Kitt
16-06-11, 10:56
Inspirert av oopsie- rullenes fortreffelighet, "oppfant" jeg denne:
Oopsie-rullekake(fritt etter Gerds oppskrift (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=1893))
4 egg
1/8 Ts bakepulver (eller Kremotartari)
150 gram Kremost (jeg brukteLandlord sin lille runde)
1ss natreenpulver
1ts flytende natren(kan sikkert sløyfes)
1ss bakekakao
Fyll:
100g mørk sjokolade, gjerne sukkerfri om man vil
50g hasselnøtter/mandler/paranøtter. Velg etter smak og karber ;)
Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Visp eggehvitene og bakepulver stivt. (Miks hvitene først, så plommene om du bruker samme mikser) Vende plommene og osten forsiktig i hvitene, vær forsiktig så det ikke faller sammen.
Smør røra utover bakepapirkledd stekeplate
Stekes på 150 grader i 25 minutter.
Sjokolade og nøtter hakkes ganske fint.
Strø gjerne litt splenda (ikke nødvendig) på et bakepapir på kjøkkenbenken.
Når kaka er stekt, hvelves den over på bakepapirer.
Fordel fyllet så fort som mulig og rull kaka sammen mens den er varm. Bruk bakepapiret den ligger på til å rulle med.
Legges kaldt en times tid og kan så skjæres i så tynne skiver man bare vil!:)
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3000&albumid=227&dl=1308214537&thumb=1
Oopsie-rullekake(fritt etter Gerds oppskrift (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=1893))
4 egg
1/8 Ts bakepulver (eller Kremotartari)
150 gram Kremost (jeg brukteLandlord sin lille runde)
1ss natreenpulver
1ts flytende natren(kan sikkert sløyfes)
1ss bakekakao
Fyll:
100g mørk sjokolade, gjerne sukkerfri om man vil
50g hasselnøtter/mandler/paranøtter. Velg etter smak og karber ;)
Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Visp eggehvitene og bakepulver stivt. (Miks hvitene først, så plommene om du bruker samme mikser) Vende plommene og osten forsiktig i hvitene, vær forsiktig så det ikke faller sammen.
Smør røra utover bakepapirkledd stekeplate
Stekes på 150 grader i 25 minutter.
Sjokolade og nøtter hakkes ganske fint.
Strø gjerne litt splenda (ikke nødvendig) på et bakepapir på kjøkkenbenken.
Når kaka er stekt, hvelves den over på bakepapirer.
Fordel fyllet så fort som mulig og rull kaka sammen mens den er varm. Bruk bakepapiret den ligger på til å rulle med.
Legges kaldt en times tid og kan så skjæres i så tynne skiver man bare vil!:)
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3000&albumid=227&dl=1308214537&thumb=1