Jannik16
29-03-11, 18:15
Var også idag flink å ta bilder under matlaginga:
http://jannikej.blogg.no/?c=1301415206
:)
TACOKJØTTBOLLAR MED GRØNNSAKSMOS!
Ingrediensar:
1 pk kyllingkjøttdeig
Heimelaga tacokrydder (ca 1/3 av dette):
2 ss chilipulver
1 ts hvitløkspulver
1/4 ts løkpulver
1/2 ts tørka oregano
1/2 ts paprikapulver
2 ss malt spiskummin
1/2 ts salt
1 ts malt svart pepper
1 krm cayennepepper
Salt og pepar.
1 klatt smør.
1 skvett fløyte.
1 pk fryst grønnsaksblanding med brokkoli og gul paprika.
1/2 pk fryst grønnsaksblanding med brokkoli og blomkål.
Framgangsmåte:
Bland saman kjøttdeig og krydder i ein bolle. Bruk ei spiseskjei og form små kjøttboller. Legg dei på eit brett kledd med bakepapir. Steik på 175 grader midt i ovnen ca 15 min.
Kok opp vtn med salt og margarin. Hell i grønnsaksblandinga og la det koke opp igjen. Sik av vatnet, ha smør, salt og pepar og fløyte og mos det. La det svelle i ca. 5 minutt. Rør det luftig.
Server med salsa, rømme og evt. guacomole.
http://jannikej.blogg.no/?c=1301415206
:)
TACOKJØTTBOLLAR MED GRØNNSAKSMOS!
Ingrediensar:
1 pk kyllingkjøttdeig
Heimelaga tacokrydder (ca 1/3 av dette):
2 ss chilipulver
1 ts hvitløkspulver
1/4 ts løkpulver
1/2 ts tørka oregano
1/2 ts paprikapulver
2 ss malt spiskummin
1/2 ts salt
1 ts malt svart pepper
1 krm cayennepepper
Salt og pepar.
1 klatt smør.
1 skvett fløyte.
1 pk fryst grønnsaksblanding med brokkoli og gul paprika.
1/2 pk fryst grønnsaksblanding med brokkoli og blomkål.
Framgangsmåte:
Bland saman kjøttdeig og krydder i ein bolle. Bruk ei spiseskjei og form små kjøttboller. Legg dei på eit brett kledd med bakepapir. Steik på 175 grader midt i ovnen ca 15 min.
Kok opp vtn med salt og margarin. Hell i grønnsaksblandinga og la det koke opp igjen. Sik av vatnet, ha smør, salt og pepar og fløyte og mos det. La det svelle i ca. 5 minutt. Rør det luftig.
Server med salsa, rømme og evt. guacomole.