Makronella
14-02-11, 09:36
Søndagsmiddagen i går var svinestek - dagen var ganske travel så jeg gjorde det jeg altid gjør når jeg ikke "gidder tenke" -hadde kjøttet i leirgryte. Salt og pepper og et godt dryss med estragon over på med lokk og inn i ovn på 175 grader og 2- 2,5 timer i ovnen så er steken skikkelig god og mør.
http://4.bp.blogspot.com/-Q194J0prak0/TVgwTo63DqI/AAAAAAAAE6E/K_JMRJvY_wU/s400/DSCF0756.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-Q194J0prak0/TVgwTo63DqI/AAAAAAAAE6E/K_JMRJvY_wU/s1600/DSCF0756.JPG)
Jeg har også sopp og løk som jeg freser sammen i en stekepanne - når det er ferdig heller jeg kraften fra steken oppi gryten og lar dette koke en stund -tilsetter fløte og mer estragon. Estragon kom inn i kjøkkenet her etter et innlegg av Frida på Lchf-bloggen (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/11/nakkekoteletter-i-estragonsaus.html) .
Sausen i dag er en skikkelig lettvariant av hennes, men forandring fryder ;) Når det hele har kokt sammen litt moser jeg det glatt med stavmikseren -får dermed en tykkere saus.
Det nye og spennede i dagens måltid er at jeg prøver meg på sellerirotfries -fra Jannicke på bloggen; En sunn familie. (http://sunnfamilie.wordpress.com/2010/12/15/french-fries-av-sellerirot/)
Det er bare meg som skal ha disse i dag så jeg nøyer meg med en kvart sellerie. Skreller , kutter i staver og steker i varm rapsolje som jeg har i en liten gryte - egentlig veldig lurt -liten diameter, mindre olje og høye kanter på gryta. Når stavene har fin farge tar jeg de over i en liten ildfast form -salter og pepprer og lar de ligge i stekeoven til resten er ferdig.
http://4.bp.blogspot.com/-E4K87NaVEmY/TVgwUH75sdI/AAAAAAAAE6I/oefbwJlqXnk/s400/DSCF0757.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-E4K87NaVEmY/TVgwUH75sdI/AAAAAAAAE6I/oefbwJlqXnk/s1600/DSCF0757.JPG) ferdig kuttet - klat til oljen http://4.bp.blogspot.com/-usfqTWLNop8/TVgwUQWFWPI/AAAAAAAAE6M/fhsGH8s7Nsc/s400/DSCF0759.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-usfqTWLNop8/TVgwUQWFWPI/AAAAAAAAE6M/fhsGH8s7Nsc/s1600/DSCF0759.JPG) her freser det godt http://2.bp.blogspot.com/-ClbWJ0frQmg/TVgwUncUi6I/AAAAAAAAE6Q/B-Z9wIQRb_Q/s400/DSCF0761.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-ClbWJ0frQmg/TVgwUncUi6I/AAAAAAAAE6Q/B-Z9wIQRb_Q/s1600/DSCF0761.JPG) ferdige -gyldne og fine I tillegg til kjøtt, saus og friesene har jeg bare helt enkel napolitanasalat (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2011/01/kremet-eggerre-med-salat.html)
http://2.bp.blogspot.com/-ondSi1KV6jA/TVgwVhdbG9I/AAAAAAAAE6U/R0xKTmHsRto/s400/DSCF0762.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-ondSi1KV6jA/TVgwVhdbG9I/AAAAAAAAE6U/R0xKTmHsRto/s1600/DSCF0762.JPG)
Sellerirot friesen er skikkelig god -sprø får jeg de ikke, men det gjør ikke noe -ikke siste gangen disse lages - utrolig enkle og utrolig god smak -anbefales !
http://4.bp.blogspot.com/-Q194J0prak0/TVgwTo63DqI/AAAAAAAAE6E/K_JMRJvY_wU/s400/DSCF0756.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-Q194J0prak0/TVgwTo63DqI/AAAAAAAAE6E/K_JMRJvY_wU/s1600/DSCF0756.JPG)
Jeg har også sopp og løk som jeg freser sammen i en stekepanne - når det er ferdig heller jeg kraften fra steken oppi gryten og lar dette koke en stund -tilsetter fløte og mer estragon. Estragon kom inn i kjøkkenet her etter et innlegg av Frida på Lchf-bloggen (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/11/nakkekoteletter-i-estragonsaus.html) .
Sausen i dag er en skikkelig lettvariant av hennes, men forandring fryder ;) Når det hele har kokt sammen litt moser jeg det glatt med stavmikseren -får dermed en tykkere saus.
Det nye og spennede i dagens måltid er at jeg prøver meg på sellerirotfries -fra Jannicke på bloggen; En sunn familie. (http://sunnfamilie.wordpress.com/2010/12/15/french-fries-av-sellerirot/)
Det er bare meg som skal ha disse i dag så jeg nøyer meg med en kvart sellerie. Skreller , kutter i staver og steker i varm rapsolje som jeg har i en liten gryte - egentlig veldig lurt -liten diameter, mindre olje og høye kanter på gryta. Når stavene har fin farge tar jeg de over i en liten ildfast form -salter og pepprer og lar de ligge i stekeoven til resten er ferdig.
http://4.bp.blogspot.com/-E4K87NaVEmY/TVgwUH75sdI/AAAAAAAAE6I/oefbwJlqXnk/s400/DSCF0757.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-E4K87NaVEmY/TVgwUH75sdI/AAAAAAAAE6I/oefbwJlqXnk/s1600/DSCF0757.JPG) ferdig kuttet - klat til oljen http://4.bp.blogspot.com/-usfqTWLNop8/TVgwUQWFWPI/AAAAAAAAE6M/fhsGH8s7Nsc/s400/DSCF0759.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-usfqTWLNop8/TVgwUQWFWPI/AAAAAAAAE6M/fhsGH8s7Nsc/s1600/DSCF0759.JPG) her freser det godt http://2.bp.blogspot.com/-ClbWJ0frQmg/TVgwUncUi6I/AAAAAAAAE6Q/B-Z9wIQRb_Q/s400/DSCF0761.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-ClbWJ0frQmg/TVgwUncUi6I/AAAAAAAAE6Q/B-Z9wIQRb_Q/s1600/DSCF0761.JPG) ferdige -gyldne og fine I tillegg til kjøtt, saus og friesene har jeg bare helt enkel napolitanasalat (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2011/01/kremet-eggerre-med-salat.html)
http://2.bp.blogspot.com/-ondSi1KV6jA/TVgwVhdbG9I/AAAAAAAAE6U/R0xKTmHsRto/s400/DSCF0762.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-ondSi1KV6jA/TVgwVhdbG9I/AAAAAAAAE6U/R0xKTmHsRto/s1600/DSCF0762.JPG)
Sellerirot friesen er skikkelig god -sprø får jeg de ikke, men det gjør ikke noe -ikke siste gangen disse lages - utrolig enkle og utrolig god smak -anbefales !