Tula
19-06-11, 12:00
400g viltkjøtt i strimler. ( Rein eller elg. Jeg liker best elg.)
250g strimlet bacon, gjerne litt tykt skogsbacon.
150g sopp.
1/2 boks seter rømme.
1/2 boks cream fresh.
Salt og pepper etter smak. Jeg bruker kun pepper, siden baconet er salt.
Stek viltkjøttet i masse smør til det er nesten gjennomstekt, og tøm over i en gryte. Få med alt fettet.
Gjør det samme med baconet. Stek dette og i smør. Over i gryta.
Også soppen. Med smør.
Når alt er ferdig stekt, ha i rømme og cream fresh, rør sammen, og tilsett krydder. La koke i ca 20 min.
Serveres med godt kokt blomkål, sånn at den nesten ramler fra hverandre. Da savner jeg ikke potetmos til viltgryta i det hele tatt. =)
Dette holder til 4 personer.
Veldig ketolysevennlig: Mye fett, og karber kun fra rømme/cream fresh og blomkålen.
250g strimlet bacon, gjerne litt tykt skogsbacon.
150g sopp.
1/2 boks seter rømme.
1/2 boks cream fresh.
Salt og pepper etter smak. Jeg bruker kun pepper, siden baconet er salt.
Stek viltkjøttet i masse smør til det er nesten gjennomstekt, og tøm over i en gryte. Få med alt fettet.
Gjør det samme med baconet. Stek dette og i smør. Over i gryta.
Også soppen. Med smør.
Når alt er ferdig stekt, ha i rømme og cream fresh, rør sammen, og tilsett krydder. La koke i ca 20 min.
Serveres med godt kokt blomkål, sånn at den nesten ramler fra hverandre. Da savner jeg ikke potetmos til viltgryta i det hele tatt. =)
Dette holder til 4 personer.
Veldig ketolysevennlig: Mye fett, og karber kun fra rømme/cream fresh og blomkålen.