SusanG
23-05-11, 13:54
Inspirert av daimiskake oppskriften min, har jeg laget meg en lavkarbovariant. :) Vil man ha denne som iskake så kan man lage marengsbunn av de tre eggehvittene og ha den under isen.
3 eggeplommer
1ss splenda
1ss sukrinmelis
Piskes til eggedosis/ tykk og luftig masse
2 bokser kremfløte
1ts splenda
1ts sukrinmelis
1ts vaniljepulver
Piskes til krem.
Bland krem og eggedosis, tilsett:
2 ss sterk kaffe
1 raspet cloetta sukkerfri sjokolade, eller annen sjokolade du liker
1/2 porsjon vaniljefugde i biter. ( Du finner oppskrift her på forumet)
Bland gjerne i litt peanøtter også hvis du liker søtt og salt sammen
Hell alt i en tom 1l isboks, ha på lokk og sett i fryseren. Kjempegodt!
Denne er ikke så søt da jeg ikke er så glad i ettersmakene på søtstoffene. Smak til med søtning til du får det slik du liker det.
Vil man ha sjokoladesaus til å ha på isen så kan man bruke samme oppskrift som når man lager sjokoladetrøfler.
Kok opp 1 dl kremfløte
Hakk 200g sjokolade (sukkerfri eller 70%)
Ta fløten av platen og bland i sjokoladen, rør til du får en jevn masse.
Nå har du varm sjokoladesaus til å ha på isen. Sett restene i kjøleskapet til den stivner, så kan du lage trøfler av dette. ;)
PS: Så i en annen istråd her ett tips om å dekke isen med plastfolie for å unngå krystallisering. Det var lurt, skal prøves neste gang. Det blir ikke krystallisering i isen når jeg lager høykarbo is...det er nok søtningstoffene som gjør det. Det er jo bare det som er endret.
3 eggeplommer
1ss splenda
1ss sukrinmelis
Piskes til eggedosis/ tykk og luftig masse
2 bokser kremfløte
1ts splenda
1ts sukrinmelis
1ts vaniljepulver
Piskes til krem.
Bland krem og eggedosis, tilsett:
2 ss sterk kaffe
1 raspet cloetta sukkerfri sjokolade, eller annen sjokolade du liker
1/2 porsjon vaniljefugde i biter. ( Du finner oppskrift her på forumet)
Bland gjerne i litt peanøtter også hvis du liker søtt og salt sammen
Hell alt i en tom 1l isboks, ha på lokk og sett i fryseren. Kjempegodt!
Denne er ikke så søt da jeg ikke er så glad i ettersmakene på søtstoffene. Smak til med søtning til du får det slik du liker det.
Vil man ha sjokoladesaus til å ha på isen så kan man bruke samme oppskrift som når man lager sjokoladetrøfler.
Kok opp 1 dl kremfløte
Hakk 200g sjokolade (sukkerfri eller 70%)
Ta fløten av platen og bland i sjokoladen, rør til du får en jevn masse.
Nå har du varm sjokoladesaus til å ha på isen. Sett restene i kjøleskapet til den stivner, så kan du lage trøfler av dette. ;)
PS: Så i en annen istråd her ett tips om å dekke isen med plastfolie for å unngå krystallisering. Det var lurt, skal prøves neste gang. Det blir ikke krystallisering i isen når jeg lager høykarbo is...det er nok søtningstoffene som gjør det. Det er jo bare det som er endret.