Mear
25-02-11, 12:52
Denne må jeg bare dele. Nå kjenner jeg at jeg kan fortsette på lavkarbo inn i evigheten.
Jeg hater smaken av glutenmel, bakemix og de evinnelige eggete brødene, så jeg har komponer mine egne scones. Jeg har brukt 100g byggmel fordi jeg var litt redd for at de ikke ville holde sammen, så de er ikke egnet for allergikere eller ketolyse. For meg på lutz-nivå funker det helt greit. Men røra ble helt super, så jeg tror egentlig byggmelet fint kan byttes ut med 100g malte mandler eller glutenmel/bakemix om du liker sånt. Skal absolutt droppe byggmelet neste gang.
Mengdene er sånn circa, og steketiden likeså, så følg med. :)
100 g finmalte mandler
100 g byggmel (evt mer mandler, bakemix, etc)
50-75 g smør
Bland
2 egg - bland i røra
200 g solsikkefrø
150 g gresskarfrø
100 g sesamfrø
100 g linfrø
2 ts bakepulver
Litt salt
1 ss fiberhusk blandet ut i
4 dl vann. La svelle i noen minutter og rør så alt sammen.
Ha i bakepapirkledd langpanne (gjerne en som ikke er så stor, de hever ikke noe særlig), og rut opp. Stek i ca 30 min på 200 grader (varmluft).
Disse blir supersaftige og kan virke litt uferdige pga alt smøret, men de er ikke rå. Bare følg med på fargen. :)
7.5 g karber med melet, og rundt 4.5 uten, og disse metter godt. :)
Jeg hater smaken av glutenmel, bakemix og de evinnelige eggete brødene, så jeg har komponer mine egne scones. Jeg har brukt 100g byggmel fordi jeg var litt redd for at de ikke ville holde sammen, så de er ikke egnet for allergikere eller ketolyse. For meg på lutz-nivå funker det helt greit. Men røra ble helt super, så jeg tror egentlig byggmelet fint kan byttes ut med 100g malte mandler eller glutenmel/bakemix om du liker sånt. Skal absolutt droppe byggmelet neste gang.
Mengdene er sånn circa, og steketiden likeså, så følg med. :)
100 g finmalte mandler
100 g byggmel (evt mer mandler, bakemix, etc)
50-75 g smør
Bland
2 egg - bland i røra
200 g solsikkefrø
150 g gresskarfrø
100 g sesamfrø
100 g linfrø
2 ts bakepulver
Litt salt
1 ss fiberhusk blandet ut i
4 dl vann. La svelle i noen minutter og rør så alt sammen.
Ha i bakepapirkledd langpanne (gjerne en som ikke er så stor, de hever ikke noe særlig), og rut opp. Stek i ca 30 min på 200 grader (varmluft).
Disse blir supersaftige og kan virke litt uferdige pga alt smøret, men de er ikke rå. Bare følg med på fargen. :)
7.5 g karber med melet, og rundt 4.5 uten, og disse metter godt. :)