View Full Version : Fiskekaker med vårløk (bilder)


Makronella
15-02-11, 10:36
Forleden gikk jeg amokk i fiskedisken - noe av det som ble med hjem var en stor seifilet -1, 3 kilo pluss en halvkilo med lyrfilet.

http://2.bp.blogspot.com/-goqES9ANL6U/TVUOak4QMPI/AAAAAAAAEgw/1qjtcCnaYVU/s400/DSCF0711.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-goqES9ANL6U/TVUOak4QMPI/AAAAAAAAEgw/1qjtcCnaYVU/s1600/DSCF0711.JPG) Grei start til fiskemat Lenge siden jeg har laget fiskekaker selv, så jeg gikk hjem og ville prøve dette- på lavkarbo vis.
Det er relativt grove fiskekaker dette, og jeg syns de er gode slik.

Rens fiskefiletene for bein - det er som regel noen som sitter igjen i fileten på midten øverst. Letteste måte å fjerne disse er å skjære n ed langs indrefilen (tykkeste del) og så igjen skjære vekk den tynne stripen med bein. Del så filetene i mindre stykker. Jeg velger å kjøre de i foodprosessor -men kjøttkvern kan og brukes.

http://1.bp.blogspot.com/-ouJuPt1m3bs/TVUOkNGnvKI/AAAAAAAAEg4/v3c_63k5x3w/s400/DSCF0713.JPG (http://1.bp.blogspot.com/-ouJuPt1m3bs/TVUOkNGnvKI/AAAAAAAAEg4/v3c_63k5x3w/s1600/DSCF0713.JPG)

Når all fisken er malt, tilsetter jeg 3 egg og 2 dle fløte. Jeg ser etterpå at jeg har vært litt forsiktig her -var redd det skulle bli for løst siden mel eller potetmel ikke skulle brukes nå- Kakene blir rimelig fast men henger greit sammen. Av krydder bruker jeg salt pepper og godt med revet muskatnøtt. Jeg har også i vårløk/purre og vanlig gul løk. Dette kutter jeg sammen i foodprossesoren og tilsetter den ferdig spedde deigen.

http://1.bp.blogspot.com/-1kzLHdlqJAM/TVUOzLA9TII/AAAAAAAAEhI/PNA_diInwSs/s400/DSCF0714.JPG (http://1.bp.blogspot.com/-1kzLHdlqJAM/TVUOzLA9TII/AAAAAAAAEhI/PNA_diInwSs/s1600/DSCF0714.JPG)

http://1.bp.blogspot.com/-t2AwCuiQ3uA/TVUOelCt_7I/AAAAAAAAEg0/3r_52c-Q0qA/s400/DSCF0712.JPG (http://1.bp.blogspot.com/-t2AwCuiQ3uA/TVUOelCt_7I/AAAAAAAAEg0/3r_52c-Q0qA/s1600/DSCF0712.JPG)

Jeg former kaker med en skje dyppet i kaldt vann og legger alle opp på et brett før jeg begynner steke -på den måten får alle jevn steketid. Steke på litt over middels varme i godt med smør i 5 min på hver side. Jeg har annen (fiske) middag denne dagen, ja, jeg sa jeg gikk amokk i fiskedisken -så fiskekakene havner rett i frysen til senere bruk - vel ikke helt rett -smaker på en ;)

http://2.bp.blogspot.com/-EKvluAleGVs/TVWeXZ8aVzI/AAAAAAAAEtY/6b1jPDphGys/s400/Diverse.jpg (http://2.bp.blogspot.com/-EKvluAleGVs/TVWeXZ8aVzI/AAAAAAAAEtY/6b1jPDphGys/s1600/Diverse.jpg) Steking til ferdig produkt

wevi
15-02-11, 12:48
Så bra! Jeg har fått 20 kilo hysa (kolje) og skal hive meg i morgen å lage fiskeboller, puddinger og kaker. Blir så nammis!! EEELsker fiskeboller i karrisaus og har ikke spist det siden 2009... Men NÅ skal jeg lage lavkarboboller gett. ;)

TrineG
15-02-11, 13:06
Så bra! Jeg har fått 20 kilo hysa (kolje) og skal hive meg i morgen å lage fiskeboller, puddinger og kaker. Blir så nammis!! EEELsker fiskeboller i karrisaus og har ikke spist det siden 2009... Men NÅ skal jeg lage lavkarboboller gett. ;)

Åååh, heldige du. fiskeboller i karrisaus er en av mine favoritter også :)
Du må legge ut oppskrift når du har laget:)


fiskekakene så kjempe god ut. :)