View Full Version : Chips!


Jannik16
01-02-11, 12:07
MED BILDER:

http://jannikej.blogg.no/?c=1296558231



Kven sa at ein trengte å halde seg unna chips på lavkarbo? Denne heimelaga chipsen ala Jannike kan du faktisk ete litt av!


SELLERIROT- OG PERSILLEROTCHIPS!
200 g sellerirot.
200 g persillerot.
Salt.
1 l Solsikkeolje.
Skrell sellerirot og persillerot.
Kutt røttene i millimetertynne skiver med ein tynn ostehøvel.
Ha oljen i ei panne og varm opp til 140 grader og friter litt og litt av grønnsakscipsa til dei er lysebrune og sprø.
Når chipsa ikkje lenger "fresar" i oljen og er lysebrune, er dei ferdige.
Ta dei ut med ei klype og legg dei på kjøkkenpapir for å la oljen trekkje vekk.
Ha i ein bolle og dryss på salt!

marjusen
01-02-11, 12:12
hmm, klarer ikke få selleriroten sprø jeg. prøvd å fritere i frityrkoker, panna og ovnen. Men like slappe er dem uansett. Utrolig digge da, men funker dårlig som chips:D hehe

PS! Persillerota har over 7kh pr 100 gram

Jannik16
01-02-11, 12:25
eg veit kor mykje karbo det er i persillerota, men det er halvparten av poteta og du ete ikkje so mykje chips av dette som du ville gjort av vanleg potetgull!

Eg er i ketose og går ikkje ut av ketose av denne gode kosen so då funka d for meg ;)

lifejack
01-02-11, 12:41
hmm, klarer ikke få selleriroten sprø jeg. prøvd å fritere i frityrkoker, panna og ovnen. Men like slappe er dem uansett. Utrolig digge da, men funker dårlig som chips:D hehe

De ser sprøe nok ut på bildet i hvert fall;)

Augustina
01-02-11, 14:48
Ja, ble de sprø? :) Ser så utrolig gode ut.

Uansett er det jo ikke alle som lever under 30 karbo per dag heller, og det er fint med oppskrifter som kan tilpasses etter behov :) Stå på Jannike!

Tiki
02-02-11, 07:03
Såg spennende ut. :)

SusanG
03-02-11, 14:47
Lagde disse, de ble kjempegode! :D

Coockie
03-02-11, 15:47
Heisann.

Jeg og er i gang med å prøve ut noen lavkarbovarianter av chips og har følgende info om varene:

Sellerirot
Karbo/100g rå: 2,8 g
Vann: 87 g
Karbo/100 uten vann: 21,5

Persillerot
Karbo/100g rå: 7,3 g
Vann: 84 g
Karbo/100 uten vann: 45,3

Her har jeg regnet vekk alt vannet, så dette er på en måte worst case scenario. Vanligvis er det nok litt vann igjen. I tilegg vil nok råvaren trekke til seg litt olje. Men kan være en grei målestokk å veilede seg ut ifra :)

Ps. Er ikke 100% sikkert jeg har regnet riktig heller... Bare så det er sagt, hehe.

marjusen
03-02-11, 16:04
Jeg veier allti opp i rå tilstand. Da vet jeg hvor mye det blir uansett forhold etter den er ferdig:)

Tiki
17-02-11, 10:40
Kan jeg bruke rapsolje i stede for solsikkeolje her?

Tiki
18-02-11, 21:55
Å dette var bare helt digg nå. :) Mine ble sprøe som potetgull. Kluet er at de ligger i pannen til de slutter å bruse. Kjøpte solsikkeolje da, forde om det sikkert ikke er det beste, men dette blir jo ikke værdagskost.

Jeg laget av sellerirot og jordskokk. Ikke så ulik i smak, begge deler litt søtere enn vanlig potetgull, kanskje jordskokken ble enda mere som potetgull.

Tusen takk for en super ide.