View Full Version : Iskrem uten kunstig søtning?


Mear
03-03-11, 18:40
Lurer på om noen av dere har en oppskrift på hjemmelaget iskrem uten splenda eller natreen?

Jeg er ikke fan av kunstig søtning, da bruker jeg heller litt honning i om den trenger det. Ikke så lavkarbo, men jeg får ihvertfall ikke kreft. :D Sukrin har jeg, men det skal jo så mye til at jeg stort sett lar være.

Tiki
03-03-11, 18:43
Ikke så mye hjelp sikkert, men stevia synes jeg er greit å kombinere med sukrin.

Pøsh
03-03-11, 18:49
Jeg har laget is med sukrinmelis :smile:

TigerTove
04-03-11, 19:30
Jeg lagde banan-is, før jeg fant ut hvor mange karber det var i en banan.. Kutta bare ut sukkeret og hadde i most banan, det ble godt det altså. Evt kan man jo lage is uten sukker/søtstoff og så tilsette rørte bær, enten underveis eller som topping?

Mellon
04-03-11, 23:18
Jeg bruker sukrin i isen jeg. Laget nå sist av 4 eggeplommer, 4 dl fløte, 4 ss sukrin. Hadde i 10 dråpee mintolje (kanskje litt mye) og mørk sjokolade. Nam!

mamma87
04-03-11, 23:23
bær er jo naturlig søte så man trenger jo ikke å tilsette noe søtt ;)

lillemeg88
04-03-11, 23:28
jeg har laget is noen ganger! da har jeg stavmikset frosne bær sammen med yoghurt (kan sikkert bruke creme fraiche/fløte o.l). Og så setter jeg det i fryseren, og så må man røre litt i den innimellom. trenger ikke lange tiden i fryseren heller før den er klar til å spises :D

ciamor
05-03-11, 16:29
Jeg har laget is med sukrinmelis :smile:
Jeg også, sammen med frosne bær og fløte :D

Sol-Angelica
26-03-11, 14:29
Jeg også, sammen med frosne bær og fløte :D

Dette må jeg prøve :D Kanskje greit å kutte ut litt splenda når man har så dilla på fromasje, is å andre fløtegreier ;)

xtra
26-03-11, 18:15
Har prøvd meg frem og laget is både med Splenda, Sukrin og stevia. Den med stevia (Nu-Stevia (http://www.iherb.com/NuNaturals-NuStevia-NoCarbs-Blend-3-5-oz-98-g/4891?at=0)) ble suverent best.

marjusen
27-03-11, 14:18
jeg har laget meg iskrem i dag faktisk. brukte følgene:

1,5 dl kremfløte
40 gram sukrinmelis
2 ts med flytene natreen
2 eggeplommer
1 - 1,5 ts med 100% kakaopulver
0,5 ts med vaniljepulver
0,5 ts pulverkaffe (brukte espresso pulverkaffe fra nescafe)

Piska eggeplommene sammen med søtning i en kjøkkenmaskin. Lot den stå ganske lenge.
Så helte jeg kremfløten i en bolle. Tilsatte kaffe, kakao og vaniljepulveret. Kjørte dette til ganske stiv krem. Helte kremen over i eggedosisbollen og kjørte dette sammen med kjøkkenmaskina ganske lenge igjen.

Helte så over i en plastbolle med lokk. satte i frysern og rørte hvert 20 min til isen var ferdig.

nyyyyyyyyyyyyyyyyyyt:D