AntoniaM
06-05-11, 13:47
I går hadde jeg fint og nesten gratis tilbehør til kyllingen:
Jeg plukket rikelig med brennesle og skvallerkålskudd (har ubegrensede forekomster både på utsiden og innsiden av hagegjerdet).
Jeg kokte "grønnsakene" møre i lettsaltet vann og lot de renne av mens jeg freste lett (bare til den ble blank) litt løk i steikepanna.
Det grønne ble deretter grovhakket og lagt i en ildfast form sammen med løken. Litt salt og pepper ble strødd over.
I et risteglass hadde jeg fløte, litt pepperrot-pasta og litt Johannesbrødkjernemel. Ristet det sammen og blandet det inn i det grønne.
På toppen ost - vanlig gauda + et strø med parmesan øverst.
Lot dette stå sammen med kyllingen i steikeovnen de siste 20 min av kyllingens steiketid.
Det smakte deilig på i går og til lunsj i dag.
Jeg veit ikke helt karb-innholdet i disse grønnsakene, men fornuften sier meg at det må ligge på omtrent samme nivå som spinat. Mener å ha lest et sted at brennesle innholder stoffer som senker blodsukkeret uten å vite noe mer om dette.
Tar gjerne i mot forslag til flere bruksområder både for disse ingrediensene og andre ugrass.
Jeg plukket rikelig med brennesle og skvallerkålskudd (har ubegrensede forekomster både på utsiden og innsiden av hagegjerdet).
Jeg kokte "grønnsakene" møre i lettsaltet vann og lot de renne av mens jeg freste lett (bare til den ble blank) litt løk i steikepanna.
Det grønne ble deretter grovhakket og lagt i en ildfast form sammen med løken. Litt salt og pepper ble strødd over.
I et risteglass hadde jeg fløte, litt pepperrot-pasta og litt Johannesbrødkjernemel. Ristet det sammen og blandet det inn i det grønne.
På toppen ost - vanlig gauda + et strø med parmesan øverst.
Lot dette stå sammen med kyllingen i steikeovnen de siste 20 min av kyllingens steiketid.
Det smakte deilig på i går og til lunsj i dag.
Jeg veit ikke helt karb-innholdet i disse grønnsakene, men fornuften sier meg at det må ligge på omtrent samme nivå som spinat. Mener å ha lest et sted at brennesle innholder stoffer som senker blodsukkeret uten å vite noe mer om dette.
Tar gjerne i mot forslag til flere bruksområder både for disse ingrediensene og andre ugrass.