View Full Version : Helles nøttemarengs med gul krem
Helles Nøttemarengs med gul krem.
Bunnen
4 eggehviter
125 g sukrin
125 g malte mandler
1 ss bakepro
1,5 ts bakepulver
mal mandlene og bland alt det tørre. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig med det tørre. Smør en 24 form og stek på 180 grader i ca 30 min.
Den hever seg møe, men vil falle sammen litt etterhvert.
Gul krem
4 eggeplommer
noen dråper Stevia vanilje
1 dl fløte
120 g sukrin
100 g usalta meierismør
Kok opp alt untatt smøret, la det tykne litt. avkjøl noe.
Tilsett smøret.
Sett kjølig i 2-3 timer og VIPS, så har du kaka si:p
Link til bilde :
http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=546
Kaka var ikke ferdig avkjølt, men kunne ikke dy meg.
Den var fantastisk god!!! INGEN vil tro detta er lavkarbo.:p:):D
Det der var jo dårlig gjort og poste da *ler*... lurer på om jeg BARE skal lage kremen jeg nå for å prøvesmake hehe :)
Det der var jo dårlig gjort og poste da *ler*... lurer på om jeg BARE skal lage kremen jeg nå for å prøvesmake hehe :)
Skjønner SÅ godt hva du mener, beste kremen jeg også vet:)
Men jeg lover deg, prøv å bake bunnen, den blir veldig stor, 3 dobler seg- og er nydelig.
Kan jo lage dobbelt fyll da.... Må si jeg fantaserte om det:p
aktivjente
22-04-11, 12:38
Blir jo nesten som suksessterte!
Må prøves.. begynner plutselig å glede meg veldig til en nær forestående konfirmasjon likevel. Har funnet mye jeg kan bake nå :p (har ingen planer om å fortelle familien at kakene er lavkarbovarianter)
Tusen takk!
Blir jo nesten som suksessterte!
Må prøves.. begynner plutselig å glede meg veldig til en nær forestående konfirmasjon likevel. Har funnet mye jeg kan bake nå :p (har ingen planer om å fortelle familien at kakene er lavkarbovarianter)
Tusen takk!
Bare hyggelig :) Jeg sitter her og spiser av den nå, tenkte jeg skulle ha en sunnere middag:o
Som du ser av bildene kan du jo pynte den med hakket 80% sjokkis. Det blir jo litt lekrere da, og du trenger ikke så møe iom det smelter oppå den varme gule kremen.
Lykke til med konfirmasjon!!;)
DA har jeg forsøkt - og ser at du ikke har temperaturen notert? Men startet på 180 grader og senket til 160 etterhvert da den ble litt gylden :)
Fy fader dette blir jo reeeeeeen suksessterte uten sukker altså!
Denne havner i oppskriftsboka mi ;)
DA har jeg forsøkt - og ser at du ikke har temperaturen notert? Men startet på 180 grader og senket til 160 etterhvert da den ble litt gylden :)
Fy fader dette blir jo reeeeeeen suksessterte uten sukker altså!
Denne havner i oppskriftsboka mi ;)
Supert at du likte den:klem: Det ble jeg glad for.
Håper bare at flere orker å prøve den, for som du sier er det suksessterte, skikkelig sådan.
Kos deg :)
DA har jeg forsøkt - og ser at du ikke har temperaturen notert? Men startet på 180 grader og senket til 160 etterhvert da den ble litt gylden :)
Fy fader dette blir jo reeeeeeen suksessterte uten sukker altså!
Denne havner i oppskriftsboka mi ;)
Oi ja, sorry for det. Stekte bunnen på 180 grader i 30 minutter.
Hvilken funksjon har bakepro?
Vanlige nøttebunner har som oftest bare eggehviter, nøtter og sukker.
Hvilken funksjon har bakepro?
Vanlige nøttebunner har som oftest bare eggehviter, nøtter og sukker.
Vel frøken... Det er jo bare en sånn ting man prøver seg frem med. Mulig det ikke er nødvendig. Du kan jo prøve uten, blir sikkert like bra ;)
Tenkte kanskje det ville heve litt mere, og det gjorde det virkelig. Mulig også uten, det er jo eggehviter og bakepulver lell.:)
Er bursdag her i huset så jeg prøvde den og det ble bra. (Brukte ikke bakepro)
Jeg må bare si at kaka har en nær perfekt fordeling av næringsstoffer *ler*
84% fett - 14% protein og 2 % karbohydrater! (Har spist halve kaka siden i går nå... tviler på det blir noe igjen og fryse tilslutt!
Må vel bake ny ei til sambo kommer hjem på mandag... :cool:
Hvis jeg tar Stevia istedefor sukrin, vil det bli for lite fylde på bunnen?? Jeg har nemlig ikke sukrin..
Denne så utrolig god ut:) Denne skal jeg prøve en dag.
Ganske bra, men jeg liker ikke helt den kalde smaken sukrin gir. Blir nok å prøve med et annet søtningsmiddel en annen gang!:p
Ganske bra, men jeg liker ikke helt den kalde smaken sukrin gir. Blir nok å prøve med et annet søtningsmiddel en annen gang!:p
Jeg reduserte sukrinmengden og balanserte med flytende natreen - dette gir en mye mer "naturlig" smak faktisk :)
Jeg har bare sukrin melis i huset, går det greit å heller bruke det?
Jeg har bare sukrin melis i huset, går det greit å heller bruke det?
Jeg brukte det - men reduserte mengden. Brukte ca 100 istedet for 125/120 såvidt jeg husker:) Jeg bruker litt flytende natreen for å balansere "kald" smaken fra sukrin. Anbefaler at du smaker deg litt fram underveis, både på deig og toppingen :)
Åhh denne var virkelig god altså - den skal lages på nytt SNAREST! ;)
Jeg brukte også blanding av sukkertyper, sukrin og natreen, nå siste gangen. Det ble ingen ising nå, og kaka er rett og slett borte IGJEN:(
Fikk beøk av en god venn og hans familie, og der var det ikke snakk om at det var lavkarbo eller ei, kaka forsvant. Veldig stolt så klart, men litt kjipt at det ikke ble ett extra stykke til meg dagen etter. Moro at den faller i smak.:p
Jeg brukte også blanding av sukkertyper, sukrin og natreen, nå siste gangen. Det ble ingen ising nå, og kaka er rett og slett borte IGJEN:(
Fikk beøk av en god venn og hans familie, og der var det ikke snakk om at det var lavkarbo eller ei, kaka forsvant. Veldig stolt så klart, men litt kjipt at det ikke ble ett extra stykke til meg dagen etter. Moro at den faller i smak.:p
Lag TO neste gang og frys ned i biter - det skal jeg gjøre. Rettere sagt - det ska jeg FORSØKE og få gjort hahaha!
Jeg er bare glad jeg får i meg litt nøtter (som jeg ikke er glad i ELLERS, og at den ikke inneholder sjokolade som jeg bør roe ned litt inntaket av...)
Jeg har anbefalt den på facebook allerede jeg *ler* ;)
Lag TO neste gang og frys ned i biter - det skal jeg gjøre. Rettere sagt - det ska jeg FORSØKE og få gjort hahaha!
Jeg er bare glad jeg får i meg litt nøtter (som jeg ikke er glad i ELLERS, og at den ikke inneholder sjokolade som jeg bør roe ned litt inntaket av...)
Jeg har anbefalt den på facebook allerede jeg *ler* ;)
Åh så koselig da! :p
Ja jeg må jo innrømme at jeg gjerne vil folk skal prøve den, for det er jo tross alt lavkarbo-deluxe:D
Jeg venter på mere sukrin, for nå er jeg tom. Håper det kommer før helga, for jeg bare MÅ ha noe godt lørdagskvelden.:rolleyes:
Oh my, denne skal definitivt prøves!! Takk for oppskrift!
Oh my, denne skal definitivt prøves!! Takk for oppskrift!
Bare veldig hyggelig :p
Håper du liker den:)
Takk for oppskrift. Lagres til jeg får sukkerbehov igjen. ;)
Hvis man ikke har stevia vanilje, kan jeg bruke en halv ts vaniljepulver istedenfor?
Hvis man ikke har stevia vanilje, kan jeg bruke en halv ts vaniljepulver istedenfor?
Det gjorde jeg. Gikk helt fint det!:D
Må bare si at denne kaken var HIMMELSK <3 Reduserte surkinmengden til 50 gr. i bunnen og hadde ca. 20 gr. i kremen. Merket likevel biiiiittelitt av sukrinen, så kommer helt sikkert til å droppe den i kremen neste gang. Denne kaken kommer uten tvil til å bli en gjenganger :) Tusen takk for kjempefin oppskrift!!
lottesinverden
07-05-11, 11:04
Hvor får man tak i stevia vanilje?
Hvor får man tak i stevia vanilje?
Jeg bruker denne: http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-Vanilla-Creme-2-fl-oz-60-ml/11070?at=0
Kjempegod :) Dersom det er første gang du handler hos iherb, kan du bruke koden min: IDE262 så får du en rabatt på 5 dollar ;)
Hvor får man tak i stevia vanilje?
Eller du kan bruke vaniljepulver, eller - dråper :)
Lagde "suksessterte" igårkveld. Det ble suksess :-) Hentet inspirasjon og tips fra flere tråder og oppskrifter.
suksessterte
BUNN:
4 eggehviter
200 gr mandler, grovmalte
Søtning: 1 dl splenda og 0,5 dl sukrin(knust i kaffekvern)
1/2 ts bakepulver
Mal mandlene. Bland inn bakepulveret.
Mal sukrin(en kan vel da strengt tatt bruke sukrinmelis??).
Stivpisk eggehvitene med søtningsmiddlet.
Vend til slutt forsiktig inn de malte mandlene.
Stekes ved 175 grader i 25-30 min. Ikke varmluft. Avkjøl.
GULKREM:
4 eggeplommer
1,5 dl fløte
1 vaniljestang(frøene da....),
150 g usaltet smør
0,5 dl splenda.
1 ts sukrinmelis.
Bland alt i en kasserolle og kok opp på svak varme til det tykner. Rør hele tiden slik at det ikke brenner seg fast.
Kremen tyknet, men var noe flytende, men ble fastere ved kjøleskapstemp. Hadde tegn til at den var på nippet til å skille seg når den var varm. Jeg varmet den kanskje litt for mye. Tok den over i en kald bolle og satte den på kjøl.
Smurte krem på kaken dagen etter.
Kaken ble nydelig god. Ingen "ising" eller rare bismaker. Den ble jo selvsagt noe forskjellig fra høykarbo-kaken, Bunnen mindre "seig" enn vanlig høykarbo-versjon. Kremen ble litt mer smør'ete enn høykarbo-kaken.
Kaken kan godt være søtere, kanskje har jeg litt mer søting i kremen neste gang. Den ene ts med sukrinmelis i kremen var et forsøk på å gjøre den litt søtere..
:-) NAM, denne blir nok med til 17.mai-festen!
Helles Nøttemarengs med gul krem.
Bunnen
4 eggehviter
125 g sukrin
125 g malte mandler
1 ss bakepro
1,5 ts bakepulver
mal mandlene og bland alt det tørre. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig med det tørre. Smør en 24 form og stek på 180 grader i ca 30 min.
Den hever seg møe, men vil falle sammen litt etterhvert.
Gul krem
4 eggeplommer
noen dråper Stevia vanilje
1 dl fløte
120 g sukrin
100 g usalta meierismør
Kok opp alt untatt smøret, la det tykne litt. avkjøl noe.
Tilsett smøret.
Sett kjølig i 2-3 timer og VIPS, så har du kaka si:p
Link til bilde :
http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=546
Hvor mange karbs er det totalt i denne kaka?? :)
Hvor mange karbs er det totalt i denne kaka?? :)
Jeg regnet ut 12,37 :D
Jeg bakte denne i helgen, men brukte paranøtter i stedet for mandler, da sparer enn mange KH:)
Jeg bakte denne i helgen, men brukte paranøtter i stedet for mandler, da sparer enn mange KH:)
Hvordan ble den på smak da?
Jeg regnet ut 12,37 :D
Tusen takker ;)
Hei!
Har kjempe lyst på akke i morgen på 17 Mai, men er veldig ny på dette med lavkarbo og har ikke så mye i skapene.
Er vaniljepulver, det samme som vaniljesukker?! For har skjønt at Stevia tar litt tid å skaffe fra utlandet!!
Og har noen en sammensetning av søtstoffer de har prøvd å kan anbefale, har litt dårlig tid så har ikke tid til å "misslykkes":)
ÅÅÅÅÅ....som jeg håper jeg rekker å bake;)
Hei!
Har kjempe lyst på akke i morgen på 17 Mai, men er veldig ny på dette med lavkarbo og har ikke så mye i skapene.
Er vaniljepulver, det samme som vaniljesukker?! For har skjønt at Stevia tar litt tid å skaffe fra utlandet!!
Og har noen en sammensetning av søtstoffer de har prøvd å kan anbefale, har litt dårlig tid så har ikke tid til å "misslykkes":)
ÅÅÅÅÅ....som jeg håper jeg rekker å bake;)
Ja der er vel det, men jeg vil anbefale deg å bestille steviadråper. Du får dem i alle forskjellige smaker og kan bruke dem til ALT!!! Fra kaker til kaffe og drinker, is i joughurt... Og ingen karber.
Lykke til, for denna kaka vil du falle pladask for.;)
Ja der er vel det, men jeg vil anbefale deg å bestille steviadråper. Du får dem i alle forskjellige smaker og kan bruke dem til ALT!!! Fra kaker til kaffe og drinker, is i joughurt... Og ingen karber.
Lykke til, for denna kaka vil du falle pladask for.;)
Har bestilt stevia, men de får jeg jo ikke før etter 17 mai, og synes det blir så trist å ikke kunne ha med noe å spise i morgen! Jeg vil jo ikke sprekke etter 1 uke:) Har allerede gått ned over 1 kg, og det er jo så motiverende!!!!
Under 13 karber på ei hel kake er vel ikke dårlig!! :love::dulte:
Under 13 karber på ei hel kake er vel ikke dårlig!! :love::dulte:
Nei denne skal lages med det jeg har i skapet:) Så får det bare være om det evt blir noen karb ekstra pga vaniljesukkeret!:)
Jeg har lyst å bake denne, men har ikke bakepro. Hva skjer om jeg ikke bruker bakepro? kan jeg bruke noe annet istedetfor bakepro?
Kan man bruke mandelmel istedenfor malte mandler? :)
Bare dropp bakepro du, egentlig like greit.
Det vil bli en mandelbunn, men uten det krispy som er fra mandlene.
:)
mmm denne så god ut, kansje jeg lager den på min datters bursdag, bare til meg, kan man fryse den med gule kremen på? noen som har laga den i muffins former?
Næsj...blir ikkeno kake her nei.... jeg ringte til mannen før han dro fra byen at han skulle kjøpe hakkede mandler, fordi det er bare noen butikker som har det, og garantert ikke noen i denne bygda. Men neida.... han mente at det hadde de, no problem. Men det hadde de ikke of course.....og jeg har ikke sånn kvern, så dermed blir det ikke god kake i morgen. Hvorfor må menn være så inni gamperæva sta og sære........:mad:
Jeg har ikke sånn mandelmel og slikt, derfor var denne kaka genial.
Noen fikk visst dårlig samvittighet og dro langt avsted for å kjøpe hakkede mandler. Hadde vært billigere med en kvern på biltema, men den stenger 5, så det er umuligt for han å nå den på en hverdag. Men tror jammen jeg skal kjøpe meg en på lørdag.
Kaken var kjempegod, hadde ikke stevia vanilje, og brukte salt meierismør synes det er bedre.. Ungene likte kaka bedre enn farmoren sin...
Kaken var kjempegod, hadde ikke stevia vanilje, og brukte salt meierismør synes det er bedre.. Ungene likte kaka bedre enn farmoren sin...
Bare droppet du vanilje stevia, eller erstattet du det med noe?!
Bare droppet du vanilje stevia, eller erstattet du det med noe?!
vaniljeessens
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-NGfthCZ6KMsVO85GWb87HIst1VRHamYbFeqMewAKGkTzgpoxpQ Jeg må bare si at jeg blir så glad for at dere liker oppskriften!!! Håper det smaker, og takker for skryt:D
Gjør ei gammal kona glad vettu!!
Hm, funderer på å prøve med mandelmel altså...
Jeg står å lager kaka nå jeg...veldig spent på resultatet!! Veldig redd for å få den isete smaken for hadde veldig lite natreen, så ble mest sukrinmelis:confused:
Jeg står å lager kaka nå jeg...veldig spent på resultatet!! Veldig redd for å få den isete smaken for hadde veldig lite natreen, så ble mest sukrinmelis:confused:
Lurer på om kakebunnen min ble litt rar?? Den trakk seg inn fra kantene på springforma, er det vanlig? Den slapp liksom kanten med 0,5cm rundt hele:confused:
Synes kremen smakte litt "rart"...hmm...men det blir kanskje bedre på kaken?!?
Lurer på om kakebunnen min ble litt rar?? Den trakk seg inn fra kantene på springforma, er det vanlig? Den slapp liksom kanten med 0,5cm rundt hele:confused:
Synes kremen smakte litt "rart"...hmm...men det blir kanskje bedre på kaken?!?
Jeg har min bunn i ovnen nå, og den ble veldig kornete... Kan hende det er fordi jeg brukte mandelmel og fiberhusk :rolleyes: Man tager hva man haver, og funker det ikke så funker det ikke :cool:
Da var kaken min ferdig, skal bare avkjøles:) Er veldig fornøyd med bunnen (sett bortsett fra at formen ble litt rar), men toppingen var jeg ikke så fornøyd med...synes liksom det ble litt besk smak?!? Mulig jeg har gjort noe galt! Jeg får smake litt i morgen når den er ferdig avkjølt, håper den er bedre da!!
Da var kaken min ferdig, skal bare avkjøles:) Er veldig fornøyd med bunnen (sett bortsett fra at formen ble litt rar), men toppingen var jeg ikke så fornøyd med...synes liksom det ble litt besk smak?!? Mulig jeg har gjort noe galt! Jeg får smake litt i morgen når den er ferdig avkjølt, håper den er bedre da!!
Jeg fikk også litt rar smak på den, tror det er sukrinen. Neste gang skal jeg prøve med sukrin OG splenda, tror kanskje det går bedre :rolleyes:
Bunne min hevet ikke i det hele tatt, så jeg er veeeeldig nysgjerrig på å smake det ferdige produktet ;)
Jeg fikk også litt rar smak på den, tror det er sukrinen. Neste gang skal jeg prøve med sukrin OG splenda, tror kanskje det går bedre :rolleyes:
Bunne min hevet ikke i det hele tatt, så jeg er veeeeldig nysgjerrig på å smake det ferdige produktet ;)
Bunnen min hevet heller ikke:D Husk å si i fra hvis du finner den "perfekte" sammensettingen til kremen da:D
Jeg har laget denne i dag, og kremen ble helt super.
Bunnen ble veldig kompakt, men smaken var det ikke noe å utsette på.
Har brukt blanding av sukrin-melis (ca 2ss),natreen(ca2ss) og stevia(ca1/2ts) som søtning. Synes ei slik kake må vær søt. ;)
Den kremen er så god at jeg kunne ha slikket kjelen :D
Godt å høre Libba:p
Kan ikke skjønne at ikke kremen hos noen ikke blir bra. Jeg laget den igjen nå i kveld, og den er helt perfekt for vår smak. Og dere ser jo at bunnen min hever møe...
Men at det blir litt nøttete av bånn trur jeg er fordi den heter nøttebånn:D Sånn jeg ville ha den.
Godt å høre Libba:p
Kan ikke skjønne at ikke kremen hos noen ikke blir bra. Jeg laget den igjen nå i kveld, og den er helt perfekt for vår smak. Og dere ser jo at bunnen min hever møe...
Men at det blir litt nøttete av bånn trur jeg er fordi den heter nøttebånn:D Sånn jeg ville ha den.
Kaken min var VELDIG god etter å ha stått over natten :D Men bunnen er fortsatt kjempekompakt - lurer på om det kan være fordi jeg blandet eggene sammen med det tørre litt for hardt? :confused:
bunnen min har ikke hevet seg, og jeg tror jeg har laget hele greia litt vel søt.. men må vente til kremen er kald før jeg vet noe sikkert :p
Bunnen skal ikke være hard når før du steker den. Brukte du litt for små egg kanskje?
Håper du lykkes bedre neste gang:p
Den er fortsatt favoritten til de her hjemme og også mange av mine venner, så der har jeg skikkelig hatt flaks gitt.
Gerd kommer til meg 18. juni, så da får jeg nok høre det... Om den er god eller ei for hennes smak :D
Ser jo at det er flere av dere som baker den regelmessig, så noe må det jo være ;)
Jeg syns den ble litt vel søt, men det tror jeg er fordi jeg er noe avvent med søtt, fordi da jeg tok med kaka på grillfest sa alle at den var perfekt :p
Noen fikk visst dårlig samvittighet og dro langt avsted for å kjøpe hakkede mandler. Hadde vært billigere med en kvern på biltema, men den stenger 5, så det er umuligt for han å nå den på en hverdag. Men tror jammen jeg skal kjøpe meg en på lørdag.
Hihi... Kom vel hjem til en pottesur kjerring som ville ha kake :D
Håper han fikk et stykke ;)
Denne skal jeg forresten prøve meg på.
Denne ble kjempegod!! Klarte ikke å vente helt til den ble kald ;-)
Men som mange andre sier, så blir det kald smak, så neste gang blir det nok en blanding her også. Men uansett en VELDIG god kake!! :-D
kan ketolyse bakemix brukes???
kan ketolyse bakemix brukes???
Hva skal du bruke den til? I stede for bakepro, tenker du? Da ville jeg heller droppet det helt! Jeg brukte fiberhusk og det gikk helt fint! Er jo bare en spiseskje!:)
Hva skal du bruke den til? I stede for bakepro, tenker du? Da ville jeg heller droppet det helt! Jeg brukte fiberhusk og det gikk helt fint! Er jo bare en spiseskje!:)
Ja jeg prøvde ketolyse bakemix og følte at denble veldig... tørr...!!
Ikke noe sukse`det der nei! Og så venta jeg forgjeves på Iherb pakken min med sukrin i... har bare splenda, og det anbefales ikke å bruke!!!:(
Er helt ny i dette. Holdt på en uke bare. Men kjempemotivert for å fortsette etter å ha sett at vekta viser minus 1,5 kilo :)
Våren er jo tiden for avslutninger på skole, fritidsaktiviteter osv. Og da må foreldrene bake. Synes denne kaken så nydelig ut, så skal prøve meg på den. Men har to små spørsmål.
Kan Dr. Lindbergs fruktose brukes i stede for Sukrin, eller er Sukrin mer lavkarbo vennling?
Hvor får man kjøpt Stevia vaniljedråper? Er det helsekost?
Er helt ny i dette. Holdt på en uke bare. Men kjempemotivert for å fortsette etter å ha sett at vekta viser minus 1,5 kilo :)
Våren er jo tiden for avslutninger på skole, fritidsaktiviteter osv. Og da må foreldrene bake. Synes denne kaken så nydelig ut, så skal prøve meg på den. Men har to små spørsmål.
Kan Dr. Lindbergs fruktose brukes i stede for Sukrin, eller er Sukrin mer lavkarbo vennling?
Hvor får man kjøpt Stevia vaniljedråper? Er det helsekost?
Sukrin er karbofritt, men fruktose har veldig mye karber , så sukrin syns jeg er et bedre alternativ. Stevia får du desverre ikke kjøpt i norge, men du kan bestille på nettet, blant annet herfra: http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-Vanilla-Creme-2-fl-oz-60-ml/11070?at=0
Denne er herved lagret på favoritter, og så deilig med en kake med så lite kh :)
Er helt ny i dette. Holdt på en uke bare. Men kjempemotivert for å fortsette etter å ha sett at vekta viser minus 1,5 kilo :)
Våren er jo tiden for avslutninger på skole, fritidsaktiviteter osv. Og da må foreldrene bake. Synes denne kaken så nydelig ut, så skal prøve meg på den. Men har to små spørsmål.
Kan Dr. Lindbergs fruktose brukes i stede for Sukrin, eller er Sukrin mer lavkarbo vennling?
Hvor får man kjøpt Stevia vaniljedråper? Er det helsekost?
Vil bare gjenta at fruktose er ikke lavkarbo-mat... faktisk verre enn rent sukker, du kan lese en artikkel om fruktose her (http://espenrostrup.com/2011/05/23/fruktose-dyslipidemi-med-s%C3%B8t-smak/) :)
Jeg bruker sukrin av og til, men også flytende natreen fordi det blander seg bedre, og jeg synes det smaker bedre enn sukrin. Kan blandes både i varmt og kaldt.
Denne kaken er forresten bare genialt god ;) Smak deg fram før du setter den i ovnen, og mens du lager gulkremen så det blir etter din smak søtningsmessig sett :)
Jeg brukte natreen, og litt bakemiks fra lavkarbo. Bakemiksen dropper jeg neste gang, for det gjorde den veldig tørr. Men kremen ble fantastisk!! Nå står den i kjøleskapet, klarer jeg vente?
Jeg brukte natreen, og litt bakemiks fra lavkarbo. Bakemiksen dropper jeg neste gang, for det gjorde den veldig tørr. Men kremen ble fantastisk!! Nå står den i kjøleskapet, klarer jeg vente?
Niks, og neste gang lager du heller dobbelt opp *ler*!
*sniker meg ut på kjøkkenet for å lage kake*
Nå klarte jeg å ta smøret oppi sammen med resten som skal koke :o
Ok, skrider til verket. :o
Den var veldig veldig veldig god :D
Når skal vi lage en til :D *trenger fremdeles sukrin*
I morgen! På formiddagen! :heia:
Har ikke hatt tid. Tar det en annen dag :D
Du snakker om sola, jeg sitter og momser nå.
Det tror jeg faktisk at jeg også gjorde på samme tidspunkt. Var litt igjen fra helgen. Kan jo ikke kaste mat.
Er det kakao du har oppå toppen? :smile:
Sikkert. Jeg hadde det. Dempet den veldige søtsmaken :smile:
Sikkert. Jeg hadde det. Dempet den veldige søtsmaken :smile:
Brukte du bare vanlig bakekakao? :-) Kaken står i kjøleskapet nå. Gleder meg!
Ja, vanlig.
Jeg syntes bunnen ble veldig hard av å stå i kjøleskapet, så neste gang skal jeg spise den fortere :D
Ja, vanlig.
Jeg syntes bunnen ble veldig hard av å stå i kjøleskapet, så neste gang skal jeg spise den fortere :D
Pakk inn i plastikk og prøv og ta den ut litt før du skal spise den, da blir den mykere. Vanskelig - I know.... ;)
Kan man bruke splenda istede for sukrin
runnmensunn
07-07-11, 23:07
Skal ha bursdagskalas for minstemann i morgen, veldig lyst å lage denne kaken men har ikke stevia. Noen forslag på hva jeg kan bruke istedet? Hakkede nøtter på toppen vil vel og smake godt??? :)
Skal ha bursdagskalas for minstemann i morgen, veldig lyst å lage denne kaken men har ikke stevia. Noen forslag på hva jeg kan bruke istedet? Hakkede nøtter på toppen vil vel og smake godt??? :)
Bruk sukrin eller sukrinmelis. Mindre mengde om du bruker melis enn sukrin. Du kan også bruke flytende natreen. Det smaker bra med nøtter allerede av kaka - men hakkede nøtter oppå den gule kremen går fint. Du MÅ ikke det, kaka er etter min mening mer enn god nok uten noe topping :)
Har bakt denne kaken flere ganger nå. Den er jo bare sååååå god. Lillemor har bursdag i morgen, så denne bakes til mor :) Mannen til ei venninne liker ikke kaker, så hun er begynt å bestille denne hos meg når det er noe. For mannen elsker den :D
Det er seriøst bare ett problem med kaka, og det er at jeg kan ikke bake den uten at jeg VET jeg får besøk som kan hjelpe meg og spise den opp ;)
Ser at mange skryter av denne - og side suksessterte er en av mine absolutte høykarbo favoritter hadde det vært gøy å få til en god variant!!!
Bruker dere vanlig meierismør eller usaltet ?
Jeg har brukt begge deler.
Begge variantene smakte bra :D
Laget denne i går.....Bunnen ble i grunnen bedre på smak enn fyllet.....jeg hadde ikke så mye Sukrin igjen så jeg måtte supplere med Sukrinmelis. Blandet også inn litt Splenda og flytende Natreen. Den umiddelbare smaken er kjempegod men så kommer det en slags stram "kjemikalie" smak etterpå som ødelegger litt. Og det er akkurat som om jeg "svir" litt på leppene.....
Men den blir helt klart spist opp!!! I går spiste jeg MASSE! Som Nerthus skriver er jo denne kaka tilnærmet perfekt næringsmessig....hvorfor får jeg da dårlig samvittighet når jeg vurderer å ha denne til frokost????
180 grader ble litt høy temperatur i min ovn, etter 25 min begynte den å bli farlig mørk på toppen så da tok jeg den ut....
Nå som kaka har stått i kjøleskapet over natta er ikke den "kjemikalie-smaken" fullt så påtrengene....nå smaker den mer smør.....
Smør er bedre enn kjemikalier.... :-)
Dette ble MEGET vellykket! :D
Jeg Hadde nok litt mindre sukrinmelis i sausen enn det som stod, ca 100g tror jeg, og 2 ss natreena strøsukker.
Også brukte jeg vaniljepulver istedenfor steviadråper.
Men kaken min ville heller ikke heve seg... Jeg pisket eggehvitene GODT og var veldig forsiktig når jeg blandet i nøtteblandingen.
Jeg hadde i fiberhusk istedenfor bakepro da, har det noe å si tro?
Dette ble MEGET vellykket! :D
Jeg Hadde nok litt mindre sukrinmelis i sausen enn det som stod, ca 100g tror jeg, og 2 ss natreena strøsukker.
Også brukte jeg vaniljepulver istedenfor steviadråper.
Men kaken min ville heller ikke heve seg... Jeg pisket eggehvitene GODT og var veldig forsiktig når jeg blandet i nøtteblandingen.
Jeg hadde i fiberhusk istedenfor bakepro da, har det noe å si tro?
Fiberhusk gjør jo kaken noe tyngre da. Mulig det er derfor.
Jeg baker kaka hele tiden, og den gar ennå ikke feilet. Stor og god;)
Hvor får man tak i usalta smør? Ikke her i alle fall. Kan jeg bruke vanlig smør?
Hvor får man tak i usalta smør? Ikke her i alle fall. Kan jeg bruke vanlig smør?
Min Rema har usaltet meierismør. Ser nesten ut som vanlig meierismør pakke, bare halvparten så stor!
http://www.tine.no/imageresize/fitinside/262355_200_2000.png
Kan helt sikkert bruke vanlig smør også. Blir bare en litt annen smak!
Luggetuppen
30-09-11, 20:58
Denne oppskriften må prøves. Stevia med vaniljesmak er på vei til meg med DHL nå, så neste uke en gang kanskje!
Jeg handler til daglig i en bitteliten Kiwi-butikk og der har de usaltet meierismør.
Stevia er fast i mitt skap!! Finnes ikke noe bedre, synes jeg. :)
Går helt fint å bruke smør med salt også :)
Så fantastisk å finne en lavkarbo oppskrift på gulkaka! Den harjeg lenge hatt lyst på :) Men hva er bakepro og hvor får man tak i det? Hva gjør den med kaka?
Bakepro er et proteinpulver som er beregnet på baking og matlaging. Litt usikker på hva det egentlig gjør, men du får tak i det på de fleste helsekostbutikker og nettbutikker osm selger lavkarbovarer :)
Bakepro er et proteinpulver som er beregnet på baking og matlaging. Litt usikker på hva det egentlig gjør, men du får tak i det på de fleste helsekostbutikker og nettbutikker osm selger lavkarbovarer :)
ok. Takk :) Hva heter den på engelsk? tenkte kanskje jeg skulle bestille den fra iHerb, siden jeg har jo tenkt å legge inn en ordre der.
Ops, der to du meg gitt. Hva det heter på engelsk vet jeg ikke :o
Men jeg har kjøpt min i Sverige, der er det myyye billigere enn her i hvert fall.
Spør om det i "Jeg lurer på tråden" da vel, da får du sikkert et fornuftig svar.
Sorry :rodme:
Har jo bakt denna kaka MANGE menge ganger, og her om dagen prøvde jeg å bruke tagatesse. Det tåler jeg ikke :mad: Jeg fløy på do i mange timer etterpå. Hadde prøvd å spise en sjokolade med tagatesse for ei stønd tilbake, og hadde samma dokjøret.:o
Det er sikkert flere som meg her som ikke tåler det, men stevia og sukrin er jo like bra.
Ikke slutt å bake kaka om du har prøvd det samma som meg, men bytt sukringsalternativet :p
Noen som har laget denne med Mandelmel ? Brukte du da like stor mengde?
Ok - det funka IKKE med madelmel...iallefall å ikke bare erstatte malte mandler med mandelmel...Det ble bare en hard klump. Må nok redusere en del på melet om en bruker dette i stedet for malte mandler....
Ok - det funka IKKE med madelmel...iallefall å ikke bare erstatte malte mandler med mandelmel...Det ble bare en hard klump. Må nok redusere en del på melet om en bruker dette i stedet for malte mandler....
Hva slags mandelmel brukte du, avfetta:confused:
Jeg brukte dette: http://www.google.no/url?source=imglanding&ct=img&q=http://www.helsekostshop.no/filarkiv/wpsc/product_images/Mandelmel-2.jpg&sa=X&ei=A4l0UPHqAYaj4gSuq4CoBQ&ved=0CAsQ8wc&usg=AFQjCNE5LofHbxwnJSrm3KiPopchIRim8w
Jeg brukte dette: http://www.google.no/url?source=imglanding&ct=img&q=http://www.helsekostshop.no/filarkiv/wpsc/product_images/Mandelmel-2.jpg&sa=X&ei=A4l0UPHqAYaj4gSuq4CoBQ&ved=0CAsQ8wc&usg=AFQjCNE5LofHbxwnJSrm3KiPopchIRim8w
Slutt med det der:eek:
Avfettet mandelmel skal vi jo ikke ha på lavkarbo, vi bruker vanlig :)
Jeg brukte dette: http://www.google.no/url?source=imglanding&ct=img&q=http://www.helsekostshop.no/filarkiv/wpsc/product_images/Mandelmel-2.jpg&sa=X&ei=A4l0UPHqAYaj4gSuq4CoBQ&ved=0CAsQ8wc&usg=AFQjCNE5LofHbxwnJSrm3KiPopchIRim8w
Slutt med det der:eek:
Avfettet mandelmel skal vi jo ikke ha på lavkarbo, vi bruker vanlig :)
:confused::confused::confused:
Avfettet mandelmel skal vi jo ikke ha på lavkarbo, vi bruker vanlig :)
Tror du har misforstått noe essensielt- det er ikke sånn at vi ikke "skal ha" noen varer med redusert fettinnhold på lavkarbodiett (spesielt på moderat lavkarbodiett, mange oss som spiser slik må passe på fettinnholdet, og velger noen magrere produkter), og MÅ bruke den feteste utgaven av alt.
Avfettet mandelmel bruker man fordi det har andre bakeegneskaper enn det bare malte mandler har.
Og avfettet mandelmel er jo ikke helt fettfritt, og det er ikke tilsatt sukker eller noe annet, så hvorfor i all verden skulle det ikke være lov?
Helles Nøttemarengs med gul krem.
Bunnen
4 eggehviter
125 g sukrin
125 g malte mandler
1 ss bakepro
1,5 ts bakepulver
mal mandlene og bland alt det tørre. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig med det tørre. Smør en 24 form og stek på 180 grader i ca 30 min.
Den hever seg møe, men vil falle sammen litt etterhvert.
Gul krem
4 eggeplommer
noen dråper Stevia vanilje
1 dl fløte
120 g sukrin
100 g usalta meierismør
Kok opp alt untatt smøret, la det tykne litt. avkjøl noe.
Tilsett smøret.
Sett kjølig i 2-3 timer og VIPS, så har du kaka si:p
Link til bilde :
http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=546
Da er det bare å bake lavkarbo igjen, men må si dette er min beste kake sett med både familiens og mine øyne :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.