Makronella
31-05-11, 07:26
Jeg fikk et tips av Reidun, på facebooksiden min, om frokost muffins som var veldig gode. Hun postet oppskriften i en kommentar der og fortalte at den hadde vært vist på Wenches kjøkken i God morgen Norge (http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/) .
Jeg kom på denne oppskriftensent søndag kveld da jeg begynte tenke på morgensdagens matpakke og fant ut jeg ville prøve disse.
Jeg manglet spinaten som skulle være i, kunne selvfølgelig ha brukt urter, men som sagt var det sene kvelden da jeg begynte dette så jeg droppet det. Jeg brukte en blanding av gouda og mozarella ost -det hadde jeg ferdig revet, men jeg har en litt skarp ost som jeg og har lyst å prøve i de ved senere anledning.
Oppskriften Reidun postet er som følger :
3 egg
25 g mandelmel
50 g solsikkekjerner
25 g linfrø
100 g revet gulost, ridderost eller fetaost og fersk spinat
1 ts bakepulver
50 g smør
Pisk eggene lett. Smelt smør. Mal mandler, solsokkekjerner og linfrø til mel, og riv osten.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02321.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02321.jpg)
Bland alt sammen til en tykk røre og fyll i muffinsformer.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02371.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02371.jpg)
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02381.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02381.jpg)
Stekes på 180 grader midt i ovnen i 15 minutter.
Variasjoner: ha bacon, kalkun/kylling og urter i røren. En sterk ost kan også gi muffinsene en liten sving.
Jeg stekte de i muffins brettet jeg har av silikon og fikk 5 muffins i god størrelse av røren, de kunne nok vært mindre og dermed fått flere, men samtidig er det greit å ha litt å plassere pålegget på også. For jeg har delt de og brukt de som rundstykker.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02401.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02401.jpg)
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02451.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02451.jpg)
Som jeg har sagt tidligere pleier jeg male opp større mengder med mandler solsikkerkjerner og linfrø og oppbevare disse i bokser i skapet. Siden alt allerede er ferdig malt var dette utrolig fort og enkelt å røre sammen.
Siden mine muffins ble såpass store måtte jeg legge til 5 -6 minutter på steketiden.
Kjempegode muffins eller rundstykker om en vil er kjempefine å ha pålegg på. Skal eksperimentere litt med disse , langt fra siste gang denne oppskriften er fremme.
Jeg kom på denne oppskriftensent søndag kveld da jeg begynte tenke på morgensdagens matpakke og fant ut jeg ville prøve disse.
Jeg manglet spinaten som skulle være i, kunne selvfølgelig ha brukt urter, men som sagt var det sene kvelden da jeg begynte dette så jeg droppet det. Jeg brukte en blanding av gouda og mozarella ost -det hadde jeg ferdig revet, men jeg har en litt skarp ost som jeg og har lyst å prøve i de ved senere anledning.
Oppskriften Reidun postet er som følger :
3 egg
25 g mandelmel
50 g solsikkekjerner
25 g linfrø
100 g revet gulost, ridderost eller fetaost og fersk spinat
1 ts bakepulver
50 g smør
Pisk eggene lett. Smelt smør. Mal mandler, solsokkekjerner og linfrø til mel, og riv osten.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02321.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02321.jpg)
Bland alt sammen til en tykk røre og fyll i muffinsformer.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02371.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02371.jpg)
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02381.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02381.jpg)
Stekes på 180 grader midt i ovnen i 15 minutter.
Variasjoner: ha bacon, kalkun/kylling og urter i røren. En sterk ost kan også gi muffinsene en liten sving.
Jeg stekte de i muffins brettet jeg har av silikon og fikk 5 muffins i god størrelse av røren, de kunne nok vært mindre og dermed fått flere, men samtidig er det greit å ha litt å plassere pålegget på også. For jeg har delt de og brukt de som rundstykker.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02401.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02401.jpg)
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02451.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/05/DSCF02451.jpg)
Som jeg har sagt tidligere pleier jeg male opp større mengder med mandler solsikkerkjerner og linfrø og oppbevare disse i bokser i skapet. Siden alt allerede er ferdig malt var dette utrolig fort og enkelt å røre sammen.
Siden mine muffins ble såpass store måtte jeg legge til 5 -6 minutter på steketiden.
Kjempegode muffins eller rundstykker om en vil er kjempefine å ha pålegg på. Skal eksperimentere litt med disse , langt fra siste gang denne oppskriften er fremme.