lacosta
10-04-11, 12:27
Jeg er relativ ny på lavkarbo og ketolyse, men erfaren nok til å ha prøvd ulike brødsorter.
Startet med det "tradisjonelle" brødet med lin, sesam, solsikker, havre/hvetekli og egg og sæterrømme. Dette er jo forsåvidt godt, men kjente at savnet etter variasjon sikkert ville være til stede... og det var det absolutt.
Prøvde soyabrødet som det er oppskrift på i ketolysekuren-boka.. men dette smakte jo helt forferdelig!!!!!
Så da har jeg prøvd meg frem til mitt eget brød.. og etter et fosøk er jeg ganske fornøyd i grunnen... bare synd jeg ikke veide og målte alt jeg putte oppi :-(
Her er oppskrifte ca. :
4 egg
1 boks sæterrømme
1/2 dl rapsolje
ca 100-150g malt paranøtter
1 dl linfrø
1 ss fiberhusk
3-4 ss bakepro
1 ss bakepulver
Det tørre blandes med det våte, helles i en brødform kledd i bakepapir og stekes i ovnen på 175 grader i ca 45 min.
Brødet ble saftig og smakfult og falt absolutt i min smak!
Jeg kunne sikkert med fordel latt røren stå i ca 10 min for at fiberhusken skulle få trekke til seg litt veske, men da vet jeg det til neste gang :cool:
Har ikke regnet ut karboinnholdet (ennå), men det er bare eggene, rømmen, paranøtter og bakepro som inneholder karber og dog i mindre mengder fordelt på hele brødet.
Neste gang skal jeg veie nøtter og bakepro slik at jeg kan komme med karboinnholdet :))
Startet med det "tradisjonelle" brødet med lin, sesam, solsikker, havre/hvetekli og egg og sæterrømme. Dette er jo forsåvidt godt, men kjente at savnet etter variasjon sikkert ville være til stede... og det var det absolutt.
Prøvde soyabrødet som det er oppskrift på i ketolysekuren-boka.. men dette smakte jo helt forferdelig!!!!!
Så da har jeg prøvd meg frem til mitt eget brød.. og etter et fosøk er jeg ganske fornøyd i grunnen... bare synd jeg ikke veide og målte alt jeg putte oppi :-(
Her er oppskrifte ca. :
4 egg
1 boks sæterrømme
1/2 dl rapsolje
ca 100-150g malt paranøtter
1 dl linfrø
1 ss fiberhusk
3-4 ss bakepro
1 ss bakepulver
Det tørre blandes med det våte, helles i en brødform kledd i bakepapir og stekes i ovnen på 175 grader i ca 45 min.
Brødet ble saftig og smakfult og falt absolutt i min smak!
Jeg kunne sikkert med fordel latt røren stå i ca 10 min for at fiberhusken skulle få trekke til seg litt veske, men da vet jeg det til neste gang :cool:
Har ikke regnet ut karboinnholdet (ennå), men det er bare eggene, rømmen, paranøtter og bakepro som inneholder karber og dog i mindre mengder fordelt på hele brødet.
Neste gang skal jeg veie nøtter og bakepro slik at jeg kan komme med karboinnholdet :))