View Full Version : Verdens beste scones!


Mear
25-02-11, 12:52
Denne må jeg bare dele. Nå kjenner jeg at jeg kan fortsette på lavkarbo inn i evigheten.

Jeg hater smaken av glutenmel, bakemix og de evinnelige eggete brødene, så jeg har komponer mine egne scones. Jeg har brukt 100g byggmel fordi jeg var litt redd for at de ikke ville holde sammen, så de er ikke egnet for allergikere eller ketolyse. For meg på lutz-nivå funker det helt greit. Men røra ble helt super, så jeg tror egentlig byggmelet fint kan byttes ut med 100g malte mandler eller glutenmel/bakemix om du liker sånt. Skal absolutt droppe byggmelet neste gang.

Mengdene er sånn circa, og steketiden likeså, så følg med. :)

100 g finmalte mandler
100 g byggmel (evt mer mandler, bakemix, etc)
50-75 g smør
Bland
2 egg - bland i røra

200 g solsikkefrø
150 g gresskarfrø
100 g sesamfrø
100 g linfrø
2 ts bakepulver
Litt salt

1 ss fiberhusk blandet ut i
4 dl vann. La svelle i noen minutter og rør så alt sammen.

Ha i bakepapirkledd langpanne (gjerne en som ikke er så stor, de hever ikke noe særlig), og rut opp. Stek i ca 30 min på 200 grader (varmluft).

Disse blir supersaftige og kan virke litt uferdige pga alt smøret, men de er ikke rå. Bare følg med på fargen. :)


7.5 g karber med melet, og rundt 4.5 uten, og disse metter godt. :)

MarTar
25-02-11, 14:42
Oi!! Spennende!! Denne skal jeg prøve med mer mandler! Blir litt lei av eggebrødene, ja... Og selv om jeg ikke skal spise så altfor mye brøderstatninger, så er det kjekt å ha for et kjapt måltid av og til. :)

Havrepåsan
27-02-11, 23:10
Disse var faktisk veldig gode! Jeg økte opp mandlene til 150 gr og fylte opp "resterende" 50 g med bakemiks. Takk for oppskriften :)

senorita
27-02-11, 23:33
ingen som har bilder da? :D så kjekt med bilder :p

Mear
28-02-11, 09:24
Kunne vært litt mørkere, men det er stort sett kamera som er dårlig.

http://dl.dropbox.com/u/15784633/IMAG0175.jpg

senorita
28-02-11, 09:49
mmm de ser i alle fall gode ut :D

Mear
28-02-11, 11:43
Jeg synes iallefall de er nydelige. :) De gikk fort også, så det blir ny bakedag i dag.

senorita
28-02-11, 12:32
mangler gresskarfrø her, kanskje jeg kan prøve med litt mer av de andre, for å se om det funker likevel.. fikk veldig lyst på :D

Ashley
06-03-11, 22:14
Scones :eek::D Kan jeg bruke mandelmel istedetfor byggmel? og istedetfor fiberhusk?

Mear
10-03-11, 11:59
Tror nok du trenger fiberhusk, men jeg vet ikke. Har ikke oversikt over hva som funker som erstatninger. :) Alternativet til fiberhusk som bindemiddel er vel kanskje egg, men personlig har jeg jo ikke lyst på så mye egg i baksten.

Ashley
10-03-11, 20:42
7.5 karber pr.100 gram eller per scones?

HappyMe
14-03-11, 22:23
Må innrømme at jeg var skeptisk og oppdaget at de hadde blitt grønne på grunn av gresskarkjernene, men smaken overrasket :) Veldig gode!
Men neste gang tar jeg nok bort gresskarfrøene, hehehe.

HappyMe
14-03-11, 23:52
Må innrømme at jeg var skeptisk og oppdaget at de hadde blitt grønne på grunn av gresskarkjernene, men smaken overrasket :) Veldig gode!
Men neste gang tar jeg nok bort gresskarfrøene, hehehe.

Hva gjorde jeg feil??? Mine er grønne og ser mugne ut :( Ikke spesielt fristende, selv om smaken ikke er noe å si på..

Ashley
15-03-11, 21:04
7.5 karber pr.100 gram eller per scones?

anyone? litt greit å vite :p 100 g er ca to små scones.

Khi
24-03-11, 13:56
Gresskarfrøene som gjør maten grønn :)

sangpija
24-03-11, 16:18
7.5 karber pr.100 gram eller per scones?

Hva er karber ?

Charlott
24-03-11, 16:48
Hva er karber ?
Karber er forkortelse for karbohydrater :)

sangpija
25-03-11, 17:16
Okei. :P Tusen takk :)