Det må jo være mange fler enn meg som mener dette!!
http://hanseloggretel.blogspot.com/2011/05/om-darlig-matkvalitet-og-forbrukermakt.html
Tror nok det er mange som er enige på papiret, men når de står i butikken velger de det rimeligste. Vi er vel et av de landene i Europa som bruker minst av lønnen på mat (11%, se artikkel her http://www.dagsavisen.no/innenriks/article427218.ece?status=showall), og da blir det deretter og. En liten digresjon på pris: er det ikke rart at noen av Norges rikeste personer har blitt milliardærer på å bygge opp dagligvarekjeder på LAVPRIS-mat?!
Var akkurat i Frankrike, og der er det en drøm å gå i matbutikkene. Men vet fra franske venner at de ikke ser på prisen slik vi gjør, men går for kvalitet.
Ser også at i butikkene jeg bruker at det kommer stadig nye, spennende (dyre kvalitets)varer, men de forsvinner like fort igjen. Ifølge butikksjefene er det ikke marked for det, dessverre.
Ja, vi har en merkelig matkultur, men det jeg like mye vil til livs er jukset bransjen bedriver. Dårlig gammel mat som gir seg ut for noe den ikke er. Saltvann insprøytet i kjøtt og fisk. Seigt gammelt kukjøtt presentert som kvalitetsbiff...