View Full Version : Mandelkjeks


lottesinverden
19-04-11, 17:58
Jeg fant denne oppskriften her: http://linn-sin-verden.blogspot.com/search/label/mandelkjeks (http://linn-sin-verden.blogspot.com/search/label/mandelkjeks)

Som er kjempegod!!!

2 dl malte mandler
1 dl sesamfrø
2 eggehvitter
1/2 ts salt
1 ts sukrin
2 ts fiberhusk

Bland sammen. Form runde kuler og trykk de plate på et smurt bakepapir. Strø havsalt over. Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

lottesinverden
19-04-11, 18:38
må bare skryte ennå litt mer. disse kjeksene med smør, ost og paprika . HEAVEN!
Må nesten lage en runde til, men heller forme de som knekkebrød.
Tror dere disse kan være greie å spise til frokost?

TigerTove
19-04-11, 19:10
skal testes ut ;)

linams
19-04-11, 21:24
ligger ute en lignende oppskrift i denne tråden, http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=39104

har laget kjeksene i denne oppskriften, virkelig gode:)

TigerTove
20-04-11, 18:25
Herved testet ut, hele brettet forsvant gitt :eek: må nok lage nye med en gang ;) farlig gode, særlig varme med smør på!

ekenna
21-04-11, 22:53
Disse kjeksene var fantastisk gode! Så nå har jeg og mamma kost oss med ost og KJEKS! Min absolutt favorittmat! Så kos! :D Skal lage et par ladninger til i morgen, så skal de få bli med på brunsj til 20 man! ^^

Hevingen
21-04-11, 22:58
Kjennes linfrøsmaken i disse? Jeg er ikke så glad i det, men ellers så det spennende ut :) Noe å prøve når jeg kommer hjem.

ekenna
22-04-11, 17:06
Kjennes linfrøsmaken i disse? Jeg er ikke så glad i det, men ellers så det spennende ut :) Noe å prøve når jeg kommer hjem.

Jeg syntes man kjenner linfrøsmaken veldig godt, men det var det som gjorde de sååå gode, syntes jeg. ^^

Supah
22-04-11, 17:41
Jeg syntes man kjenner linfrøsmaken veldig godt, men det var det som gjorde de sååå gode, syntes jeg. ^^

Kan hende at jeg er helt sløv, men det er da ikke linfrø i denne oppskriften?? :o

LIBBA
22-04-11, 21:44
Kan hende at jeg er helt sløv, men det er da ikke linfrø i denne oppskriften?? :o

Samme tenkte jeg :o, men kanskje dem mener den andre varianten ( innlegg 4 ) . Den er det linfrø i :)

ekenna
25-04-11, 11:18
Kjennes linfrøsmaken i disse? Jeg er ikke så glad i det, men ellers så det spennende ut :) Noe å prøve når jeg kommer hjem.

Neinei, leste visst feil. Jeg mente jo sesamfrø :p Men linfrø er det ikke i de kjeksene jeg lagde hvertfall.. ^^

Pøsh
02-05-11, 14:05
Oi, disse må testes!

Pøsh
02-05-11, 15:14
Nå står de i ovnen :cool:

Pøsh
02-05-11, 15:48
Forme som knekkebrød tror jeg er lurt. Var ikke spesielt gode uten noe på, veldig gode med smør og ost. Skal lage mer senere, men da større og ha godt pålegg på :smile:

Peppa Gris
02-05-11, 16:04
Kan man bruke mandelmel i stedet for malte mandler?

Cassiopeia
02-05-11, 16:57
Kan man bruke mandelmel i stedet for malte mandler?

Jeg har store planer om å teste det nå :)
Tenker jeg bruker tre eggehviter, for mandelmelet trekker mer væske enn malte mandler.

Brb med rapport!

Pøsh
02-05-11, 17:34
Jeg brukte mandelmel og måtte spe på med 1 dl vann. Hadde jeg visst det på forhånd, ville jeg brukt en ekstra eggehvite :)

Cassiopeia
02-05-11, 17:47
Det gikk helt fint med mandelmel og ei ekstra eggehvite :)

Peppa Gris
02-05-11, 20:19
Supert! :)

Laelli
07-05-11, 12:44
Disse kjeksene er så sykt gode! Har laget de flere ganger :) Perfekt til frokost/lunsj eller kosemat :)

Photobscura
19-01-13, 18:03
Bumper denne! Har laget de nå til en liten tapaskveld. Første prøvesmaking sier: Helt prima! Anbefales! (Dog er deigen litt klissete, og det er vanskelig å trykke dem ut uten at det blir revner som spriker, så jeg vurderer å smøre dem med slikkepott neste gang, og dele de opp med et pizzahjul. :))

Mariann S
19-01-13, 18:13
Bumper denne! Har laget de nå til en liten tapaskveld. Første prøvesmaking sier: Helt prima! Anbefales! (Dog er deigen litt klissete, og det er vanskelig å trykke dem ut uten at det blir revner som spriker, så jeg vurderer å smøre dem med slikkepott neste gang, og dele de opp med et pizzahjul. :))
Takk for bumping, desse skal jammen prøvast :)

Photobscura
19-01-13, 19:17
Takk for bumping, desse skal jammen prøvast :)
Bare hyggelig! To tips: La røra stå litt, da blir den LITT lettere å behandle, sikkert på grunn av fiberhusken. Og å strø salt over (i dette tilfellet maldonflaksalt) er helt essensielt, skal man f.eks. ha det til ost/tapas. Om nom! Bytta for øvrig ut sukrin med en halv ts tagatesse. Men tror det fint kan droppes, da mandlene i seg selv er søte nok. :)

Mariann S
19-01-13, 19:33
Bare hyggelig! To tips: La røra stå litt, da blir den LITT lettere å behandle, sikkert på grunn av fiberhusken. Og å strø salt over (i dette tilfellet maldonflaksalt) er helt essensielt, skal man f.eks. ha det til ost/tapas. Om nom! Bytta for øvrig ut sukrin med en halv ts tagatesse. Men tror det fint kan droppes, da mandlene i seg selv er søte nok. :)
Takk for tips :) Desse skal lages i mårgå :)

Photobscura
20-01-13, 13:11
Takk for tips :) Desse skal lages i mårgå :)
De ble meget godt mottatt på fest også, både av altetere og gluten- og melkeintolerante. ;)

Mariann S
31-01-13, 23:10
Då har eg endelig laga desse kjeksa, og mmmmmmmm :sikle: :ja: spanderte ei halv drue på kvart kjeks også :D
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/734622_500707313301779_1489651072_n.jpg

Eg brukte ca 1ts Green Canderel sitt steviapulver som søting, og maldonsalt strødd oppå.

Når deiga hadde stått ei pitte lita stund, var dei lette å rulle som kuler og trykke flate med fingrane.

Photobscura
01-02-13, 10:54
Då har eg endelig laga desse kjeksa, og mmmmmmmm :sikle: :ja: spanderte ei halv drue på kvart kjeks også :D
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/734622_500707313301779_1489651072_n.jpg

Eg brukte ca 1ts Green Canderel sitt steviapulver som søting, og maldonsalt strødd oppå.

Når deiga hadde stått ei pitte lita stund, var dei lette å rulle som kuler og trykke flate med fingrane.
Om nom! :D

Chamomilla
01-02-13, 12:06
Setter igang nå. Lurte akkurat på hvor jeg skulle gjøre av seks eggehviter etter å ha lagd både eggeplommesaus (les hollandaise) i uka og råkrem sist søndag... Blir glimrende til skitur med minstemann i morgen. Til meg da.. Han vil nok ikke ha de. :(

Chamomilla
01-02-13, 12:07
Det så lekkert ut på bildet, Mariann! Flink du!

Chamomilla
01-02-13, 14:07
Godkjent! :) Femåringen har spist en og såvidt startet på nr to. Dessverre brant han seg når han kom borti stekeplata på kjøkkenbenken. :( Au..

Lagde en liten porsjon med linfrø og chiafrø. De ble ikke fullt så gode. Passer sikkert med makrell i tomat.. Glad jeg lagde tre porsjoner totalt... :o

Moogie
01-02-13, 15:15
De her vil jeg også prøve ut! Takk for tipset :)

Moogie
02-02-13, 17:47
De blei kjempe gode! Ikke noe søte, egentlig. Så jeg lurer på om det er like greit å droppe søtningsmiddel. Skal bake fler nå.

Chamomilla
08-02-13, 10:22
Skal lage nye i dag. Men tester nannah-oppskriften det var linket til uten eggehviter i dag. Håper de blir like gode. Jeg bredte alt utover på stekeplate og delte med pizzahjul som noen foreslo her sist jeg lagde. Funka greit.

Chamomilla
08-02-13, 12:22
Skal lage nye i dag. Men tester nannah-oppskriften det var linket til uten eggehviter i dag. Håper de blir like gode. Jeg bredte alt utover på stekeplate og delte med pizzahjul som noen foreslo her sist jeg lagde. Funka greit.

Det ble nokså fritt etter- oppskrift. Ca dobbel mengde av Nannahs, mer som i oppskriften i denne tråden for forholdet mandler/sesamfrø. Det havnet en neve hakkede valnøtter i røra. Maldonsalt på toppen. Vannmengde til passe. Skrudde ned temp og lar de steke lengre. Har prøvesmakt da. GODT! :D

Photobscura
08-02-13, 14:15
Lagde disse igjen i går, og hadde med på kollokvie-vin-kveld. Stor suksess! Alle ville ha oppskrifta! :D

frøken
08-02-13, 16:05
Då har eg endelig laga desse kjeksa, og mmmmmmmm :sikle: :ja: spanderte ei halv drue på kvart kjeks også :D
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/734622_500707313301779_1489651072_n.jpg

Eg brukte ca 1ts Green Canderel sitt steviapulver som søting, og maldonsalt strødd oppå.

Når deiga hadde stått ei pitte lita stund, var dei lette å rulle som kuler og trykke flate med fingrane.

Brukte du malte mandler eller mandelmel?

Camomilla
11-02-13, 16:08
Disse ligger på lchf-bloggen også - jeg lager dem med jevne mellomrom. Det eneste jeg har funnet som funker som osteunderlag med rødvin som følge :D Har prøvd litt forskjellige krydder på, men ender alltid opp med grovt havsalt - sødmen fra mandlene og saltet fra havsaltet komplementerer ost helt perfekt!

Bik
11-02-13, 18:17
Har bakt disse. Smakte utrolig godt, ble sprøe og gode :)

Moogie
15-02-13, 10:26
Brukte du malte mandler eller mandelmel?
trur at det beste resultatet blir med malte mandler da de har både litt grovere struktur enn melet og en del fet i seg. Mel er jo fettredusert slik at det bli veldig tørt og kompakt med melet. Da må man bruke mer veske for å få det til å funke. Men det går det også :) Jeg har prøvd å ha litt mel inni og det blei god smak, men mer kompakt deig, selv med et egg ekstra.

Bønna200
18-12-13, 14:57
Passer disse til å bruke i delfiakake?

Chamomilla
19-12-13, 10:04
Passer disse til å bruke i delfiakake?

Det var jo en interessant tanke, siden jeg også har tenkt å lage delfiakake. Meld fra hvordan det går om du prøver? Og hva du evt har i delfiaen ellers? Tror kanskje JEG ville utlatt sesamfrøene om jeg skulle puttet kjeksene i delfiakake.