View Full Version : Eggedosis-krem (Råkrem)


Gerd
26-05-11, 17:54
Eggedosis-krem
(1-2 porsjoner, totalt 3karber)
(Når det gjelder forskjellig søtstoff/søtsmak, prøv dere frem :))
1 egg
1ss sukrinmelis
-vispes til eggedosis

1dl kremfløte
¼ krm stevia
- vispes til krem

Begge deler blandes sammen.

Brukes til jordbær eller annen bær du liker.
Også veldig god til gele.


http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2949&albumid=327&dl=1306424979&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=2949)

Antoinette6
26-05-11, 17:57
Eggedosis-krem
(1-2 porsjoner, totalt 3karber)
(Når det gjelder forskjellig søtstoff/søtsmak, prøv dere frem :))
1 egg
1ss sukrinmelis
-vispes til eggedosis

1dl kremfløte
¼ krm stevia
- vispes til krem

Begge deler blandes sammen.

Brukes til jordbær eller annen bær du liker.
Også veldig god til gele.


http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2949&albumid=327&dl=1306424979&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=2949)

Mmmmm. . . . kan sikkert også blandes med en dæsj konjakk og strø nøtter over :)

Gerd
26-05-11, 17:59
Hakka nøtter er sikkert godt oppå ja :ja:

Konjakk.... næhhh fysjameg :eek:

Bøtt
26-05-11, 18:00
:DHakka nøtter er sikkert godt oppå ja :ja:

Konjakk.... næhhh fysjameg :eek:


NHÆ...vi drikker da ikke:p:D

Nerthus
26-05-11, 18:59
Akkurat det jeg trengte nå... lurer på om jeg har litt bær i fryseren...:p

kiril
26-05-11, 19:29
mm dette så godt ut, fin rosa farge og, hvis jeg ikke ser helt feil hehe

Gerd
26-05-11, 19:34
Er nok bildet som lyver litt pga. jordbæra ;)
Er mer eggehvit :ja:

Imse
26-05-11, 20:06
Nam, råkrem er godt! Lager det ofte som erstaning for vaniljesaus jeg, er jo mye bedre:D

Labomba
26-05-11, 20:29
Åh det frister!! :p

Spiser litt frosne bringebær nå og da, så denne er midt i blinken for meg.

Takker Gerd.:D

Idarull
26-05-11, 21:30
Må prøves, hjertlig takk!

Karissima
26-05-11, 21:38
Mmmmm. . . . kan sikkert også blandes med en dæsj konjakk og strø nøtter over :)

Hakka nøtter er sikkert godt oppå ja :ja:

Konjakk.... næhhh fysjameg :eek:
Konjakk i glasset :nei: MEN på kremen sammen med nøttestrø :sikle:

Holtappen
29-05-11, 12:04
Hørtes helt nydelig ut........denne er tatt vare på og skal prøves ;) takk Gerd!

Euphita
04-06-11, 22:20
Åååå er det denne som redder kvelden min tro?
Jeg sovna på sofaen i sted og da blir jeg såååå fysen etterpå!
Har leita litt etter noe raskt og godt, og jammen tror jeg det blir denne :)

Euphita
04-06-11, 22:42
Ååååh du salige himmel....Tusen takk Gerd! Det er nammis de luxe!

Gerd
04-06-11, 22:43
At den er god ja :D Her ble den servet til lune jordbær i kveld... :sikle:

Euphita
04-06-11, 22:45
Det er sikkert godt ja!

Hadde ikke tid til å vente på å tine bær så her spiser jeg den bar :lol: også blir jeg sikkert kvalm etterpå haha!

Gerd
04-06-11, 22:47
:lol:

jaja.... men bedre å spise seg kvalm på dette enn å tryne i sjokolade og godis etter en blund ;)

Euphita
04-06-11, 22:55
Ja det har du jammen rett i :) jeg tenkte faktisk ikke på at høykarbo-snop var ett alternativ en gang. Jøss,nå ble jeg imponert over meg selv ;)

Og småkvalm er jeg nå gitt :flau:

lille_trille
04-06-11, 23:01
Åh.. denne skal testes etter fjellturen i morgen :sikle:

VintageplaceLie
12-06-11, 02:35
Det så utrolig godt ut, skal definitivt prøves ut!

marjusen
12-06-11, 16:29
mmm, denne så utrolig god ut. blir slik og bringebær på meg til kvelds. tenkte å ta i litt vanilje også:D

Holtappen
12-06-11, 18:01
Nydelig........Gerd!!!! nettopp laga den ;) denne skal lages mange mange ganger, det er sikkert :D takk så mye for oppskriften!

Prøvde å fryse den også, rørte i litt kakao, ble også kjempegodt, og lettvindt å lage ;) endelig is..... :D

Makronelle77
13-06-11, 17:55
Noen som vet om den holder seg i kjøleskapet noen timer? Får gjester etterpå og skal ha bær til dessert. Dette hadde vært supert å servere ved siden av:-)

Men jeg har ikke stevia.... Kan jeg bruke sukrin i kremen også??

Holtappen
13-06-11, 21:52
hei Makronelle77. Det holder seg noen timer i kjøleskapet. Har laget den to ganger, ble fastere og holdt seg noe lenger når jeg hadde latt eggene stå på benken, og ikke rett fra kjøleskap (tror det var det som gjorde forskjellen).

Jeg hadde heller ikke stevia, brukte splenda i kremen, du kan helt sikkert bruke sukrin melis der og, tror jeg :D Lykke til ! Den var enkel å lage og ypperlig å ha gjester på ;D

Euphita
13-06-11, 23:03
Jeg bruker sukrin, går fint det :)

Bonus
16-06-11, 20:49
Fantastisk at noe som smaker så sykt godt, kan være sunt.. Dette smakte veldig godt, og var etter min smak :D Jeg brukte denne med bringebær :D