View Full Version : Hjemmelaget brus


Nihza
05-06-11, 10:50
Har to gutter som er meget følsomme på sukker, samt går jo selv på lavkarbo. Fikk et kjempegodt tips av en jeg kjenner på hvordan lage god hjemmelagd og sukkerfri brus.

Funlightsaft
Vann med kullsyre

Her er det bare å velge og vrake i saft-sorter. Guttene mine og nabobarna synes det er kjempegøy og kombinere saftsmaker og komponere sine egne brussorter.
Av vann med kullsyre kan alt fra firstprice sin til farris brukes, evt om du har brusmaskin hjemme kan du bare sette kullsyre til ditt eget springvann. Pynt glasset med en liten lime eller sitronskive om det er en spesiell anledning. Vi kjøper ikke brus lengre her i huset, men koser oss med hjemmelaget i helgene :-)

TigerTove
07-06-11, 10:21
Kjempelurt :D

Trixie
07-06-11, 16:20
Lerums eple- og pæresaft blandet med f.eks. Farris smaker akkurat som Mozell. :)

Regret
07-06-11, 16:32
Her lager vi mye sånn brus med fun blåbærsaft og kullsyrevann, kjempegodt og litt anerledes enn det samme gamle! Skulle ønske vi var litt flinkere til å lage selv da det blir mye pepsi max 'ferdigbrus'.

Jeg har ikke sånn brusmaskin opplegg så jeg lurer litt på de smakene som selges på f.eks elkjøp og der de selger maskinene, er de noe tess på lavkarbo? eller det sirup som er full av sukker? har sett f.eks cola light på sånne flasker, er det mulig å bruke det?

Pøsh
07-06-11, 17:03
Dette har vi gjort lenge, spesielt 3 åringen som synes dette er stas. Med sugerør såklart.