Makronella
24-01-11, 17:40
Lena Beatrice postet for en tid siden Artig med egg (http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/diverse/artig-med-egg/) . I oppskriften hun linket til var det brukt egg og spekeskinke. I dag letet jeg i kjøleskapet etter passe lunsj da jeg husket på hennes innlegg - og dermed var lunsjen bestemt.
Jeg fisker frem min silikonform til muffins -kler to av hullene med skinke -har ikke spekeskinke så vanlig får holde.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8isba2ZII/AAAAAAAAEGA/sf2LEDH8s0Q/s400/DSCF0597.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8isba2ZII/AAAAAAAAEGA/sf2LEDH8s0Q/s1600/DSCF0597.JPG)
Knekker et egg ihver skinkeform. Jeg kutter litt i plommen - liker ikke flytende eggeplommer, aner ikke om den vil være flytende men tar ingen sjanser.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8iv-DjjPI/AAAAAAAAEGE/flGdbrDcBGI/s400/DSCF0598.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8iv-DjjPI/AAAAAAAAEGE/flGdbrDcBGI/s1600/DSCF0598.JPG)
I ovn ved 200 grader -men jeg ser fort at 8 min som står i oppskriften ikke holder her -må opp i 12 før egget er fast. Skineken som er over egget ser litt mørk ut , men er fult spis bar
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8izMkCHpI/AAAAAAAAEGI/QxYlAl_ER3E/s400/DSCF0599.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8izMkCHpI/AAAAAAAAEGI/QxYlAl_ER3E/s1600/DSCF0599.JPG)
Morsom vri på to egg - har oen skiver paprika og agurk på tallerkenen og topper det hele med en skje tatziki.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8i2_uGw0I/AAAAAAAAEGM/U1fk3dLRsME/s400/DSCF0600.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8i2_uGw0I/AAAAAAAAEGM/U1fk3dLRsME/s1600/DSCF0600.JPG)
Utrolig lite som egentlig skal til før gjøre to egg mye sprekere, og jeg føler at jeg virkelig har hatt en skikkelig gourmet lunsj :)
Jeg fisker frem min silikonform til muffins -kler to av hullene med skinke -har ikke spekeskinke så vanlig får holde.
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8isba2ZII/AAAAAAAAEGA/sf2LEDH8s0Q/s400/DSCF0597.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8isba2ZII/AAAAAAAAEGA/sf2LEDH8s0Q/s1600/DSCF0597.JPG)
Knekker et egg ihver skinkeform. Jeg kutter litt i plommen - liker ikke flytende eggeplommer, aner ikke om den vil være flytende men tar ingen sjanser.
http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8iv-DjjPI/AAAAAAAAEGE/flGdbrDcBGI/s400/DSCF0598.JPG (http://1.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8iv-DjjPI/AAAAAAAAEGE/flGdbrDcBGI/s1600/DSCF0598.JPG)
I ovn ved 200 grader -men jeg ser fort at 8 min som står i oppskriften ikke holder her -må opp i 12 før egget er fast. Skineken som er over egget ser litt mørk ut , men er fult spis bar
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8izMkCHpI/AAAAAAAAEGI/QxYlAl_ER3E/s400/DSCF0599.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8izMkCHpI/AAAAAAAAEGI/QxYlAl_ER3E/s1600/DSCF0599.JPG)
Morsom vri på to egg - har oen skiver paprika og agurk på tallerkenen og topper det hele med en skje tatziki.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8i2_uGw0I/AAAAAAAAEGM/U1fk3dLRsME/s400/DSCF0600.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TS8i2_uGw0I/AAAAAAAAEGM/U1fk3dLRsME/s1600/DSCF0600.JPG)
Utrolig lite som egentlig skal til før gjøre to egg mye sprekere, og jeg føler at jeg virkelig har hatt en skikkelig gourmet lunsj :)