View Full Version : Nydelig frokostrundstykker - med bilde


linneva
26-03-11, 11:43
De ble crispy, saftige og har nyyyydelig smak!! :D

1. Bland sammen 2 dl sesamfrø(uten skall) og 1 dl linfrø.
2. Bland sammen 4ss mandelmel, 4ss glutenmel, 6ss fiberHUSK, 2ts bakepulver, 2ts himalayasalt og 2ts sukrin.
3. Bland disse to blandingene godt sammen.
4. Tilsett 6 ss kaldpresset olje(jeg brukte linfrøolje), 12ss kremfløte og 8 store egg. Bland dette GODT sammen.
5. Ta 8-10 dl cheddar/Jarlsberg/norwegia etter smak og bland dette godt inn i røra.
6. La det stå i ca 10 min før du legger ut 8 store rundstykker på bakepapir.
7. 200 grader, 20-25 min til de har fått en gyllen farge..

Helt fantastiske!!! :D *overlykkelig - jeg elsker brødmat og syns dette har vært det vanskeligste siden jeg begynte med lavkarbo*

Mulig pålegg som vist på bildet.
Philadelphia på underdel og overdel, 1 salatblad, 3 skiver salami og 1 egg i skiver.. :)




God lørdag! :)

Jabba
26-03-11, 12:00
Disse så skamgode ut!!!

mamma87
26-03-11, 12:11
De så utrolig gode ut=D

Furine
26-03-11, 13:56
Såg veldig gode ut! Takk for oppskrift!

TrineG
26-03-11, 14:19
Oi,de ser jo helt fantastisk ut :D De må prøves !

Kanutten
26-03-11, 16:10
:sikle:

surflover
26-03-11, 23:02
abbonerer på denne!
Men synes det så ut som du hadde mye egg i denne... Smaker rundstykkene mye egg?

;)

Livlys
27-03-11, 13:38
Har nettopp testa disse. De var nydelige. Til og med nabogutten på 13 år syntes de var gode, og valgte disse fremfor vanlige brødskiver.

Tusen takk for skikkelig god oppskrft.

LIBBA
27-03-11, 14:02
Disse så veldig gode ut :sikle:
Skal prøves :)

Heidi M
27-03-11, 17:47
Så knalllgodt ut, fikk lyst til å prøve! Men hva i alle dager er himalayasalt? Kan det erstattes med vanlig salt?

kamp
27-03-11, 18:03
Så knalllgodt ut, fikk lyst til å prøve! Men hva i alle dager er himalayasalt? Kan det erstattes med vanlig salt?

himalaya salt har mye bedre smak enn bord salt ;)
Men det har ikke noe andre bakeegenskaper.

Heidi M
28-03-11, 09:18
Takk for info. Er det forresten noen som vet om det går an å fryse disse? 8 rundstykker er jo litt mye på en dag, og dag 2 er de sikkert ikke like gode.....

christinal
28-03-11, 17:40
Kan glutenmel kuttes ut eller byttes med noe annet?

Jeg vil tro de kan fryses ja

Heidi M
28-03-11, 17:48
Har vært og kjøpt glutenmel, så disse må prøves til frokost i morgen! :-)

superhilde
28-03-11, 17:49
Disse så fantastiske utz:)). Noen som vet hvor mye karbo det er??

Debussy
28-03-11, 20:09
Disse må jeg prøve!

christinal
28-03-11, 20:25
Jeg bytta ut glutenmel med kokosmel, var det jeg hadde i huset. Det gikk fint det. Brukte vanlig salt og livenolje.
Ble ganske god, men varme smakte de endel egg synes jeg. Kalde var de bedre. Hadde ett halvt ett med smør og fleskepølse og det var ganske så godt. Det som ikke var like godt var med gerds sjokoladepålegg, det ble litt feil smak. Blir frokost i morgen med gulost tenker jeg

Nannah
02-04-11, 15:29
Jeg laget Focaccia av denne deigen..jeg byttet ut glutenmelet med pofiber og Fibrex, da jeg ikke liker å bruke gluten. Det ble virkelig utrolig godt! :heia:

Jeg har regnet på karbene og om man ikke regner med karber fra egg blir det 13 karber i hele røra(min variant) Med egg blr det 21:)

Tusen takk for nydelig oppskrift, den havner i min splitter nye mat/slanke blogg:klem:

bevaremegvel
02-04-11, 15:59
Jeg laget disse rundstykkene i dag, laget 17 stk av røra da jeg ikke ville ha dem så store. De ble nyydelige.
Tusen takk for oppskriften :)

Tror jeg må prøve å lage Focacciabrød også som nenvt her, for jeg savner virkelig Focaccibrød til supper etc :)

Sothøna
02-04-11, 16:59
Disse ser jo knallgode ut :)

monja
02-04-11, 17:09
Ser veldig gode ut. Må prøve dem en dag.

TrillTrall
14-04-11, 20:10
Nå har jeg omsider prøvd dem, men hadde selvfølgelig ikke alt som skal være i deigen. Typisk. Så det ble bare et par ss fiberhusk og kokosmel istedetfor mandelmel.

Men _8_ rundstykker?! De må jo være svære som brød! Jeg lagde 22 stykker og de ble ikke så veldig store, men helt greie på størrelse. :) Ganske gode også. Ble stappmett av to jeg.

Rin
14-04-11, 21:29
Jeg laget Focaccia av denne deigen..jeg byttet ut glutenmelet med pofiber og Fibrex, da jeg ikke liker å bruke gluten. Det ble virkelig utrolig godt! :heia::klem:

Har fibrex noen spesielle egenskaper i forhold til baking som dette? Stusser, siden jeg har veldig lyst til å prøve å lage disse, men jeg har bare pofiber. :cool:

Heidi M
14-04-11, 22:46
Jeg lagde 8 slik det sto i oppskriften TrillTrall - og de ble KJEMPESTORE! Datteren min og jeg deler ett til frokost. Neste gang skal jeg lage 16.

Rin
15-04-11, 13:37
Har fibrex noen spesielle egenskaper i forhold til baking som dette? Stusser, siden jeg har veldig lyst til å prøve å lage disse, men jeg har bare pofiber. :cool:

Åh, jeg kan nesten besvare mitt eget spørsmål. Jeg lagde et brett av disse nå med bare pofiber som erstatning for glutenmel, og det fungerte kjempebra! :) Har spist en sen frokost av et sånt rundstykke (jeg fikk 11 i alt) med smør og gräddost, det var nyyydelig. Jeg gjorde forsåvidt enda en endring i oppskriften, jeg brukte malte sesam- og linfrø.

mym
17-04-11, 17:11
disse falt definetivt i smak! jeg halverte oppskriften og fikk 6 store rundstykker! snadder

Imse
14-05-11, 17:38
Disse må prøves til søndagsfrokost!

blingbling
05-06-11, 14:14
Da har jeg laget disse. Fulgte oppskriften slavisk... hihi.. De står i ovnen nå, og jeg gleder meg veldig til å smake på de. De ser veldig gode ut ihvertfall... :)

BlackRose
03-07-11, 19:09
5. Ta 8-10 dl cheddar/Jarlsberg/norwegia etter smak og bland dette godt inn i røra.




Jeg føler meg kjempe dum her nå. Men cheddar/Jarlsberg/norwegia er jo oster og hvordan får man dl ut av det? Og hvordan får man det inn i en deig? Skal man raspe det da? Uff, ikke greit å fundere over sånt på en søndagskveld :p

Det ser kjempe godt ut forresten. Skal virkelig prøve og lage det :)

j88
03-07-11, 19:11
Jeg føler meg kjempe dum her nå. Men cheddar/Jarlsberg/norwegia er jo oster og hvordan får man dl ut av det? Og hvordan får man det inn i en deig? Skal man raspe det da? Uff, ikke greit å fundere over sånt på en søndagskveld :p

Det ser kjempe godt ut forresten. Skal virkelig prøve og lage det :)

Er revet ost som er ment ja. Disse er veldig gode.

bojose
07-07-11, 00:09
Jeg er ny i dette og lurer på om jeg kan bruke soyamel i stedet for glutenmel ?

binyheim
08-07-11, 09:59
Rundstykkene var kjempegode.Bakte halv porsjon i går.Delte de i to og frøys ned. Tok opp et rundstk. som fikk tine i brødrister.Varme,nydelige rundstk.til frokost.Disse blir å finne i fryseren min.

Christine
13-07-11, 14:03
So herleg! :) Desse måå prøvast.
Kjekt med brødertstatning syns eg! :D

HenrikBooe
17-08-11, 11:41
Må faktisk si at de såg helt fantastiske ut! Må prøves en dag :)

Benzo
21-08-11, 21:45
Blir disse soggy? Dvs. blaute og svampete.

Christine
21-08-11, 21:55
Syns dei vart supergode! :)
Gler meg til å ete som niste i morgon med godt pålegg på! :D

Takk for herleg oppskrift!

Holtappen
10-09-11, 13:40
TUSEN TAKK FOR OPPSKRIFTEN !!! Nettopp laga disse... kjempenydelige, topp topp karakter fra meg ;D Heldigvis laga jeg dobbel porsjon, så nå har jeg ei god stund til "brødmåltider".. anbefales på det varmeste ;) Snappa også med meg tipset fra Nannah, skal prøve dette også ! Takk. Klem fra god og mett Holtapp

Poof
12-10-11, 22:55
8-10 dl ost?? Er ikke det veldig mye?

Camomilla
19-10-11, 15:39
Tenker disse er gode til forskjellige oster og kjøttpålegg - herved abonnert på oppskrift :D

Pingri
23-10-11, 15:31
Skal prøves!
Men 12 ss fløte? Hehe, hva med å skrive gram eller desiliter, blir stående lenge med den spiseskjea! ;-D

Oppfordrer forøvrig alle til å bruke gram i oppskriftene, så kan man mye enklere legge dem inn på diett.no og regne ut næringsinnholdet!

Modezty
23-10-11, 15:33
Skal prøves!
Men 12 ss fløte? Hehe, hva med å skrive gram eller desiliter, blir stående lenge med den spiseskjea! ;-D

Oppfordrer forøvrig alle til å bruke gram i oppskriftene, så kan man mye enklere legge dem inn på diett.no og regne ut næringsinnholdet!

12 ss fløte = 12g x 12 ss = 144 gram

Det går forøvrig fint å legge inn gram eller ts, ss i diett.no. Husk at det er standardmengder også når det står ss eller ts, men det forutsetter at man bruker måleskje.

Modezty
23-10-11, 15:34
Bakte disse i går, og er fortsatt fornøyd med oppskriften :D

Jeg lager mindre rundstykker - og fikk 16 stk. Akkurat passe til meg med 1 eller 2 hvis jeg er super sulten.

Dietta
23-10-11, 16:12
Hm.... ble litt sulten nå ja. Ser utrolig gode ut :hungry:

Imse
30-10-11, 09:03
Typisk nok har hønene våre tatt eggleggepause og jeg har bare 1 egg i hus, så jeg får ikke bakt disse, de er nemlig kjempegode og passer fint til søndagsfrokost.

Momse
30-10-11, 09:15
*Abonnerer*

Ser kjempegode ut, og skal prøves snarest :)

fridr
04-01-12, 12:35
Sesamfrø uten skall? Hvordan gjør man det da? Er det ikke skall på dem man kjøper i butikken?

Charlott
04-01-12, 12:37
Sesamfrø uten skall? Hvordan gjør man det da? Er det ikke skall på dem man kjøper i butikken?
Det har stått "uten skall" på de jeg kjøper i butikken i allefall :)

teleslynga
04-01-12, 15:40
Jeg har verken mandelmel eller glutenmel, kan jeg male mandler og bruke det, tro?

IAlexandra
06-01-12, 15:22
Noen som vet hvor mange karbyhydrater denne oppskriften?

Lindemor
06-01-12, 15:58
Oi! Disse så veldig gode ut! Skal prøves! :heia:

Bik
06-01-12, 15:58
Jeg laget Focaccia av denne deigen..jeg byttet ut glutenmelet med pofiber og Fibrex, da jeg ikke liker å bruke gluten. Det ble virkelig utrolig godt! :heia:

Jeg har regnet på karbene og om man ikke regner med karber fra egg blir det 13 karber i hele røra(min variant) Med egg blr det 21:)

Tusen takk for nydelig oppskrift, den havner i min splitter nye mat/slanke blogg:klem:

Hvorfor liker du ikke å bruke glutenmel? Er det ikke så lurt i forhold til lavkarbo?

Budeiea995
06-01-12, 22:28
Har lage dem to ganger nå og de er bare helt fantastiske! Blir mett av ett jo!!!
Tusen takk for en super oppskrift!

Marella77
07-01-12, 20:58
De ble crispy, saftige og har nyyyydelig smak!! :D

1. Bland sammen 2 dl sesamfrø(uten skall) og 1 dl linfrø.
2. Bland sammen 4ss mandelmel, 4ss glutenmel, 6ss fiberHUSK, 2ts bakepulver, 2ts himalayasalt og 2ts sukrin.
3. Bland disse to blandingene godt sammen.
4. Tilsett 6 ss kaldpresset olje(jeg brukte linfrøolje), 12ss kremfløte og 8 store egg. Bland dette GODT sammen.
5. Ta 8-10 dl cheddar/Jarlsberg/norwegia etter smak og bland dette godt inn i røra.
6. La det stå i ca 10 min før du legger ut 8 store rundstykker på bakepapir.
7. 200 grader, 20-25 min til de har fått en gyllen farge..

Helt fantastiske!!! :D *overlykkelig - jeg elsker brødmat og syns dette har vært det vanskeligste siden jeg begynte med lavkarbo*

Mulig pålegg som vist på bildet.
Philadelphia på underdel og overdel, 1 salatblad, 3 skiver salami og 1 egg i skiver.. :)




God lørdag! :)
Disse så så gode ut!! Men hva er glutenmel? Mel med gluten i? Kan jeg bruke soyamel isteden tror du/dere? Tenker å bake nå snart, håper noen kan svare fort... Lurer også på om jeg kan bruke sukrinmelis isteden for sukrin...

Ps, noen som har regnet på hvor mye kh det er i hvert rundstykke når man baker 8 stk?

Rin
08-01-12, 08:45
Disse så så gode ut!! Men hva er glutenmel? Mel med gluten i? Kan jeg bruke soyamel isteden tror du/dere? Tenker å bake nå snart, håper noen kan svare fort... Lurer også på om jeg kan bruke sukrinmelis isteden for sukrin...




Jeg har laget disse med pofiber istedet for glutenmel, det gikk i alle fall fint. Usikker på hvilke kvaliteter pofiber har i forhold til soyamel, dog. Glutenmel trengs i alle fall ikke. :)

Sukrin og sukrinmelis kan nok fint byttes om på.

Lindemor
08-01-12, 11:35
Jeg har et brett i ovnen nå med 13 store rundstykker. I mangel av glutenmel brukte jeg bakepro istedenfor. Fulgte ellers oppskriften. Er spent på resultatet! De ser veldig bra ut og jeg gleder meg til søndagsfrokosten.... :)

Bik
08-01-12, 14:18
Har bakt disse nå. Skulle lage halv posjon siden jeg ikke hadde nok egg. glemte å halvere mandel og glutenmelet, men de ble gode uansett. Hadde i 2 ts bakepulver siden jeg bomma på melet. Ble kjempegode. Tror man kunne laget pølsebrød og hamburgerbrød av disse. Var lette å forme :)

Lindemor
08-01-12, 14:33
Jeg har et brett i ovnen nå med 13 store rundstykker. I mangel av glutenmel brukte jeg bakepro istedenfor. Fulgte ellers oppskriften. Er spent på resultatet! De ser veldig bra ut og jeg gleder meg til søndagsfrokosten.... :)

De ble kjempegode og var veldig mektige. Jeg spiste 3/4 av et rundstykke og ble veldig mett og fornøyd! Disse blir en av mine favoritter når jeg ønsker noe å legge pålegget på og når jeg har behov for variasjon fra nannahs supergode knekkebrød. Tusen takk for oppskrift! :blomster:

Marella77
08-01-12, 16:48
Da har jeg også bakt disse, men med soyamel isteden for gluten mel. Jeg brukte Jarlsbergost, men tror jeg tar norwegia neste gang, blir litt mildere smak da. De så veldig fine ut, og var godt. Takk for oppskrift! :)

Mosepjusk
09-01-12, 11:55
Åhhh, at jeg kunne glemme egg da jeg var på butikken i stad!!
Men disse skal bakes! Takk for oppskrift - på forhånd :smile:

Dietta
14-01-12, 00:27
Bakte disse i dag, og gjorde som 157 og byttet ut glutenmel med pofiber. De ble veldig gode. Fikk 12 store, men de datt litt sammen under/etter steking så de ble litt flatere enn bildene i oppskriften.
Neste gang skal jeg bruke litt mindre linfrø og erstattet med solsikkekjerner.
Takk for super oppskrift, disse blir en gjenganger :D

Marella77
15-01-12, 14:49
Noen som har prøvd disse uten ost?

StegforSteg
15-01-12, 20:13
disse må prøves til neste helg :)

Bik
21-01-12, 13:45
Bakte disse i dag, og gjorde som 157 og byttet ut glutenmel med pofiber. De ble veldig gode. Fikk 12 store, men de datt litt sammen under/etter steking så de ble litt flatere enn bildene i oppskriften.
Neste gang skal jeg bruke litt mindre linfrø og erstattet med solsikkekjerner.
Takk for super oppskrift, disse blir en gjenganger :D

Forsøker nå med solsikkekjerner i stedet for linfrø. Har knust solsikkekjernene med stavmikseren. Lager som et brød, og tenker forsøke det som loff til reker i kveld :)

Dietta
21-01-12, 13:52
Forsøker nå med solsikkekjerner i stedet for linfrø. Har knust solsikkekjernene med stavmikseren. Lager som et brød, og tenker forsøke det som loff til reker i kveld :)
Spennende :ja: Tar gjerne en tilbakemelding på hvordan det ble. Og steketid/ttemperatur som brød. Genialt som loff til reker da.. :D

Søya
21-01-12, 14:03
Ble ganske god, men varme smakte de endel egg synes jeg. Kalde var de bedre.

Jeg har ikke forsøkt denne oppskriften, men når jeg har laget andre bakeverk med mye egg (feks proteinbrød), så droppet jeg eggeplommene for å unngå eggesmaken. Bruker dermed kun eggehviten. Mulig du må ha noen flere egg eller annen væske i røren for å kompensere for alle plommene som er tatt ut av oppskriften.

Bik
21-01-12, 16:43
Spennende :ja: Tar gjerne en tilbakemelding på hvordan det ble. Og steketid/ttemperatur som brød. Genialt som loff til reker da.. :D

Da er brødet ferdig og jeg har prøvesmakt. Kjempegodt på smak :)
Stekte det på 180 grader nederst i ovnen i en halv time. Burde nok ha stekt det i 5-10 min til for det falt bitte litt ned på midten og ble derfor litt saftig midt i. Evt laget to mindre brød.

Hadde bare 6 egg, og det gikk helt greit. Syns ikke det smaker egg da. Det brukte jeg på rundstykkene også.

Dietta
21-01-12, 17:37
Da er brødet ferdig og jeg har prøvesmakt. Kjempegodt på smak :)
Stekte det på 180 grader nederst i ovnen i en halv time. Burde nok ha stekt det i 5-10 min til for det falt bitte litt ned på midten og ble derfor litt saftig midt i. Evt laget to mindre brød.

Hadde bare 6 egg, og det gikk helt greit. Syns ikke det smaker egg da. Det brukte jeg på rundstykkene også.
Så flott :D Da er loffen til rundstykkene reddet.
Da blir det med solsokekjerner og som brød neste her i huset også neste gang.
Tusen takk :D

Dietta
21-01-12, 17:38
Da er brødet ferdig og jeg har prøvesmakt. Kjempegodt på smak :)
Stekte det på 180 grader nederst i ovnen i en halv time. Burde nok ha stekt det i 5-10 min til for det falt bitte litt ned på midten og ble derfor litt saftig midt i. Evt laget to mindre brød.

Hadde bare 6 egg, og det gikk helt greit. Syns ikke det smaker egg da. Det brukte jeg på rundstykkene også.
Glemte forresten å spørre om du brukte brødform, eller bare laget brødet rett på plata.

kamp
04-02-12, 16:03
Et spørsmål - Når dere måler ost, presser dere osten ned i dl målet?
Evt noen som har veid det?

Jeg syns det blir så fryktelig mye synlig ost..

Lindemor
04-02-12, 16:12
Et spørsmål - Når dere måler ost, presser dere osten ned i dl målet?
Evt noen som har veid det?

Jeg syns det blir så fryktelig mye synlig ost..

Jeg heller bare ned i et litermål. Presser ikke. Har også funnet ut at et beger Pizzaost fra Tine er akkurat passe.

Forstår ikke helt hva du mener med synlig ost? Når mine er ferdig stekt kan jeg ikke se noe ost i dem....?

kamp
04-02-12, 17:30
Jeg heller bare ned i et litermål. Presser ikke. Har også funnet ut at et beger Pizzaost fra Tine er akkurat passe.

Forstår ikke helt hva du mener med synlig ost? Når mine er ferdig stekt kan jeg ikke se noe ost i dem....?

Sannsynligvis for mye ost i mine da..

Dietta
04-02-12, 22:55
Ja det så ut som det er mye mer ost i dine enn når jeg bakte. Jeg bare slapp osten løst ned i målet, men veide ikke :( Mener jeg leste at noen hadde brukt halv mengde ost også, med like godt resultat.
Mulig keg baker disse i morgen tidlig, og da skal jeg veie og legge ut her.
I mine kunne jeg verken se eller smake osten :)

Bik
05-02-12, 00:52
Jeg bruker litt mindre ost i(river ost til det fyller rivjernet. regner med at det er sånn ca 4-5 dl), og det går fint. Bruker bare 6 egg og 4 ss fiberhusk. De blir da lettere og forme, og smaker mindre egg :) ellers samme mengde på resten.

heidia79
14-03-12, 09:36
Desse var bare utroolig gode!! Putta de i fryseren eg og så tar jeg opp for å ha imatpakka hvis det er slike dager da det passer dårlig med salat eller eggerøre o.l i matpakka :ja: Gode var de!!

Shadow
15-03-12, 13:02
Må nok bake i kveld :D

Shadow
15-03-12, 20:20
Nam nam, dette ble kveldsmat for meg i dag. Deilig :p

Cockermansion
21-06-13, 11:26
Brukte pofiber i stedet for glutenmel, rapsolje i stedet for linolje, 6 egg ikke 8 og 8 never raspet ost. Perfekt - tusen takk for oppskriften - nammenam! Ble 15 medium size. Mitt tips, reduser til 1 ts himalayasalt. Smidig og fin deig å jobbe med, sikkert mange andre bruksområder; pølsebrød, hamburgerbrød.....Flinke dere er som kommer med så gode oppskrifter til oss som leter :)

Bik
23-06-13, 19:16
Glemte forresten å spørre om du brukte brødform, eller bare laget brødet rett på plata.

Lenge siden jeg har vært inne her nå. Stekte det i ei lita brødform. Har prøvd ut denne oppskrifta mange ganger nå, og erfart at til brød så blir den best om jeg steker på 180 grader, nederst i ovnen i 55 min.
Men til rundstykker er det midt i ovnen på 200 grader i 12-15 min. Lager de ikke så svære. Blir et helt brett med rundstykker (ca 15 stk) :)

Imse
08-08-14, 09:03
Jeg synes denne oppskriften fortjener å dyttes opp. Noen ganger er det kjekt med rundstykker på lur i fryseren, eller om en ha innmari lyst på rundstykker til helgefrokosten.

Camomilla
08-08-14, 10:29
Dette er det lenge siden jeg har bakt - det må jeg få til igjen snart :)

Susa84
07-03-15, 16:57
Laget denne i dag. Tenkte å bruke som hamburgerbrød i kveld og som rundtstykke i morgen til frokost :)

Henri85
14-02-18, 00:16
Til dere som har laget disse rundstykkene , hvor mye av cheddar/Jarlsberg/norwegia har dere tatt med i røra ? Det står 8 - 10 dl er ikke det litt over kill ? :)