marjusen
29-01-11, 18:31
Pepperbiff med fritert sellerirot og kremet soppsaus:
Denne oppskriften er inspirert av flere her inne egentlig.
Dette blir en ny lørdagsfavoritt for meg, eller onsdag eller torsdag;) hehe
Kjøp følgene: (1 pers)
250 gram pepperbiff
400 gram sellerirot
En pose frossen soppblanding
1,5 dl fløte
2 ss soyasaus
4-5 dråper tabasco
1 ss smør
salt og pepper
Gjør følgene:
Stek biffen slik du elsker den, litt blodig synes jeg er best.
Skrell og vask selleriroten. Skjær den i staver som "potet" staver. Friter disse på 180 grader i ca 5 minutt. Avkjøl dem helt og friter dem i 2 min igjen.
Så salter og peprer du disse.
Ta 1,5 dl fløte og bland inn 2 ss soyasaus og dråpene med tabasco. Kok opp dette og tilsett smøret. Soppblandingen tilsetter du etter du har stekt dem litt i en panne. La dette koke til sausen tykner. Tar 20-30 min ca. Smak til med salt og pepper. Synes det er digg med mye pepper her altså;)
Da får du noe som ser slik ut og smaker noe alldeles helt nyydelig:
Denne oppskriften er inspirert av flere her inne egentlig.
Dette blir en ny lørdagsfavoritt for meg, eller onsdag eller torsdag;) hehe
Kjøp følgene: (1 pers)
250 gram pepperbiff
400 gram sellerirot
En pose frossen soppblanding
1,5 dl fløte
2 ss soyasaus
4-5 dråper tabasco
1 ss smør
salt og pepper
Gjør følgene:
Stek biffen slik du elsker den, litt blodig synes jeg er best.
Skrell og vask selleriroten. Skjær den i staver som "potet" staver. Friter disse på 180 grader i ca 5 minutt. Avkjøl dem helt og friter dem i 2 min igjen.
Så salter og peprer du disse.
Ta 1,5 dl fløte og bland inn 2 ss soyasaus og dråpene med tabasco. Kok opp dette og tilsett smøret. Soppblandingen tilsetter du etter du har stekt dem litt i en panne. La dette koke til sausen tykner. Tar 20-30 min ca. Smak til med salt og pepper. Synes det er digg med mye pepper her altså;)
Da får du noe som ser slik ut og smaker noe alldeles helt nyydelig: