Shrinking Line
23-05-11, 07:08
Da jeg var ute og handlet i på lørdag kom jeg over fennikel. Jeg har aldri laget noe av det selv, men har spist det før og huske at det var godt. Så det ble med hjem.
Etter å ha sett litt på nett så fant jeg en oppskrift fra BBC Good Food som måtte prøves ut. Et par endringer fra originalen og den ble perfekt.
Ingredisner
2 fennikel
3 skiver bacon
1.5dl fløte eller noe som er enda fetere
revet muskat
1 fed hvitløk
50-100g parmesan
Kutt av “stilkene” på fenniklene. Skjær i båter og kok dem i 5-6min i lettsaltet vann. Mens de koker, klipp opp bacon i biter og stek dem til de blir sprø.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070741.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070741.jpg)
Hvitløken presser du og blander i fløten. Ha så fennikel åtene i en ildfast form, ha over muskat før du heller over fløten. Pass på at hvitløken sprer seg og ikke havner på et sted. Ha over osten og baconbitene.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070742.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070742.jpg)
Fløten skal ikke dekke helt opp, er meningen at det skal bli en litt sprø skorpe.
20min inn i ovnen på 200C og den er klar til å nytes.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070749.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070749.jpg)
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070750.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070750.jpg)
Jeg hadde et nydelig marinert kjøtt stykke til. Kan enten brukes som eneste grønnsak eller som en av flere. Fløte her nede i Østerrike oppfører seg ikke slik som i Norge, så sausen til fennikelen ble veldig tynn. Meningen er at den skal tykne litt. Helst skal det være fløte med 48% fett, her nede er den 36%.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070751.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070751.jpg)
Hos meg ble det rester. De skal jeg prøve å hive litt mer ost over i morgen på grill funksjonen i ovnen og får samme gode skorpe.
Etter å ha sett litt på nett så fant jeg en oppskrift fra BBC Good Food som måtte prøves ut. Et par endringer fra originalen og den ble perfekt.
Ingredisner
2 fennikel
3 skiver bacon
1.5dl fløte eller noe som er enda fetere
revet muskat
1 fed hvitløk
50-100g parmesan
Kutt av “stilkene” på fenniklene. Skjær i båter og kok dem i 5-6min i lettsaltet vann. Mens de koker, klipp opp bacon i biter og stek dem til de blir sprø.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070741.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070741.jpg)
Hvitløken presser du og blander i fløten. Ha så fennikel åtene i en ildfast form, ha over muskat før du heller over fløten. Pass på at hvitløken sprer seg og ikke havner på et sted. Ha over osten og baconbitene.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070742.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070742.jpg)
Fløten skal ikke dekke helt opp, er meningen at det skal bli en litt sprø skorpe.
20min inn i ovnen på 200C og den er klar til å nytes.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070749.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070749.jpg)
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070750.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070750.jpg)
Jeg hadde et nydelig marinert kjøtt stykke til. Kan enten brukes som eneste grønnsak eller som en av flere. Fløte her nede i Østerrike oppfører seg ikke slik som i Norge, så sausen til fennikelen ble veldig tynn. Meningen er at den skal tykne litt. Helst skal det være fløte med 48% fett, her nede er den 36%.
http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070751.jpg (http://theshrinkingline.com/WordPress/wp-content/uploads/2011/05/P1070751.jpg)
Hos meg ble det rester. De skal jeg prøve å hive litt mer ost over i morgen på grill funksjonen i ovnen og får samme gode skorpe.