Lisbeth
17-04-11, 21:46
Oppskrift med bilder her (http://minlavkarbomat.blogspot.com/2011/04/mandelegg-med-appelsin-og-sjokolade.html)
Ca 16 stk:
Ingredienser:
250 g malte mandler
125-150 g sukrinmelis
1 ts flytende søtning
1 eggehvite
1 1/2 ss presset appelsinsaft
revet skall av en halv appelsin
200 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
Finmal mandlene (jeg brukte skoldede, men du kan også bruke dem med skall) og bland det sammen med sukrinmelis i en bolle.
Visp sammen flytende søtning, eggehvite, appelsinsaft og revet skall i en annen bolle. Ha så mye av det våte over i de tørre ingrediensene at du får en deig som minner om litt myk marsipan.
Form massen til ca 16 egg og la de deretter tørke i ca 30 minutter.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Avkjøl sjokoladen litt før du dypper eggene i den smeltede sjokoladen. Oppbevar eggene kjølig.
Ca næringsinnhold pr egg:
Protein: 4 g 13%
Karbo: 1,5 g - 5%
Fett: 12 g - 82%
Kcal: 144
:) God påske!! :)
Ca 16 stk:
Ingredienser:
250 g malte mandler
125-150 g sukrinmelis
1 ts flytende søtning
1 eggehvite
1 1/2 ss presset appelsinsaft
revet skall av en halv appelsin
200 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
Finmal mandlene (jeg brukte skoldede, men du kan også bruke dem med skall) og bland det sammen med sukrinmelis i en bolle.
Visp sammen flytende søtning, eggehvite, appelsinsaft og revet skall i en annen bolle. Ha så mye av det våte over i de tørre ingrediensene at du får en deig som minner om litt myk marsipan.
Form massen til ca 16 egg og la de deretter tørke i ca 30 minutter.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Avkjøl sjokoladen litt før du dypper eggene i den smeltede sjokoladen. Oppbevar eggene kjølig.
Ca næringsinnhold pr egg:
Protein: 4 g 13%
Karbo: 1,5 g - 5%
Fett: 12 g - 82%
Kcal: 144
:) God påske!! :)