View Full Version : Svinestek med sellerirot fries (bilder)


Makronella
14-02-11, 09:36
Søndagsmiddagen i går var svinestek - dagen var ganske travel så jeg gjorde det jeg altid gjør når jeg ikke "gidder tenke" -hadde kjøttet i leirgryte. Salt og pepper og et godt dryss med estragon over på med lokk og inn i ovn på 175 grader og 2- 2,5 timer i ovnen så er steken skikkelig god og mør.

http://4.bp.blogspot.com/-Q194J0prak0/TVgwTo63DqI/AAAAAAAAE6E/K_JMRJvY_wU/s400/DSCF0756.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-Q194J0prak0/TVgwTo63DqI/AAAAAAAAE6E/K_JMRJvY_wU/s1600/DSCF0756.JPG)

Jeg har også sopp og løk som jeg freser sammen i en stekepanne - når det er ferdig heller jeg kraften fra steken oppi gryten og lar dette koke en stund -tilsetter fløte og mer estragon. Estragon kom inn i kjøkkenet her etter et innlegg av Frida på Lchf-bloggen (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/11/nakkekoteletter-i-estragonsaus.html) .
Sausen i dag er en skikkelig lettvariant av hennes, men forandring fryder ;) Når det hele har kokt sammen litt moser jeg det glatt med stavmikseren -får dermed en tykkere saus.

Det nye og spennede i dagens måltid er at jeg prøver meg på sellerirotfries -fra Jannicke på bloggen; En sunn familie. (http://sunnfamilie.wordpress.com/2010/12/15/french-fries-av-sellerirot/)

Det er bare meg som skal ha disse i dag så jeg nøyer meg med en kvart sellerie. Skreller , kutter i staver og steker i varm rapsolje som jeg har i en liten gryte - egentlig veldig lurt -liten diameter, mindre olje og høye kanter på gryta. Når stavene har fin farge tar jeg de over i en liten ildfast form -salter og pepprer og lar de ligge i stekeoven til resten er ferdig.

http://4.bp.blogspot.com/-E4K87NaVEmY/TVgwUH75sdI/AAAAAAAAE6I/oefbwJlqXnk/s400/DSCF0757.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-E4K87NaVEmY/TVgwUH75sdI/AAAAAAAAE6I/oefbwJlqXnk/s1600/DSCF0757.JPG) ferdig kuttet - klat til oljen http://4.bp.blogspot.com/-usfqTWLNop8/TVgwUQWFWPI/AAAAAAAAE6M/fhsGH8s7Nsc/s400/DSCF0759.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-usfqTWLNop8/TVgwUQWFWPI/AAAAAAAAE6M/fhsGH8s7Nsc/s1600/DSCF0759.JPG) her freser det godt http://2.bp.blogspot.com/-ClbWJ0frQmg/TVgwUncUi6I/AAAAAAAAE6Q/B-Z9wIQRb_Q/s400/DSCF0761.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-ClbWJ0frQmg/TVgwUncUi6I/AAAAAAAAE6Q/B-Z9wIQRb_Q/s1600/DSCF0761.JPG) ferdige -gyldne og fine I tillegg til kjøtt, saus og friesene har jeg bare helt enkel napolitanasalat (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2011/01/kremet-eggerre-med-salat.html)

http://2.bp.blogspot.com/-ondSi1KV6jA/TVgwVhdbG9I/AAAAAAAAE6U/R0xKTmHsRto/s400/DSCF0762.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-ondSi1KV6jA/TVgwVhdbG9I/AAAAAAAAE6U/R0xKTmHsRto/s1600/DSCF0762.JPG)

Sellerirot friesen er skikkelig god -sprø får jeg de ikke, men det gjør ikke noe -ikke siste gangen disse lages - utrolig enkle og utrolig god smak -anbefales !

TrineG
14-02-11, 10:18
Det så utrolig godt ut :)

Hildemor på slanking
14-02-11, 14:13
Yummi :spisesnak

Jabba
14-02-11, 19:05
Disse selleri rot friesene....smaker de sterkt eller ?

marjusen
14-02-11, 19:14
Disse selleri rot friesene....smaker de sterkt eller ?

Det er en litt skarp smak, men ganske søtlige. De er så utroooolig gode. Pepre dem godt og litt salt. Også grillkrydder. Nam nam nam.

Nesten som pomfri altså:D

tattoogl
14-02-11, 20:43
Nesten som pomfri altså:D

Bedre enn pommes frites :D

senorita
14-02-11, 20:45
ser deeeilig ut, yummi :D

marjusen
14-02-11, 21:00
Bedre enn pommes frites :D

ja, heelt enig. faktisk mye bedre også. hehe. nam nam

Lissi80
14-02-11, 21:12
Vi lagde fries av sellerirot i helgen..Fy søren, det var noe av det beste jeg har spist i det siste og jeg lager mye godt om dagen :) Jeg fulgte oppskrift fra Lisbeth her inne (minlavkarbomat) :)

Sellerirot kuttes i staver. La de på bakepapir på stekebrett. Hakket opp to fedd hvitløk og strødde over, krydret med chilikrydder, litt salt og pepper. La litt smørklatter rundt omkring på stekebrettet og helte over noen ss med olje. Inn i stekeovnen i 15 min ca på 200 grader. Det var sinnsykt digg, mye bedre enn pommes fritez :D Vi hadde kylling med brie til og stekte grønnsaker :)