Shamu
12-04-11, 12:34
Hver mandag har jeg sykveld/natt med venninnen min. Da lager vi god mat, hører høy musikk og redesigner gamle klær.
Denne mandagen var min første på lavkarbo, så hva skulle man så lage?
Jeg mikset sammen en rett som rett og slett ble KNALLGOD! Venninnen min som ikke er på lavkarbo elsket den og bestilte den flere ganger. Ergo man måtte skrive ned oppskriften.
Jeg er ikke inne i dette med hvordan regne ut næringsinnholdet, men jeg tror muligens ikke jeg er helt på jordet om jeg sier at hele retten inneholder max 20 karbohydrater.
Utrolig deilig da det også holdt til frokost til i dag og en liten lunch til meg senere.
Fløtegratinert karbonadedeig
4 pers.
400 gr karbonadedeig
1 rødløk
2 store ts presset hvitløk
1 boks tomater m/basilikum
3/4 boks tomatpure
3/4 liten boks fløte
Timian
Basilikum
Salt & pepper
1 boks revet ost (4 oster)
Tilbehør: masse smørdampede brokkolibuketter
Stek kjøttdeig og løk/hvitløk hver for seg
Hell over øvrige ingredisenser og krydre etter smak
La småputre i ca 10 min mens du rører innimellom
Legg alt i en liten ildfast form
Dryss over hele boksen med ost (elsker masse ost)
Stek på 225 grader til osten er gyllen på toppen.
Server med brokkoli og en dæsj rømme
NAM!
Denne mandagen var min første på lavkarbo, så hva skulle man så lage?
Jeg mikset sammen en rett som rett og slett ble KNALLGOD! Venninnen min som ikke er på lavkarbo elsket den og bestilte den flere ganger. Ergo man måtte skrive ned oppskriften.
Jeg er ikke inne i dette med hvordan regne ut næringsinnholdet, men jeg tror muligens ikke jeg er helt på jordet om jeg sier at hele retten inneholder max 20 karbohydrater.
Utrolig deilig da det også holdt til frokost til i dag og en liten lunch til meg senere.
Fløtegratinert karbonadedeig
4 pers.
400 gr karbonadedeig
1 rødløk
2 store ts presset hvitløk
1 boks tomater m/basilikum
3/4 boks tomatpure
3/4 liten boks fløte
Timian
Basilikum
Salt & pepper
1 boks revet ost (4 oster)
Tilbehør: masse smørdampede brokkolibuketter
Stek kjøttdeig og løk/hvitløk hver for seg
Hell over øvrige ingredisenser og krydre etter smak
La småputre i ca 10 min mens du rører innimellom
Legg alt i en liten ildfast form
Dryss over hele boksen med ost (elsker masse ost)
Stek på 225 grader til osten er gyllen på toppen.
Server med brokkoli og en dæsj rømme
NAM!