View Full Version : 17. mai sjokoladekake


marjusen
16-05-11, 13:41
Nå har jeg lest litt rundtom og fått masse inspirasjon til sjokoladekake.
Jeg har bursdag i morra, også er det jo selveste 17. mai. Har derfor hatt en liten kjøkkendag i dag og kommet fram til denne herligheten:

Kake:

70 g mandelmel
110 gram kokosmel
60 g sukrin
2 ss flytende natreen
120 g smør
2 plater cavalier extra dark
0,5 ss 100% bakekakao
3 egg
frøene fra 0,5 vaniljestang
2 ts bakepulver
1/2 dl sterk kaffe espresso pulver
2,5-3dl fløte
2 ts fiberhusk
1 krm JBK

Glasur:
100 gram phil kremost
100 gram smør
70 sukrinmelis + 1,5 ss natreen
sitrondråper etter smak

Dette ble en heelt nyyydelig kake altså. Smakte på den i sta' og ja, den var såååå god:D hehe

Kaken blandet jeg først alt det tørre og alt det våte. Kjørte den så ganske lenge i kenwood kjøkkenmaskina. Helte den i en rund sprinform og stekte den på 175 grader i ca 25-30min. Stakk en pinne for å se at den var gjennomstekt.

Glasuren er det bare å blande sammen smør og ost romtemprert. Så smører du den på kaken. Og lar den stå kaldt til den har stivnet:D

Så raspet jeg litt mørk sjokolade over glassuren helt til slutt:)

HELE kaken har ca 30 karbo. Deler du den på 10 REALE biter er det 3karb pr stykk, noe som er akseptabelt:D

Marius

marjusen
16-05-11, 14:01
*La inn i hovedinnlegget*

marjusen
16-05-11, 14:03
Om diett.no har regna riktig er det 30 gram karbo i hele kaka.

Det er 3gr kh pr 100 gram, 87gr fett pr 100 gram og 10gr proteiner pr 100 gram:)

Charlott
16-05-11, 19:08
Lagt i "skal testes" :D

Tone-G
16-05-11, 22:50
Nå har jeg lest litt rundtom og fått masse inspirasjon til sjokoladekake.
Jeg har bursdag i morra, også er det jo selveste 17. mai. Har derfor hatt en liten kjøkkendag i dag og kommet fram til denne herligheten:

Kake:

70 g mandelmel
110 gram kokosmel
60 g sukrin
2 ss flytende natreen
120 g smør
2 plater cavalier extra dark
0,5 ss 100% bakekakao
3 egg
frøene fra 0,5 vaniljestang
2 ts bakepulver
1/2 dl sterk kaffe espresso pulver
2,5-3dl fløte
2 ts fiberhusk
1 krm JBK

Glasur:
100 gram phil kremost
100 gram smør
70 sukrinmelis + 1,5 ss natreen
sitrondråper etter smak

Dette ble en heelt nyyydelig kake altså. Smakte på den i sta' og ja, den var såååå god:D hehe

Kaken blandet jeg først alt det tørre og alt det våte. Kjørte den så ganske lenge i kenwood kjøkkenmaskina. Helte den i en rund sprinform og stekte den på 175 grader i ca 25-30min. Stakk en pinne for å se at den var gjennomstekt.

Glasuren er det bare å blande sammen smør og ost romtemprert. Så smører du den på kaken. Og lar den stå kaldt til den har stivnet:D

Så raspet jeg litt mørk sjokolade over glassuren helt til slutt:)

HELE kaken har ca 30 karbo. Deler du den på 10 REALE biter er det 3karb pr stykk, noe som er akseptabelt:D

Marius

Noen spørsmål om mål og mengde: Er det 100G plater med cavalier extra dark ?

Er det bare pulver eller er det ferdigblandet sterk kaffe?

Tusen takk for at du deler :klem:

marjusen
16-05-11, 22:57
Noen spørsmål om mål og mengde: Er det 100G plater med cavalier extra dark ?

Er det bare pulver eller er det ferdigblandet sterk kaffe?

Tusen takk for at du deler :klem:

De platene er vel på 85gram pr stk, så da blir det 170gram sjokolade:)
Bruker ferdigblandet sterk kaffe. Ca 0,5dl kokene vann med 1,5ts nescafe espresso kaffe:)

Marius

LIBBA
17-05-11, 00:40
Nå har jeg lest litt rundtom og fått masse inspirasjon til sjokoladekake.
Jeg har bursdag i morra, også er det jo selveste 17. mai. Har derfor hatt en liten kjøkkendag i dag og kommet fram til denne herligheten:

Kake:

70 g mandelmel
110 gram kokosmel
60 g sukrin
2 ss flytende natreen
120 g smør
2 plater cavalier extra dark
0,5 ss 100% bakekakao
3 egg
frøene fra 0,5 vaniljestang
2 ts bakepulver
1/2 dl sterk kaffe espresso pulver
2,5-3dl fløte
2 ts fiberhusk
1 krm JBK

Glasur:
100 gram phil kremost
100 gram smør
70 sukrinmelis + 1,5 ss natreen
sitrondråper etter smak

Dette ble en heelt nyyydelig kake altså. Smakte på den i sta' og ja, den var såååå god:D hehe

Kaken blandet jeg først alt det tørre og alt det våte. Kjørte den så ganske lenge i kenwood kjøkkenmaskina. Helte den i en rund sprinform og stekte den på 175 grader i ca 25-30min. Stakk en pinne for å se at den var gjennomstekt.

Glasuren er det bare å blande sammen smør og ost romtemprert. Så smører du den på kaken. Og lar den stå kaldt til den har stivnet:D

Så raspet jeg litt mørk sjokolade over glassuren helt til slutt:)

HELE kaken har ca 30 karbo. Deler du den på 10 REALE biter er det 3karb pr stykk, noe som er akseptabelt:D

Marius

Gratulerer så mye med bursdagen :D
og kaka skal prøves :)

Tone-G
17-05-11, 07:23
Tusen takk:)