originaloppskriften. Jeg synes sesamfrø smaker litt beskt, og ved å bytte ut litt av dem med solsikke ble smaken altså mild og fin. Hevet seg ganske så bra også, men ville nok blitt noe høyere om røra var fastere. Neste gang blir det å bruke fiberhusken for å få konsistensen og høyden riktig.
Tror egentlig at "min" variant passer brukbart som pizzabunn, da den nok ville blitt "skall-sprø" om den hadde fått steke litt lenger.
Gleder meg til å prøve :D
Beste hamburgerbrødene jeg har smakt :p nå står det 2 i ovnen for jeg har kjøpt skikkelige burgere i Sverige :D de jeg lager selv blir alltid som små kjøttkaker :rolleyes:
Første gangen jeg lagde disse gadd jeg ikke rive ost og det var dumt,for de ble veldig tørre,nå brukte jeg ost og spedde ut med litt fløte,og de smakte AKKURAT som vanlige hamburgerbrød :D store blir de også,så jeg orker (dessverre) bare 1 :lol: men da har jeg 1 til frokost i dag...
Trur jeg skal lage flere i dag men litt mindre størrelse og bruke dem som polarbrød :p
HVor tykk/tynn skal røra være :S
Min røre bla ganske tykk.....den skal være såpass fast at den ikke renner utover og blir til en pannekake....
Løfter denne fram, så flere oppdager oppskrifta. De er virkelig gode.:)
Har en pakke sesamfrø fra mølleren i skuffen, men det står ingenting på pakka om det er med eller uten skall. Inneholder 4,5 karber, så da er det kanskje uten skall?
Elsker burgere. Noterer oppskriften bak øre, må testes
Har en pakke sesamfrø fra mølleren i skuffen, men det står ingenting på pakka om det er med eller uten skall. Inneholder 4,5 karber, så da er det kanskje uten skall?
Ja, de er uten skall :)
De så jo fristende ut. Må prøve dem på mandag når det skal grilles igjen. :p
Veldig gode, har akkurat bakt de for å spise som rundstykker, med hamburer inni hadde det vært perfekt!
Lite spørsmål: jeg har alltid "malt" sesamfrøene med stavmikserens kvern. Blir ganske finmalt, men er jo fortsatt ikke helt som mel. Noen som vet hvordan jeg kan få mel-konsistens? Går sesamfrø feks i en mandelkvern (har ikke en sånn, så jeg vet ikke helt hvordan den fungerer)...:confused:
Nå lærte jeg noe nytt om sesamfrø. Jeg har uten skall, men er likevel 9g karbo i den.
Skal lese på pakken neste gang jeg kjøper!
Spennende oppskrift,den må jeg prøve.
Marjusen, hvor nye veier eggene du bruker? Jeg spør fordi mine høns legger så store egg, så jeg lurer på on jeg kanskje må ta et egg fra en dverghøne sammen med et stort. Hadde blitt glad om noen kunne veie eggene de bruker. Kjipt å få for flytende røre.
første forsøk i ovnen nå, ser spennende ut :D
Sivensvans
05-07-11, 08:50
Lagde disse i går - det ble kjempesuksess! Takk for super oppskrift! Skulle ønske jeg hadde tatt bilde av hamburgeren min i går - den så virkelig god ut, og det var den også....med masse salat, litt løk, litt tomat, agurk..ja, det blir ikke siste gang jeg lager dette.
Hamburgerbrødene kan man jo også bruke til så mangt - pitabrød feks, eller bare som rundstykker - og, de er veldig lettvinte å lage!
lille_trille
05-07-11, 08:59
Sikkert super oppskrift, men er ikke så glad i sesamfrø. Har noen prøvd å erstatte dette? Med solsikkefrø for exempel?
Sprettball
08-07-11, 14:51
Knallsuksess hjemme hos oss!
Takk :)
På de pakkene med sesamfrø uten skall som fins på butikkene her, er det 9g kh/100g. Finner ikke noe annet jeg .
Hamburgerbrødene var veldig gode ;)
Testet desse i dag men syns personlig at det ble no harskt/beiskt på smak.. Kan være at smaksløkene mine ikke er venner med sesamfrø ELLER at mine tilpasninger pga tilgjengelighet i skapet har gjort mye med smaken..
Byttet ut fiberhusk med kruskakli og tilsatt ikke fløte. Konsistensen og utseende ble bra riktig nok.. Kanskje en idé å mikse sesam og solsikke neste gang som en annen her hadde gjort..
Tips?
Testet desse i dag men syns personlig at det ble no harskt/beiskt på smak.. Kan være at smaksløkene mine ikke er venner med sesamfrø ELLER at mine tilpasninger pga tilgjengelighet i skapet har gjort mye med smaken..
Byttet ut fiberhusk med kruskakli og tilsatt ikke fløte. Konsistensen og utseende ble bra riktig nok.. Kanskje en idé å mikse sesam og solsikke neste gang som en annen her hadde gjort..
Tips?
Tipset mitt er at du forsøker en gang etter oppskriften før du gjør personlige endringer :)
Kruskakli og fiberhusk er ikke det samme i det hele tatt, og har heller ikke samme funksjon/effekt og kan godt være årsak til at det ble litt snedig smak.
Noen som har forsøkt å fryse disse?
Noen som har forsøkt å fryse disse?
Nei, men det burde gå greit. Mulig de kan bli litt tørre? Kanskje halvsteke og så fryse etter avkjølt?
Mmmm.. Lagde disse idag, men endret oppskriften litt utifra hva jeg hadde!
Ble slik:
2dl sesamfrø
1dl linfrø
200g philadelphia light
5 medium egg
2 store ss fiberhusk
litt søtning
litt salt
Blandet alt med stavmikser, lot dem svelle, dyttet dem utover med gaffel ogtoppet dem med oregano og havsalt. Stekte til gyldne.
Ble 6 STORE hamburgerbrød som smakte kjempegodt!
Mine fikk 3,3 KH per brød, men de er digre. Kunne lett ha laget 8 istedet :)
23g fett.
76g protein.
337 Kcal.
Dette skal brukes til både pizzabunn, som rundstykker og som hamburgerbrød fremover! Takk for herlig oppskrift :)
På de pakkene med sesamfrø uten skall som fins på butikkene her, er det 9g kh/100g. Finner ikke noe annet jeg .
Samme her også. Så om man teller karber kan det nok være lurt å ta utgangspunkt i 9g uansett...
Bamsedusken789
22-03-12, 19:58
De smakte fantastisk!
Mer nøyaktig innholdsdata (12%karb):
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3157/2
Forøvrig ekstremt positiv til denne matvaren!! Ekstremt høy proteinkvalitet. Og mye av typiske mangel-mineral som selenium og sink. Tipper de har ferdigmalt mel på øko-sjappa. Sjekker idag!
Mer info:
http://whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=84
Hands down, beste burgerbrød/pølsebrød/rundstykker ever! Som de fleste lavkarbobrød (les: oopsie rolls) smaker de litt egg når de er nystekte, men en time på benken, så er det akkurat som vanlige rundtykker, uten noe hint av egg. Fantastisk! Og trenger ikke masse rarieteter heller, bare man har fiberhusk og sesamfrø. Akkurat nå står det 10 rundstykker til i ovnen, etter burger til middag, blir det rundstykker til frokost, og resten fryses. Anbefalt på det sterkeste :)
tilleggsinfo: de er helt supre å fryse, og tiner etter et halvt minutt i mikro uten å bli tørr :)
imfluffy87
09-12-12, 16:53
akkurat tatt ut av ovnen og ligger nå på rista for å kjøle seg ned og bli
spist :D
bare håper at det ikke smaker egg og har en svampete konsistens ..:)
imfluffy87
09-12-12, 23:35
de var kjempegode...disse blir det laget mere av:-D!
FrøkenStress
04-04-13, 19:27
Hvor får jeg tak i de som er uten skall ? kiwi og mega har bare med og da blir baksten så mørk på farge (skremmer unga på flatmark) og jeg vil helst ikke ha så mye KH :rolleyes:
Lurer også på hvor man får kjøpt sesamfrø uten skall, uten å måtte bestille på nettet. Noen som vet?:)
Lurer også på hvor man får kjøpt sesamfrø uten skall, uten å måtte bestille på nettet. Noen som vet?:)
De fleste butikker har det. Obs på at Änglamark sin er med skall. Møllerens, gogreen mm er uten skall.
Har laga desse fire gongar i løpet av siste veka. Heilt gull, og kanskje dei beste burgerbrøda eg har smakt. Funkar også fint som pølsebrød, men litt vanskelegare å få riktig form.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.