View Full Version : Dronning Maud


Notabella
14-04-11, 22:56
3 egg
1-3 ss sukrinmelis
3 dl fløte
3 plater gelantin
100g mørk sukkerfri sjokolade (raspet)


Pisk egg og sukrinmeliset til eggedosis.

Pisk fløten til krem.

Bland eggedosis og krem.

Gelantinen bløtes opp i litt vann, før den løses opp i maks 0,5 dl kokende vann. Denne blandingen avkjøles og helles oppi eggedosis/krem blandingen sakte og i en tynn stråle mens man rører.

Så tømmer man halvparten (av blandingen) oppi en skål, så et godt lag med raspet sjokolade (ca halvparten), så resten av blandingen og tilslutt resten av sjokoladen på toppen


Avkjøles til den stivner

Jeg valgte å tilsette sitron i gelantinvannet, da jeg ikke liker dronning maud uten litt sitronsmak :p






Her er resultatet av dronning maud puddingen


http://4.bp.blogspot.com/-ES9CYFsLeYo/TaSPmd8HjWI/AAAAAAAAAFg/rCDfMaF3izM/s320/IMG_4243.JPG (http://4.bp.blogspot.com/-ES9CYFsLeYo/TaSPmd8HjWI/AAAAAAAAAFg/rCDfMaF3izM/s1600/IMG_4243.JPG)

http://2.bp.blogspot.com/-nckcgVprvsg/TaSQD61WFuI/AAAAAAAAAFk/WQjFXoEgqfI/s320/IMG_4244.JPG (http://2.bp.blogspot.com/-nckcgVprvsg/TaSQD61WFuI/AAAAAAAAAFk/WQjFXoEgqfI/s1600/IMG_4244.JPG)



mer oppskrifter på bloggen min (http://camillacelinafuglesang.blogspot.com/)

Supah
14-04-11, 23:35
Nam!

Har bare smakt dronning Maud en gang tidligere, høykarbo versjon. Det var veldig godt! Tror jeg skal prøve meg på den der en dag! :sikle:

Livsglede
15-04-11, 07:52
Nam,nam denne er god. Har laget lavkarbovarianten selv, men du så lurt med litt sitronsmask i:p Det skal testes:D

monja
15-04-11, 08:09
Oh, jeg elsker den desserten :sikle:
Tusen takk for oppskrift! Må prøve den i helga.

Bee
15-04-11, 09:56
Spennende! Jeg tror dette blir årets 17.mai-kos. :D

Takk for oppskrift!

<insert_scary_name_here>
15-04-11, 11:01
Mmmm, fast juledessert her det der. Lagde den sukkerfri året som var, ingen som merket noe! Kjempegodt med litt sterk kaffe og romdråper oppi! *smatt...*

monja
15-04-11, 20:53
Ååååh, denne var så utrolig god :sikle:
Jeg er forspist.....og denne desserten kommer til å bli en slager her i heimen.
Tusen takk for fantastisk oppskrift :klem:

Notabella
15-04-11, 22:15
Monja: så bra :D vår forsvant ganske fort så den falt virelig i smak ;)

ekenna
16-04-11, 15:10
Da må jeg bare få si at denne falt i smak hos hele slekten. Ingen kunne forstå at dette var lavkarbo! :rolleyes: Det er jo vanlig dronning maud, eller var det ikke det? :shifty:

Skulle ønske jeg hadde våget å ha mere sukrinmelis i bare, var litt forsiktig. Men sjokoladen gjorde opp for det da. :) Takk for god oppskrift. Anbefales!

Nannah
19-04-11, 11:32
Den orginale "Dronning Maud" skal ha en skvett Portvin/Sherry i seg :love:
Men det er jo bare fantasien som seg setter stopp for andre smaker:)

monja
23-04-11, 22:23
Har laget denne igjen i kveld, men byttet ut noe av sukrinmelisen med splenda. Da ble den ganske så bitter på ettersmaken så jeg hadde i frøene i en vanilljestang for å døyve det litt. Spent på hvordan smaken blir i morgen når den har "satt" seg litt.

Mocca'en
28-04-11, 11:54
Laget denne til påske, og gudda meg den var nyyydelig! :)

Bøtt
13-05-11, 17:00
Abonnerer...Denne her skal jeg prøve:)

nellie
23-10-13, 13:19
Hmmmmmm. :sikle:

Imse
23-10-13, 16:12
Denne har jeg ikke sett før. Har aldri laget Dronning Mauds dessert heller, men det må jeg visst ser jeg, den ser himmelsk god ut.

nellie
23-10-13, 16:16
Ja, veldig!:) Har noen eggeplommer til overs, så skal teste.

senka
23-10-13, 17:19
Ja, veldig!:) Har noen eggeplommer til overs, så skal teste.

Kan du skrive om den var god :confused::D Takk.

nellie
23-10-13, 17:31
Kan du skrive om den var god :confused::D Takk.

Ytes, I can!:)

Momse
23-10-13, 20:01
Denne er kjempegod!!!
Laget den flere ganger med Tagatesse (eller med Splenda før).

index
24-10-13, 12:01
Jeg pleier å lage min med Natreen pulver, liker ikke Sukrinsmaken. Snadder? Javisst...

Rin
25-10-13, 15:40
Jeg satte sammen en sånn en nå, med noen justeringer - jeg la gelatinen i en espresso istedetfor bare varmt vann, søtet med litt vanilje-stevia i tillegg til sukrin, brukte ordentlig 85%-sjokolade istedet for sukkerfri - og rørte inn ca 150g philadelphia-ost sammen med eggedosisen, siden jeg hadde rester å bli kvitt. :cool: Må vel bli noe godt, til tross for oppskrift-avvik!

Rin
26-10-13, 10:59
Jeg satte sammen en sånn en nå, med noen justeringer - jeg la gelatinen i en espresso istedetfor bare varmt vann, søtet med litt vanilje-stevia i tillegg til sukrin, brukte ordentlig 85%-sjokolade istedet for sukkerfri - og rørte inn ca 150g philadelphia-ost sammen med eggedosisen, siden jeg hadde rester å bli kvitt. :cool: Må vel bli noe godt, til tross for oppskrift-avvik!

...Og nå kan jeg også formidle at denne noe modifiserte utgaven i alle fall ble veldig god. :p

Moogie
26-10-13, 14:42
Namnam! Den må jeg prøve ut! Takk for oppskrifta!

Cyan
29-10-13, 08:51
Jeg kan melde om at den ble innmari god med espresso og en god dæsj single malt whisky :ja:

nellie
29-10-13, 17:55
Jeg lagde den med kokosmelk. God, men så klart ikke så god som den hadde vært med fløte.:)