Makronella
15-04-11, 09:19
Mini cookies
Jeg har lenge hatt lyst å ha noe kjeks eller cookies liggende så jeg fort kunne trylle fem noe til en kopp kaffe om det kom noen innom. Etter å ha letet litt fant jeg en oppskrift som jeg skulle prøve. Dumt å lese alt før en begynner så jeg helte bare oppi – og oppdaget for sent at det bar feil avgårde. Dermed måtte det litt endringer til og oppskriften ble som følger :
2 dl mandelmel
1 dl bakepro (http://www.x-life.no/ds_product_info.php/products_id/618?gclid=CIuVmOzN5acCFVUS3wodAmYp9g) *
1/2ts bourbon vanilje
1 egg
et par ruter 86% sjokolade
noen nøtter
Bland sammen mel vanilje og egg -deigen blir litt seig. Rør inn hakket sjokolade og nøtter og sett små kuler med deig på bakepairkledd plate. Trykk de flate med en gaffel dyppet i kaldt vann. Det er en liten porsjon dette, får 13 små cookies av det.
https://lh5.googleusercontent.com/-cFH99rwP7iw/TYph2QZ1hOI/AAAAAAAAFnk/--ro6wHhBtg/s400/DSCF0122.JPG (https://lh5.googleusercontent.com/-cFH99rwP7iw/TYph2QZ1hOI/AAAAAAAAFnk/--ro6wHhBtg/s1600/DSCF0122.JPG)
https://lh5.googleusercontent.com/-SfmSg3O0e5M/TYph2hmgBPI/AAAAAAAAFno/OH1acafc9RU/s400/DSCF0123.JPG (https://lh5.googleusercontent.com/-SfmSg3O0e5M/TYph2hmgBPI/AAAAAAAAFno/OH1acafc9RU/s1600/DSCF0123.JPG)
175 grader i ovn i 10 -15 min pass på at de ikke steker for lenge -blir fort harde da.
https://lh4.googleusercontent.com/-vD4njha3wLE/TYph3W0gGdI/AAAAAAAAFns/cjcsbN36PZ4/s400/DSCF0124.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-vD4njha3wLE/TYph3W0gGdI/AAAAAAAAFns/cjcsbN36PZ4/s1600/DSCF0124.JPG)
Oppbevares i tett boks, men de blir litt harde om de blir liggende litt(14 dager). Om dette er fordi jeg har de i plastboks eller om det og vil skje i metallbosk vet jeg ikke, – tror oppskriften trenger et par justeringer også, men de var så pass gode at jeg legger de ut uansett.
* Bakepro har jeg kjøpt i helsekosk butikken, men langt fra alle har det. Ble anbefalt å spe på med i diverse bakst og jeg har sett at det brukes en del i boken : “Bakeglede uten sukker”
Vet ikke helt om det er noe jeg kommer til kjøpe igjen -har jo klart meg med nøtter og solsikkefrø ol til nå, ting som er tilgjengelig overalt noe jeg liker best.
Jeg har lenge hatt lyst å ha noe kjeks eller cookies liggende så jeg fort kunne trylle fem noe til en kopp kaffe om det kom noen innom. Etter å ha letet litt fant jeg en oppskrift som jeg skulle prøve. Dumt å lese alt før en begynner så jeg helte bare oppi – og oppdaget for sent at det bar feil avgårde. Dermed måtte det litt endringer til og oppskriften ble som følger :
2 dl mandelmel
1 dl bakepro (http://www.x-life.no/ds_product_info.php/products_id/618?gclid=CIuVmOzN5acCFVUS3wodAmYp9g) *
1/2ts bourbon vanilje
1 egg
et par ruter 86% sjokolade
noen nøtter
Bland sammen mel vanilje og egg -deigen blir litt seig. Rør inn hakket sjokolade og nøtter og sett små kuler med deig på bakepairkledd plate. Trykk de flate med en gaffel dyppet i kaldt vann. Det er en liten porsjon dette, får 13 små cookies av det.
https://lh5.googleusercontent.com/-cFH99rwP7iw/TYph2QZ1hOI/AAAAAAAAFnk/--ro6wHhBtg/s400/DSCF0122.JPG (https://lh5.googleusercontent.com/-cFH99rwP7iw/TYph2QZ1hOI/AAAAAAAAFnk/--ro6wHhBtg/s1600/DSCF0122.JPG)
https://lh5.googleusercontent.com/-SfmSg3O0e5M/TYph2hmgBPI/AAAAAAAAFno/OH1acafc9RU/s400/DSCF0123.JPG (https://lh5.googleusercontent.com/-SfmSg3O0e5M/TYph2hmgBPI/AAAAAAAAFno/OH1acafc9RU/s1600/DSCF0123.JPG)
175 grader i ovn i 10 -15 min pass på at de ikke steker for lenge -blir fort harde da.
https://lh4.googleusercontent.com/-vD4njha3wLE/TYph3W0gGdI/AAAAAAAAFns/cjcsbN36PZ4/s400/DSCF0124.JPG (https://lh4.googleusercontent.com/-vD4njha3wLE/TYph3W0gGdI/AAAAAAAAFns/cjcsbN36PZ4/s1600/DSCF0124.JPG)
Oppbevares i tett boks, men de blir litt harde om de blir liggende litt(14 dager). Om dette er fordi jeg har de i plastboks eller om det og vil skje i metallbosk vet jeg ikke, – tror oppskriften trenger et par justeringer også, men de var så pass gode at jeg legger de ut uansett.
* Bakepro har jeg kjøpt i helsekosk butikken, men langt fra alle har det. Ble anbefalt å spe på med i diverse bakst og jeg har sett at det brukes en del i boken : “Bakeglede uten sukker”
Vet ikke helt om det er noe jeg kommer til kjøpe igjen -har jo klart meg med nøtter og solsikkefrø ol til nå, ting som er tilgjengelig overalt noe jeg liker best.