Shrinking Line
28-03-11, 11:48
Originalen til denne har vært en favoritt i snart 20 år. Den har og blitt kalt Kylling a la Line så lenge jeg kan huske. Jeg har prøvd å lage en lavkarbo variant før, men den falt ikke i smak.
Da jeg så at Makronella (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/) hadde lagt kremet soppsuppe (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2011/03/kremet-soppsuppe.html) så fant jeg ut at jeg måtte prøve igjen.
Original oppskriften er en pose kremet skogsoppsuppe som man lager på halvparten av vesken. Lar det koke i 5min før man har i et beger med rømme og en hel renset grillet kylling revet i biter. Dette skal i en ildfast form og i ovnen i ca 30min på 200 grader.
Lavkarbo varianten ble som følger:
Ingredienser
ca 5-600g sopp etter eget ønske
1 grillet kylling renset og revet i biter
2dl Kyllingfond
Buljong
375g Creme Fraich
Smør
Løk
Jeg grillet kyllingen min selv, da jeg hadde i frysen, så første jeg gjorde var å krydre den og få den i ovnen.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070357.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070357.jpg)
Mens den stod og ble god og mør kuttet jeg opp løk og sopp og lot det surre i smør til det ble mykt.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070370.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070370.jpg)
Etterhvert har jeg oppi kyllingfond, en liten pakke av knorr bulliong pur og saften fra den grilla kyllingen.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/KNORR_Bouillon-Pur_Gem%C3%BCse.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/KNORR_Bouillon-Pur_Gem%C3%BCse.jpg)
De har og kylling variant, men den fant jeg ikke
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1060641.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1060641.jpg)
Mens dette står og surer renser jeg kyllingen. For å få litt tykkelse på vesken så bruker jeg stavmikseren oppi, men lager ikke pure av alt.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070374.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070374.jpg)
Kyllingen går så oppi før de helles over en ildfast form og inn i ovnen.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070377.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070377.jpg)
200 grader i 30min midt i ovnen.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070378.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070378.jpg)
Originalen serveres med ris og eventuelt salt. Man kan velge å lage blomkål ris eller bare spise den slik ved siden av litt salat.
Ikke helt som originalen, men et godt alternativ.
Da jeg så at Makronella (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/) hadde lagt kremet soppsuppe (http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2011/03/kremet-soppsuppe.html) så fant jeg ut at jeg måtte prøve igjen.
Original oppskriften er en pose kremet skogsoppsuppe som man lager på halvparten av vesken. Lar det koke i 5min før man har i et beger med rømme og en hel renset grillet kylling revet i biter. Dette skal i en ildfast form og i ovnen i ca 30min på 200 grader.
Lavkarbo varianten ble som følger:
Ingredienser
ca 5-600g sopp etter eget ønske
1 grillet kylling renset og revet i biter
2dl Kyllingfond
Buljong
375g Creme Fraich
Smør
Løk
Jeg grillet kyllingen min selv, da jeg hadde i frysen, så første jeg gjorde var å krydre den og få den i ovnen.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070357.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070357.jpg)
Mens den stod og ble god og mør kuttet jeg opp løk og sopp og lot det surre i smør til det ble mykt.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070370.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070370.jpg)
Etterhvert har jeg oppi kyllingfond, en liten pakke av knorr bulliong pur og saften fra den grilla kyllingen.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/KNORR_Bouillon-Pur_Gem%C3%BCse.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/KNORR_Bouillon-Pur_Gem%C3%BCse.jpg)
De har og kylling variant, men den fant jeg ikke
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1060641.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1060641.jpg)
Mens dette står og surer renser jeg kyllingen. For å få litt tykkelse på vesken så bruker jeg stavmikseren oppi, men lager ikke pure av alt.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070374.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070374.jpg)
Kyllingen går så oppi før de helles over en ildfast form og inn i ovnen.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070377.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070377.jpg)
200 grader i 30min midt i ovnen.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070378.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/03/P1070378.jpg)
Originalen serveres med ris og eventuelt salt. Man kan velge å lage blomkål ris eller bare spise den slik ved siden av litt salat.
Ikke helt som originalen, men et godt alternativ.