Makronella
05-05-11, 07:09
Det er vel nesten et år siden sist jeg lagde pizza, men etter ha sett lavkarbopizza på LCHF-bloggen (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2011/03/pizzabunn.html) er dette andre forsøk på kort tid . Denne gangen fant jeg oppskrift i Hjemmet – begynner visst bli en trend dette at blader med lavkarbo havner i kandlekurven min……….
Selve oppskriften som sto i bladet var med med koking av tomatsausog masse fyll. Fyllet gjør jeg enkelt når jeg lager pizza. Tomatpurre, løk, paprika, sopp, tomat, krydder ost spekeskinke, vanlig påleggskinke eller pepperoni, alt etter hva jeg har eller gidder . Bruker jeg kjøttdeig strimler jeg den bare opp og legger rå på bunnen, den steker på tide den er i ovnen og blir utrolig saftrig og god.
Men det er jo ikke fyllet som er utfordringen med en lavkarbo pizza, men bunnen. De jeg har laget før,( oppskrift her (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/?p=30) og her (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/?p=218),) har vært helt ok, men denne siste fra Hjemmet blir nok fremtidens pizzabunn. helt nøytral bunn -første gang jeg ikke følte jeg spiste noe “erstatningsbunn” med så veldig anderledes smak og du lager den slik:
2 egg
1krm salt
4 ss olivenolje ( jeg brukte måleskje, følte nok at det ble litt mye så kommer til redusere til 3 neste gang )
1 dl fløte (eller vann)
3 ss fiberhusk
Bland sammen egg, salt olje og fløte og rør inn fiberhusken. La deigen stå og svelle 1-2 minutter. Spe med mer veske om det trengs. Kjevle ut deigen bakepapirkledd plate og fyll den etter ønske.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0158-1.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0158-1.jpg)
Deigen er rimelig fet -finner den litt vanskelig å kjevle den henger seg litt fast i kjevlet, noe som kan skyldes kjevlet mitt ikke deigen, men jeg bruker en mellomting av kjevling og klapping. Jeg har bunnen tynn – og den blir stor nok til to personer.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0159.jpg)http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF01591-300x225.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF01591.jpg)
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0160-1.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0160-1.jpg)
Stek ved 200° midt i ovnen ved 200 grader. da min kom ut av ovnen var det mye fett som fløt rundt på platen, det trakk seg tilbake til pizzaen men jeg vil prøve med mindre neste gang for se konsistensen på bunnen da, men kjempegod pizza som nok bli merket som min favoritt .
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF01631.jpg)http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0163-300x225.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0163.jpg)
Selve oppskriften som sto i bladet var med med koking av tomatsausog masse fyll. Fyllet gjør jeg enkelt når jeg lager pizza. Tomatpurre, løk, paprika, sopp, tomat, krydder ost spekeskinke, vanlig påleggskinke eller pepperoni, alt etter hva jeg har eller gidder . Bruker jeg kjøttdeig strimler jeg den bare opp og legger rå på bunnen, den steker på tide den er i ovnen og blir utrolig saftrig og god.
Men det er jo ikke fyllet som er utfordringen med en lavkarbo pizza, men bunnen. De jeg har laget før,( oppskrift her (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/?p=30) og her (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/?p=218),) har vært helt ok, men denne siste fra Hjemmet blir nok fremtidens pizzabunn. helt nøytral bunn -første gang jeg ikke følte jeg spiste noe “erstatningsbunn” med så veldig anderledes smak og du lager den slik:
2 egg
1krm salt
4 ss olivenolje ( jeg brukte måleskje, følte nok at det ble litt mye så kommer til redusere til 3 neste gang )
1 dl fløte (eller vann)
3 ss fiberhusk
Bland sammen egg, salt olje og fløte og rør inn fiberhusken. La deigen stå og svelle 1-2 minutter. Spe med mer veske om det trengs. Kjevle ut deigen bakepapirkledd plate og fyll den etter ønske.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0158-1.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0158-1.jpg)
Deigen er rimelig fet -finner den litt vanskelig å kjevle den henger seg litt fast i kjevlet, noe som kan skyldes kjevlet mitt ikke deigen, men jeg bruker en mellomting av kjevling og klapping. Jeg har bunnen tynn – og den blir stor nok til to personer.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0159.jpg)http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF01591-300x225.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF01591.jpg)
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0160-1.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0160-1.jpg)
Stek ved 200° midt i ovnen ved 200 grader. da min kom ut av ovnen var det mye fett som fløt rundt på platen, det trakk seg tilbake til pizzaen men jeg vil prøve med mindre neste gang for se konsistensen på bunnen da, men kjempegod pizza som nok bli merket som min favoritt .
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF01631.jpg)http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0163-300x225.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/04/DSCF0163.jpg)