Makronella
02-02-11, 09:56
Forrige uke kjøpte jeg "allers" fordi jeg trodde det var den utgaven som hadde en artikkel om Lena Beatrice (http://lenabeatrice.net/) Bladde gjennom bladet og fant ingen Lena -derimot fant jeg noen oppskrifter jeg merket meg og jeg har prøvd den ene : fisk med ovnsbakte tomater
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtd3sIINI/AAAAAAAAEJs/eXyOK3wly1k/s400/DSCF0691.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtd3sIINI/AAAAAAAAEJs/eXyOK3wly1k/s1600/DSCF0691.JPG)
600 gram fiskefilet feks sei
1 ts salt
2 ss smør
1 boks med cherrytomater
Dressing
vårløk
cremefraiche
salt
Dette var den opprinnelige oppskrift -jeg plusset på den med fiskekrydder og olivenolje med sitron pluss litt vårløk.
Tiden strakk ikke til med å få tak i fersk fisk i dag så jeg endte opp med en slik blokk frossen seifilet - ikke noe jeg bruker ofte men den virker grei nok så kanskje jeg kan ty til den av og til .......
Fisken deles i passe serveringsstykker - saltes og krydres og stekes lett i en stekepanne
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtXnDK8DI/AAAAAAAAEJk/2IwcLZVnZdw/s400/DSCF0687.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtXnDK8DI/AAAAAAAAEJk/2IwcLZVnZdw/s1600/DSCF0687.JPG)
Deretter legges fisken i smurt ildfast form og cherrytomater strøs rundt fisken - jeg heller litt olivenolje med sitron over tomatene -og formen settes i ovnen ved 200 grader i 20 -25 min -til fisken er gjennomkokt
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtkLXIHRI/AAAAAAAAEJ0/DkhnUOs5VR4/s400/DSCF0689.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtkLXIHRI/AAAAAAAAEJ0/DkhnUOs5VR4/s1600/DSCF0689.JPG)
Creme fraiche, finhakket vårløk og salt røres sammen til en dressing til fisken -smak dere frem ønsket smak.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtoONcArI/AAAAAAAAEJ4/d0ozaN1H_Rg/s400/DSCF0690.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtoONcArI/AAAAAAAAEJ4/d0ozaN1H_Rg/s1600/DSCF0690.JPG)
Jeg har en god porsjon i forhold til antall personer som skal ha middag -så jeg klarer meg med fisken, tomaten og dressingen. Like god som enkel .
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtd3sIINI/AAAAAAAAEJs/eXyOK3wly1k/s400/DSCF0691.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtd3sIINI/AAAAAAAAEJs/eXyOK3wly1k/s1600/DSCF0691.JPG)
600 gram fiskefilet feks sei
1 ts salt
2 ss smør
1 boks med cherrytomater
Dressing
vårløk
cremefraiche
salt
Dette var den opprinnelige oppskrift -jeg plusset på den med fiskekrydder og olivenolje med sitron pluss litt vårløk.
Tiden strakk ikke til med å få tak i fersk fisk i dag så jeg endte opp med en slik blokk frossen seifilet - ikke noe jeg bruker ofte men den virker grei nok så kanskje jeg kan ty til den av og til .......
Fisken deles i passe serveringsstykker - saltes og krydres og stekes lett i en stekepanne
http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtXnDK8DI/AAAAAAAAEJk/2IwcLZVnZdw/s400/DSCF0687.JPG (http://3.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtXnDK8DI/AAAAAAAAEJk/2IwcLZVnZdw/s1600/DSCF0687.JPG)
Deretter legges fisken i smurt ildfast form og cherrytomater strøs rundt fisken - jeg heller litt olivenolje med sitron over tomatene -og formen settes i ovnen ved 200 grader i 20 -25 min -til fisken er gjennomkokt
http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtkLXIHRI/AAAAAAAAEJ0/DkhnUOs5VR4/s400/DSCF0689.JPG (http://4.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtkLXIHRI/AAAAAAAAEJ0/DkhnUOs5VR4/s1600/DSCF0689.JPG)
Creme fraiche, finhakket vårløk og salt røres sammen til en dressing til fisken -smak dere frem ønsket smak.
http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtoONcArI/AAAAAAAAEJ4/d0ozaN1H_Rg/s400/DSCF0690.JPG (http://2.bp.blogspot.com/_R2uyYl3H6cs/TUhtoONcArI/AAAAAAAAEJ4/d0ozaN1H_Rg/s1600/DSCF0690.JPG)
Jeg har en god porsjon i forhold til antall personer som skal ha middag -så jeg klarer meg med fisken, tomaten og dressingen. Like god som enkel .