Anitamor1212
03-03-11, 19:20
Har spist denne to ganger nå og det er knallgodt synes jeg i alle fall.
80-100 gr frossen rosenkål
1 egg
1/2 dl kremfløte
100 gr smårettbacon
Litt kuttet rødløk
Revet ost
Jeg småkoker rosenkålen i 8 minutter. Deler hver kål i to når de er ferdig kokt.
Blander egg, fløte og rødløk i en liten ildfast form.
Steker smårettbacon i panna og rører sammen med resten.
Så legger jeg på rosenkålen og strør osten på toppen.
Steker på ca 200 grader i 10 minutter.
Dette er bare en posjon da. Hvis man skal lage til flere er det bare å gange opp.
Jeg var ikke snartenkt nok til å ta bilde i den ildfaste forma.
Men sånn så det ut på fatet:
http://www2.fotoknudsen.no/archive332/30082005140909PeA78oTkf9S11IA13DsaKU/medium/0303201119124b710af5d94a4bb495c6e99c3af1.JPG
Sikkert kjempegodt! Her er en lignende variant jeg har brukt mange ganger her i huset som godt tilbehør til stekt kjøtt - og når du blir litt lei av brokkoli'en - hihi:
Beregnet til ca 4 personer:
1 pk rosenkål (http://dinmat.no/content/search?SearchText=rosenkål&x=0&y=0)
3 sjalottløk (http://dinmat.no/content/search?SearchText=sjalottløk&x=0&y=0)
3 Skiver røkt bacon (http://dinmat.no/content/search?SearchText=røkt%20bacon&x=0&y=0)
1 ss nøytral olje (solsikke/ mais) (http://dinmat.no/content/search?SearchText=nøytral%20olje%20(solsikke/%20mais)&x=0&y=0)
1 ss smør (http://dinmat.no/content/search?SearchText=smør&x=0&y=0)
1 ss salt (http://dinmat.no/content/search?SearchText=salt&x=0&y=0)
vann (http://dinmat.no/content/search?SearchText=vann&x=0&y=0)
Rens rosenkålene fra de yttereste bladene.
Skrell og finhakk sjalottløk.
Skjær bacon i små terninger.
Del de rensede rosenkålene i 4, gjennom stilken slik at bladene henger sammen under koking.
Kok de i godt saltet vann i 3-4 minutter.
Skyll de deretter i kaldt vann for å bevare farge og stoppe kokeprosessen.
Ha løk og olje i samme panne som kjøttet ble brunet i, her er mye smak.
Tilsett baconet og surr godt, ha i smør og stek videre.
Ha tilslutt i rosenkål og la det bli varmt.
Smak til med salt og pepper.
Anitamor1212
04-03-11, 18:21
Det høres også godt ut Heidi M. :)
:sikle: Er absolutt gørrlei brokkoli og blomkål! Skal testes!
Lurer på hvordan den blir med hodekål.. Er ikke så glad i rosen kål.
Anitamor1212
04-03-11, 22:53
Aner ikke. Men det er bare å prøve det TigerTove. :)
Anitamor1212
05-03-11, 14:03
Få høre hvordan det gikk da.
Lurer på hvordan den blir med hodekål.. Er ikke så glad i rosen kål.
Rens rosenkålen. Kutt av stilken og ta av dei ytterste, mørke blada. Eg lovar deg, det smakar så mykje betre! :ja: (helsing frå ei som tidlegare ikkje kunne fordra rosenkål.)
Rens rosenkålen. Kutt av stilken og ta av dei ytterste, mørke blada. Eg lovar deg, det smakar så mykje betre! :ja: (helsing frå ei som tidlegare ikkje kunne fordra rosenkål.)
Ja! eller ta deg tid til å plukke alle bladene fra hverandre og stek for så å blande det med sprøstekt bacon:) Ummm!
:sikle: Det så skikkelig godt ut.
Skal teste den oppskrifta en dag til uka .