View Full Version : Greit å bruke krydderet Aromat?


Buck
05-05-11, 16:43
Jeg er veldig glad i Aromat og pleier å krydre eggerøren med det.
Ingrediensene er bl.a: salt, smaksforsterker, melkesukker, gjærekstrakt, løk.
Er dette noe jeg bør være forsiktig med? Vet at man ikke skal spise sukker, men er usikker på hvor mye som egentlig er i.

Nerthus
05-05-11, 16:55
Jeg er veldig glad i Aromat og pleier å krydre eggerøren med det.
Ingrediensene er bl.a: salt, smaksforsterker, melkesukker, gjærekstrakt, løk.
Er dette noe jeg bør være forsiktig med? Vet at man ikke skal spise sukker, men er usikker på hvor mye som egentlig er i.

Smaksforsterker er vel glutamat noe som ikke er særlig bra?... kan du lage din egen aromat uten glutamat tro?

Charlott
05-05-11, 16:58
Jeg bruker litt av den, såååå nøye gidder jeg ikke å være. Bruker den uansett ikke hver dag, blir ikke mange grammene tenker jeg :)

vimsen85
05-05-11, 17:38
Glutamat er ikke bra. Og når man slutter å bruke det oppdager man at mat faktisk smaker noe i seg selv. Løkpulver synes jeg er ypperlig å bruke istedefor. Eller herbamare urtesalt :)