Jolly
30-01-11, 17:39
Tenkte jeg skulle dele dagens middagstips med dere:) Oppskrift er litt vanskelig for her går det på sånn ca hele veien.... denne er til ca 4 pers.
Ha godt med smør i en teflongryte, ha i noen ts med karri. Skrell og kutt i skiver 4 stk store gulrot. Ha oppi grya. Tilsett så en middels kålrot. Den skrelles, og kuttes opp i terninger. Ha i gryta, som skal putre godt på full styrke. Kutt opp en halv purreløk, ha i gryta, rør godt rundt. Tilsett 2 terninger med fiskebuljong, halv liter vann og 1 ts salt og litt pepper. La dette putre litt mens du kutter opp litt brokkoli i små buketter, og 400 gr torsk, (fryst blokk) skjæres i skiver på ca 1 cm som igjen deles i to. Slå ned platen på 1-2, legg bukettene og fiskebitene oppi, rør godt om, slik at det er sånn passe dekket. Ha over 2 dl med fløte (matfløte el krem, alt etter hvilken diett du følger. Ketolyse= kremfløte) La fisken få trekke i ca 10 min. Serveres enten som gryte eller som suppe, i dype tallerkener.
Bon apetitt :-)
PS!! Barna elsker denne, enda de ikke liker noe særlig fisk.
Ha godt med smør i en teflongryte, ha i noen ts med karri. Skrell og kutt i skiver 4 stk store gulrot. Ha oppi grya. Tilsett så en middels kålrot. Den skrelles, og kuttes opp i terninger. Ha i gryta, som skal putre godt på full styrke. Kutt opp en halv purreløk, ha i gryta, rør godt rundt. Tilsett 2 terninger med fiskebuljong, halv liter vann og 1 ts salt og litt pepper. La dette putre litt mens du kutter opp litt brokkoli i små buketter, og 400 gr torsk, (fryst blokk) skjæres i skiver på ca 1 cm som igjen deles i to. Slå ned platen på 1-2, legg bukettene og fiskebitene oppi, rør godt om, slik at det er sånn passe dekket. Ha over 2 dl med fløte (matfløte el krem, alt etter hvilken diett du følger. Ketolyse= kremfløte) La fisken få trekke i ca 10 min. Serveres enten som gryte eller som suppe, i dype tallerkener.
Bon apetitt :-)
PS!! Barna elsker denne, enda de ikke liker noe særlig fisk.