Makronella
29-05-11, 14:54
Jeg er stadig på jakt etter nye oppskrifter og måter å tilberede asparges på. Denne har jeg prøvet meg frem til etter tips fra en som fått det servert på en større buffet i utlandet og skrøt noe veldig.
Asparges knekkes og legges i en smurt ildfast form. Jeg bruker en form som gjør at aspargesen må ligge i flere lag. Mellom lagene drysset litt salt og pepper og et lite lag med revet parmesan og et tynt dryss med revet norvegia eller lignende ost , bruk fersk nyrevet. Når alle aspargesene er plassert dekkes det hele med et godt lag revet parmesan. Jeg heller og på et par måleskjeer med fløte.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF0199.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF0199.jpg)
Settes i ovenen ved 225 grader i 20 -25 minutter eller til osten er smeltet ob blitt gylden og sapargesen passe myk.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF0208.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF0208.jpg)
Fantastisk smak ! Denne skal definitivt lages flere ganger. Passer som forrett, tilbehør eller bare som en egen liten rett om en vil.
Asparges knekkes og legges i en smurt ildfast form. Jeg bruker en form som gjør at aspargesen må ligge i flere lag. Mellom lagene drysset litt salt og pepper og et lite lag med revet parmesan og et tynt dryss med revet norvegia eller lignende ost , bruk fersk nyrevet. Når alle aspargesene er plassert dekkes det hele med et godt lag revet parmesan. Jeg heller og på et par måleskjeer med fløte.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF0199.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF0199.jpg)
Settes i ovenen ved 225 grader i 20 -25 minutter eller til osten er smeltet ob blitt gylden og sapargesen passe myk.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF0208.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF0208.jpg)
Fantastisk smak ! Denne skal definitivt lages flere ganger. Passer som forrett, tilbehør eller bare som en egen liten rett om en vil.