View Full Version : Ovnsbakt Fennikel - Bilder


Shrinking Line
23-05-11, 07:08
Da jeg var ute og handlet i på lørdag kom jeg over fennikel. Jeg har aldri laget noe av det selv, men har spist det før og huske at det var godt. Så det ble med hjem.
Etter å ha sett litt på nett så fant jeg en oppskrift fra BBC Good Food som måtte prøves ut. Et par endringer fra originalen og den ble perfekt.


Ingredisner


2 fennikel
3 skiver bacon
1.5dl fløte eller noe som er enda fetere
revet muskat
1 fed hvitløk
50-100g parmesan

Kutt av “stilkene” på fenniklene. Skjær i båter og kok dem i 5-6min i lettsaltet vann. Mens de koker, klipp opp bacon i biter og stek dem til de blir sprø.


http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070741.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070741.jpg)


Hvitløken presser du og blander i fløten. Ha så fennikel åtene i en ildfast form, ha over muskat før du heller over fløten. Pass på at hvitløken sprer seg og ikke havner på et sted. Ha over osten og baconbitene.


http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070742.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070742.jpg)


Fløten skal ikke dekke helt opp, er meningen at det skal bli en litt sprø skorpe.
20min inn i ovnen på 200C og den er klar til å nytes.


http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070749.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070749.jpg)

http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070750.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070750.jpg)


Jeg hadde et nydelig marinert kjøtt stykke til. Kan enten brukes som eneste grønnsak eller som en av flere. Fløte her nede i Østerrike oppfører seg ikke slik som i Norge, så sausen til fennikelen ble veldig tynn. Meningen er at den skal tykne litt. Helst skal det være fløte med 48% fett, her nede er den 36%.


http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070751.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070751.jpg)


Hos meg ble det rester. De skal jeg prøve å hive litt mer ost over i morgen på grill funksjonen i ovnen og får samme gode skorpe.

Rin
23-05-11, 07:12
Oi, spennende! Jeg er veldig glad i fennikel, men spiste meg litt lei på det for et års tid siden - denne oppskriften inspirerer til gjensyn. :)

Shrinking Line
23-05-11, 07:15
Ja, dette var virkelig snadder.

Bravo
23-05-11, 07:40
Mmm, skal prøve denne, takk:)