knh
07-04-11, 13:59
Hei.
Har et lite spørsmål angående grønnsaker :) Har også spurt om det i denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=39967&page=2)tråden under optimal ernæring, men synes det hadde vært interessant med synspunkter fra flere:)
Gikk gjennom hva slags grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet i går: brokkoli, blomkål, sellerirot, gulrot, hodekål, kålrot... veldig mye rotgrønnsaker og "kåler" fant jeg ut Mye av dette er jo litt "fyfy" på et lavkarbokosthold...
Jeg følger et lavkarbokosthold med utgangspunktet i Lutz sine anbefalinger, opptil 72 gram karbohydrater, uten å begrense fettet. Spiser lavkarbo kun for helsa sin skyld, og har ikke mål om å slanke meg, eller noen plager jeg skal bli kvitt. Jeg teller ikke karber, men vil tro jeg ofte ligger veldig lavt, og innimellom kanskje høyere enn 72.
Det jeg egentlig lurer på er hva slags forhold dere har til grønnsaker som hodekål, kålrot, gulrot osv? :) Hvor ofte spiser dere det, hvis dere gjøre det i det hele tatt?
Personlig utelukker jeg ikke dette. Tenker at mye av det er jo ganske sunt sett bort fra at det er mer karber enn i andre grønnsaker? så jeg har ikke noe problem med å unne meg kålrotstappe, stuet kål, kokt kål med smør :sikle: , eller gulrøtter i ulike former når jeg har lyst på det. Det blir jo uansett ikke såå ofte. Er man ute etter vektnedgang, eller er overfølsom for karbohydrater må man kanskje passe litt på, men jeg tror ikke disse matvarene alene vil ha noen negativ effekt på helsa? Men jeg vet ikke :p Hva mener dere?
Lavkarbo er vel opptil 150 g kh om dagen. Nå har jeg ikke regnet på det, men regner med man fint kan spise endel av disse grønnsakene og fortsatt ha et sunt kosthold? Er vel uansett bedre å få i seg kh fra disse kildene, enn fra bakevarer, pasta, ris o.l?
Dette blei kanskje litt rotete, og mye spørsmål:p Men er nysgjerrig, synes det er vanskelig å se på disse grønnsakene som usunt for en frisk og normalvektig person som har et generelt lavkarbokosthold ;)
Har et lite spørsmål angående grønnsaker :) Har også spurt om det i denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=39967&page=2)tråden under optimal ernæring, men synes det hadde vært interessant med synspunkter fra flere:)
Gikk gjennom hva slags grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet i går: brokkoli, blomkål, sellerirot, gulrot, hodekål, kålrot... veldig mye rotgrønnsaker og "kåler" fant jeg ut Mye av dette er jo litt "fyfy" på et lavkarbokosthold...
Jeg følger et lavkarbokosthold med utgangspunktet i Lutz sine anbefalinger, opptil 72 gram karbohydrater, uten å begrense fettet. Spiser lavkarbo kun for helsa sin skyld, og har ikke mål om å slanke meg, eller noen plager jeg skal bli kvitt. Jeg teller ikke karber, men vil tro jeg ofte ligger veldig lavt, og innimellom kanskje høyere enn 72.
Det jeg egentlig lurer på er hva slags forhold dere har til grønnsaker som hodekål, kålrot, gulrot osv? :) Hvor ofte spiser dere det, hvis dere gjøre det i det hele tatt?
Personlig utelukker jeg ikke dette. Tenker at mye av det er jo ganske sunt sett bort fra at det er mer karber enn i andre grønnsaker? så jeg har ikke noe problem med å unne meg kålrotstappe, stuet kål, kokt kål med smør :sikle: , eller gulrøtter i ulike former når jeg har lyst på det. Det blir jo uansett ikke såå ofte. Er man ute etter vektnedgang, eller er overfølsom for karbohydrater må man kanskje passe litt på, men jeg tror ikke disse matvarene alene vil ha noen negativ effekt på helsa? Men jeg vet ikke :p Hva mener dere?
Lavkarbo er vel opptil 150 g kh om dagen. Nå har jeg ikke regnet på det, men regner med man fint kan spise endel av disse grønnsakene og fortsatt ha et sunt kosthold? Er vel uansett bedre å få i seg kh fra disse kildene, enn fra bakevarer, pasta, ris o.l?
Dette blei kanskje litt rotete, og mye spørsmål:p Men er nysgjerrig, synes det er vanskelig å se på disse grønnsakene som usunt for en frisk og normalvektig person som har et generelt lavkarbokosthold ;)