Alkazelters
24-01-11, 21:07
I dag fikk jeg gjort et forsøk på å lage en tilnærmet lavkarbokaramellpudding. Problemet med å få til en ordentlig karamellpudding er jo å lage karamell, som kjent så karamelliserer ikke sukrin og diverse kusnstige søtstoffer. Derfor er det inngått noen små kompromiss.
Ingredienser
1 spiseskje sukker
2 spiseskjeer sukrin
En passe mengde vaniljepulver
En 1/3 liters kartong kremfløte
3 egg.
1. Karamelliser en spisekje sukker, vanskelig å få til, svir seg lett, gi deg heller for tidlig enn for sent.
2. Når du er fornøyd med karamellen, tilsetter du fløten, vaniljepulver og sukrin. Rør og kok opp.
3. Avkjøl i vannbad til lunken
4. Tilsett eggene og rør godt.
5. Hell i form og stek lavt i vannbad på på 170 grader til den er ferdig (Ovner er så individuelle)
Avkjøl og spis.
Ingredienser
1 spiseskje sukker
2 spiseskjeer sukrin
En passe mengde vaniljepulver
En 1/3 liters kartong kremfløte
3 egg.
1. Karamelliser en spisekje sukker, vanskelig å få til, svir seg lett, gi deg heller for tidlig enn for sent.
2. Når du er fornøyd med karamellen, tilsetter du fløten, vaniljepulver og sukrin. Rør og kok opp.
3. Avkjøl i vannbad til lunken
4. Tilsett eggene og rør godt.
5. Hell i form og stek lavt i vannbad på på 170 grader til den er ferdig (Ovner er så individuelle)
Avkjøl og spis.