View Full Version : Fibrex og psyllium


lucifine
20-05-11, 21:04
Er dette noe som vi kan bruke? Kjøpte det da det SER gunstig ut...? Men ER det?


fibrex: er et glutenfritt kostfiber som med sin høye vannholdenhet (øh beklager dårlig oversettelse) gjør brød saftigere og forlenger holdbarheten. Fibrex gir også bedre struktur og saftighet til brød, kaker, og farseretter.

Energi: 60kcal
karbohydrater: 5,5g (derav sukkerarter 0,5g)
fett: 0,5g
kostfiber 67g
natrium 0,005g


psyllium: er rik på fiber og er perfekt ingrediens for å holde brødet ferskt og saftig. med psyllium kan den glutenfrie deigen både knaes og eltes.

energi:10kcal
protein:1,5g
karbohydrater:0g
fett: 0,6
kostfiber:85g
natrium: 0,08g

Har noen erfaring med disse?

Furine
20-05-11, 21:07
Fibrex kjenner eg ikkje til, men eg meiner Nannah har i alle fall ei brødoppskrift med fibrex i.

Psylliumfrø er vel betre kjent som fiberhusk og er mykje brukt i lavkarbobakst.

Cassiopeia
20-05-11, 21:11
Fibrex er sukkerroefiber, og er også velegna i lavkarbokost. Du kan for eksempel bruke det i stedet for kli.

lucifine
20-05-11, 21:19
Flaut... Kremt.. Hva bruker man kli til?

Furine
20-05-11, 21:21
Flaut... Kremt.. Hva bruker man kli til?

Enkelt sagt: Fyllmasse!