View Full Version : Hjelpes ...


toegeb
20-06-11, 08:03
Jeg hører visst til her jeg.... :eek:

Startet med lavkarbo for ikke mer enn halvannen mnd siden, egentlig så ble det en kutting av karbohydrater i forhold til en eliminasjonsdiett for å finne ut hva jeg tåler og ikke av matvarer, er fortsatt i provokasjonsdelen av denne, og holder på å teste ut hvorvidt jeg tåler gjær for øyeblikket.

Idag kom altså den sjokkartede beskjeden om at jeg faktisk er gravid igjen. Lillegutt fyllte ett år i mai, jeg sluttet ikke å amme han før halvannen uke før han fyllte, og til tross for at vi tok vekk prevensjon i slutten av april, så hadde vi ikke disse planene før om noen mnd. Tanken var nå iallefall at det ikke skulle skje noe før etter vi var gift.. Vel den gang ei... Vi var tydeligvis uforsiktige rundt "dagene". Litt komisk er det jo siden jeg før lillegutt fikk påvist PCO, og beskjeden om at å få fler barn kunne komme til å bli vanskelig. Mannen har tydeligvis supersvømmere!

Med insulinresistens i bunnen så er jeg sjokkskadet her jeg sitter akkurat nå. Hvordan skal jeg forholde meg til kosthold nå fremover? Ser at andre som er gravide her inne lever etter Fedon sine prinsipper? Noen som kunne tenkt seg å skissere det grunnleggende for meg? Tenkte å bestille boken hans, så jeg kan lese selv. Jeg hadde liksom lest meg opp på atkins jeg nå, og hadde planlagt å starte induksjon en av de nært forestående ukene (etter provokasjonsdelen er ferdig) Det faller vel relativt i grus nå.

Jeg har fortsatt noen kg igjen fra sist, veier for øyeblikket alt for mye (85) og kunne i gunn tenkt meg å ikke gå opp mer enn det jeg veide på slutten av forrige svangerskap. (94) så jeg har ikke mer enn 9 kg å gå på :) (har "bare" gått opp 12-13 kg i de to forrige svangerskapene, men derimot har jeg ikke klart å gå alt ned igjen noen av gangene. :( (Insulinresistensen som har skylden for det vel? )

Håper noen kan vise barmhjertighet og lære meg litt? Som "nygravid" lavkarber... :)

nellie
20-06-11, 08:32
Et greit grunnlag er å spise ren mat, masse grønnsaker, gjerne litt bønner og linser, nøtter, bær, Gresk eller Tyrskisk yoghurt, masse pålegg med litt knekkebrød under, en liten dose med fullkornspasta eller ris eller byggris osv til middag. Trenger ikke karbohydrater til hvert måltid, men kanskje til ett måltid om dagen:)

toegeb
20-06-11, 09:02
Så jeg kan evt spise grovbrød til frokost, og fortsette slik jeg har gjort de siste ukene med middagen blottet for slikt som poteter pasta, ris etc? Om jeg kan spise brød om morgenen så gjør det jo frokosten endel lettere enn nå... Jeg har nemlig den siste uken begynt å få avsmak for egg :( Det har vel kanskje blitt litt mye av det i forskjellige varianter :)

Fedon brød selger de jo på rema 1000 vet jeg, så det kan jeg kanskje spise? Mye karbohydrater bør man få i seg når man er gravid? Siste ukene ha jeg nok neppe ligget over 50 om dagen...

nellie
20-06-11, 09:07
Tror ikke du trenger ligge så mye over 50 gram?

toegeb
20-06-11, 11:59
Okei :) Takk takk... Da kan det kanskje hende jeg klarer å stagge vekta denne gangen? Iallefall hindre at jeg ender ennå mer opp som jeg sliter med å få av igjen...

manebane
20-06-11, 12:49
Og jeg ville bare si GRATULERER så masse!!!!
:heia:

Konkelimonke
23-06-11, 12:24
Gratulera så mykje!
Om du berre tenkjer deg litt om kva du putter i munnen, går for så lavkarbo som du føler for og klarere, unner deg litt meir karbar nokre dagar osv, trur eg dette skal gå floty :):
Kosa deg! :)

Catwoman
28-06-11, 09:14
Gratulerer så mye :heia::klem:

Cyan
28-06-11, 10:34
Gratulerer så mye! :)
Om du i utgangspunktet er insulinresistent vil du ha stor fordel av å ligge relativt lavt på karbohydratene for å forebygge svangerskapsdiabetes. Dersom du tar grunnlag i et ketogent kosthold og legger til f.eks. 1 skive pumpernikkel, 1 glass biola naturell, en neve nøtter og litt bønner/linser til lunsjen og/eller middagen så er du godt innenfor grensene i begge retninger :) Jeg hadde svangerskapsdiabetes og gjorde det slik, og lå på ca 80-100 gram KH per dag. Jeg spiste hverken frukt, ris, pasta eller poteter, men var ikke fullt så restriktiv på grønnsakene så det ble litt gulrot og noen maiskorn innimellom. Og så spiste jeg jo mindre fett enn på et ketogent kosthold selvsagt, men ikke magert.