RAGNA
03-04-05, 14:57
Jeg har oppdaget noe som jeg synes er kjempegodt og som inneholder lite karbohydrat: aspic,eller kabarèt, som også noen kaller det. Hvis man liker denne buljonggeleen, har man et knall godt og kjempeenkelt måltid synes jeg.
Jeg har laget en variant med tunfisk, egg og purreløk og en annen med krepsehaler, reker, hermetisk asparges og egg. Begge er gode synes jeg. Det er bare å eksperimentere seg fram med all slags kjøtt, fisk og grønnsaker. Til en pose aspic bruker jeg 5 egg, en god "slump" reker/krepsehaler og ca 100 gram asparges. Hele forma inneholder da ca 6 gram karbhoydrat, og holder til minst 5-6 måltider for meg! Jeg pøser på med så mye majones og seterrømme jeg har lyst på, og koser meg glugg ihjel! :sikle: Forma holder seg i kjøleskapet i minst 3-4 dager, og fordelen er at det bare tar 10 sekunder å forberede måltidet når man først har laget en form med dette. :)
Prøv det dere også, hvis dere liker mat som er innpakka i skjelvende buljonggele! :D
Jeg har laget en variant med tunfisk, egg og purreløk og en annen med krepsehaler, reker, hermetisk asparges og egg. Begge er gode synes jeg. Det er bare å eksperimentere seg fram med all slags kjøtt, fisk og grønnsaker. Til en pose aspic bruker jeg 5 egg, en god "slump" reker/krepsehaler og ca 100 gram asparges. Hele forma inneholder da ca 6 gram karbhoydrat, og holder til minst 5-6 måltider for meg! Jeg pøser på med så mye majones og seterrømme jeg har lyst på, og koser meg glugg ihjel! :sikle: Forma holder seg i kjøleskapet i minst 3-4 dager, og fordelen er at det bare tar 10 sekunder å forberede måltidet når man først har laget en form med dette. :)
Prøv det dere også, hvis dere liker mat som er innpakka i skjelvende buljonggele! :D