Mellon
26-05-11, 21:26
Fikk denne (http://kokeboka.blogspot.com/2011/05/torils-smash-kake.html) av en venninne, tenkte den jo kunne lage lavkarbo. Har ikke testet selv enda de men, sånn tenker jeg meg den på lavkarbo:
Ingredienser:
4 eggehviter
3 dl sukker (2 dl sukrin kanskje, føler ikke en trenger så mye sukker når det blir lavkarbo)
40 ritz kjeks (bytte med 100- 150 g baconcrisp)
3 dl fløte
5 dl vaniljekrem (lavkarboversjon selvsagt)
1 pose smash-sjokolade (http://produkter.nidar.no/eway/default.aspx?pid=271&trg=Page_5665&Page_5665=5668:0:10,1825:1:0:0:::0:0) (eller 2), gjerne Smash minis, ettersom disse er fine å ha hele på toppen av kaken! (skipper dette)
Glasur :
4 eggeplommer
3 ss sukker (3 ss sukrin)
60 g meierismør
200 g mørk kokesjokolade
Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha kjeks i en pose og knus de litt med et kjevle.
Pisk eggehvitene litt og tilsett sukkeret. Pisk videre til stiv marengs. Ha de knuste kjeksene i marengsen.
Kle en langpanne med et bakepapir. Bre røren utover formen, men ikke la den dekke hele formen ca. 3/4.
Stek bunnen i ca. 15 minutter. Avkjøl bunnen helt før du pynter den.
Glasur :
Eggeplomme, sukker og margarin smeltes forsiktig sammen under omrøring. Ha deretter i sjokoladen og rør til en jevn og fin glasur.
Ha sjokoladeglasur over hele kaken. Del den i 2. Ha vaniljekremen på den ene halvdelen, legg den andre delen av kakebunnen oppå. Ha pisket krem på toppen, og pynt med Smash minis (eller knuste smash). Kan godt ha litt smash i vaniljekremen også, men da blir de raskt myke. Kaken bør pyntes samme dag som den serveres.
Har ikke endret på fremgangsmåten noe, men tenker å skipe smashen til pynt, eventuelt bruke en baconcrisp og sjokoladeblanding
Ingredienser:
4 eggehviter
3 dl sukker (2 dl sukrin kanskje, føler ikke en trenger så mye sukker når det blir lavkarbo)
40 ritz kjeks (bytte med 100- 150 g baconcrisp)
3 dl fløte
5 dl vaniljekrem (lavkarboversjon selvsagt)
1 pose smash-sjokolade (http://produkter.nidar.no/eway/default.aspx?pid=271&trg=Page_5665&Page_5665=5668:0:10,1825:1:0:0:::0:0) (eller 2), gjerne Smash minis, ettersom disse er fine å ha hele på toppen av kaken! (skipper dette)
Glasur :
4 eggeplommer
3 ss sukker (3 ss sukrin)
60 g meierismør
200 g mørk kokesjokolade
Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha kjeks i en pose og knus de litt med et kjevle.
Pisk eggehvitene litt og tilsett sukkeret. Pisk videre til stiv marengs. Ha de knuste kjeksene i marengsen.
Kle en langpanne med et bakepapir. Bre røren utover formen, men ikke la den dekke hele formen ca. 3/4.
Stek bunnen i ca. 15 minutter. Avkjøl bunnen helt før du pynter den.
Glasur :
Eggeplomme, sukker og margarin smeltes forsiktig sammen under omrøring. Ha deretter i sjokoladen og rør til en jevn og fin glasur.
Ha sjokoladeglasur over hele kaken. Del den i 2. Ha vaniljekremen på den ene halvdelen, legg den andre delen av kakebunnen oppå. Ha pisket krem på toppen, og pynt med Smash minis (eller knuste smash). Kan godt ha litt smash i vaniljekremen også, men da blir de raskt myke. Kaken bør pyntes samme dag som den serveres.
Har ikke endret på fremgangsmåten noe, men tenker å skipe smashen til pynt, eventuelt bruke en baconcrisp og sjokoladeblanding