View Full Version : Hjelp! - hva betyr disse...
Tr trenger litt hjelp: Hva blir disse på norsk?
(Andre grønnsaker på induksjonen)
chard
sauerkraut
collard greens
scallions
dandelion
snow peas
dandelion greens
spaghetti squash
beet greens
hearts of palm
string or wax beans
kale
summer squash
brussels
leeks
turnips
zucchini
Noen til...
Salatgrønnsakene...
daikon
arugula
endive
bok choy
escarole
radicchio
Chicory
jicama
chives
mâche
sorrel
Også 2 urter...
sage
cilantro
Dere lurer vel på hva jeg gjør innendørs i denne snøstormen? :p
En ting til:
Hva blir expeller-pressed olje på norsk?
mange jeg ikke kunne her, men jeg kan noen:
sauerkraut = surkål tror jeg
zucchini = aubergine
brussels = rosenkål (skal egentlig være brusselsprouts tror jeg)¨
chives = gressløk
dandelion = løvetann
Nille kan sikkert mange, hun er god i engelsk.
Tr trenger litt hjelp: Hva blir disse på norsk?
(Andre grønnsaker på induksjonen)
chard
sauerkraut -surkål
collard greens
scallions -pipeløk US-sjalottløk
dandelion
snow peas -
dandelion greens-løvetannblader
spaghetti squash -
beet greens -bete blader antakelig blader fra rødbeteplanten
hearts of palm -palmehjerter:) Det er en grønnsak-lite kjent her
string or wax beans - snitte eller voks bønner
kale -kål med rødblå blader
summer squash-
brussels- Rosenkål
leeks -purre
turnips - eg. nepe men blir også brukt om kålrot
zucchini -buskgresskar
Et par usikre momenter,her og det som står åpent er det sikkert noen andre som vet
Carbokiller
24-02-04, 22:45
Sage= salvie
Arugula= type salat du også får kjøpt her og heter det samme.
Endevie=endevie
Chard= bete
Sauerkraut=surkål (neppe den typen du får kjøpt ferdig her... inneh. masse karbo)
Scallions=sjalottløk
Dandelion=løvetann (velbekomme)
Dandelion greens=løvetannblader går jeg ut ifra
Spaghetti squash
Beet greens= beet er jo bete/rødbete....
Hearts of palm
string or wax beans= voksbønner, snittbønner
kale=grønnkål
summer squash=sommersquash... ?
brussels=rosenlål
leek=purre
Turnips=turnips
Zucchini=squash
Radicchio=type sikkori
Chicory=sikori
Chives=gressløk
Sorrel= gaukesyre (viltvoksende plante i Norge) Merkelig....
chard = mangold (en salat sak med grønne blader på stilk)
sauerkraut = surkål
collard greens = grønnkål
scallions = løk
dandelion = løvetann
snow peas = sukkererter
dandelion greens = løvetann blader
spaghetti squash = finner ikke norsk ord, tror ikke det finnes noe, den ligner på et gresskar (avlangt lyst gult) og kokt strimles fruktkjøttet som spagetti - nam)
beet greens = rødbetens blader (næringsrik sak)
hearts of palm = gulhvit innerste del av plante, ligner på purre, nøttaktig smak. Vet ikke hva det heter på norsk.....eller om det har noe norsk navn
string or wax beans = snittebønner
kale = også grønnkål
summer squash = grønn squash
brussels = rosenkål
leeks = purre
turnips = turnips (det lå en pjokk og lukte.....)
zucchini = små squash
Også 2 urter...
sage
cilantro
Dere lurer vel på hva jeg gjør innendørs i denne snøstormen? :p
salvie og koriander
spaghetti squash, smaker det som vanlig squash?
Carbokiller
24-02-04, 23:14
Daikon=japansk reddik
Pak-choy=kinesisk kål
Escarole=bitter type salat
Jicama=kaktusplante
Mâche=feltsalat/vårsalat
Se forøvrig opplysningskontoret for Frukt og Grønt ang. de diverse salattypene.
daikon - japansk nepe
arugula - tror det heter Arugula her og ? Salat (blader, ligner på vanlig salat)
endive - det heter iallefall det samme her !
bok choy - en kinakål (litt mindre "krøllete" blader enn vanlig kinakål)
escarole - salat dette og (tror det heter det samme her..)
radicchio - tror det heter det samme på norsk. Liten rød/hvit, ser ut som mini hodekål, jeg har det i salaten min, smaker litt bittert
Chicory - sikkori (avlang liten grønn salat sak)
jicama - en japansk rotgrønnsak ( det er røttene til en bønneplante) Bror min spiser mye av dette i Texas !! Finnes ikke noe norsk navn
chives - gressløk
mâche - har ingen aning
sorrel - som gaukesyre - avlange blader litt større en "vår" vanlige syre, samme smak
Tusen hjertlig takk! :D
Nå legger jeg arbeidet ut i TEAM forumet, så om dere vil lese så klikk dere dit.
Eller meld dere til tjeneste... :p
Det endelige arbeidet vil bli lagt ut under induksjosforumet i morgen!
Natta! :sove:
Jeg har min personlige liste her:
http://einar.portveien.to/devel/ordliste.txt
I påvente av å få lagd ferdig webbasert oversettertjeneste. Alt man skulle ha gjort her i verden.. :sove:
Jeg har min personlige liste her:
http://einar.portveien.to/devel/ordliste.txt
I påvente av å få lagd ferdig webbasert oversettertjeneste. Alt man skulle ha gjort her i verden.. :sove:
Kjempeflott liste !! Jeg er helt impregnert !!! :cool:
Nå har du fått svar på jicama også...:D
spaghetti squash, smaker det som vanlig squash?
Nei, det smaker litt søtt på en måte. Det er jo en grønnsak. Her har du et bilde av den. Den kan kokes i mikroen eller i gryte. Så kuttes den i to. Frøene i midten fjernes og fruktkjøttet skrapes ut med gaffel. Det ser ut som spagetti og går fint sammen med alle slags sauser. Jeg har laget den med carbonara saus og min spesielle Agli Aspargi (med reker og asparges). Den er som sagt vanskelig å få fatt i Stavanger. De hadde den på Helgø på Stokka, men etter at jeg i løpet av 2 mnd kjøpte de 4 de hadde har jeg ikke sett flere ! Jeg kan be dem bestille igjen og gi deg beskjed når de er inne !!
http://www.botany.com/53223SVEGETABLESPAGHETTISQUASH.JPG
Carbokiller
25-02-04, 14:25
Sorry, så at Jicama ikke var kaktusplante likevel, selv om en nettside reklamerte for det. De fleste andre sidene der ute var enig med Nille om at det var noe helt annet.....Skulle vært artig å forsøkt alt dette rare, merkelige, fremmede...
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.